ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Τι λέει στενή φίλη της διαβολικής νοσοκόμας που σκότωσε 7 βρέφη

Συνάδελφοι της Λούσι Λέτμπι, της Βρετανίδας νοσοκόμας, που κρίθηκε ένοχη για τη δολοφονία επτά νεογέννητων, εξακολουθούν να στέκονται στο πλευρό της

Στο πλευρό της διαβολικής νοσοκόμας Λούσι Λέτμπι, η οποία κρίθηκε ένοχη για τη δολοφονία επτά νεογέννητων και την απόπειρά της να σκοτώσει άλλα έξι στη μονάδα νεογνών νοσοκομείου της βορειοδυτικής Αγγλίας όπου εργαζόταν, στέκεται μία από τις συναδέλφους της, η 33χρονη Τζάνετ Κοξ.

Σε ερώτηση της Daily Mail για το αν εξακολουθεί να πιστεύει στην αθωότητα της φίλης της, η Κοξ απάντησε καταφατικά χωρίς περαιτέρω σχόλια.

Η Λέτμπι καταδικάστηκε τη Δευτέρα σε ισόβια κάθειρξη, ποινή πολύ σπάνια στο αγγλικό δίκαιο, ενδεικτικό της φρίκης που έχει προκαλέσει η υπόθεση στη χώρα.

Η Κοξ ήταν παρούσα στο δικαστήριο όταν η Λέτμπι κρίθηκε ένοχη για την πρώτη δολοφονία και καθησύχασε τη βρεφοκτόνο η οποία είπε κλαίγοντας «δεν μπορεί να είναι αλήθεια».

Όπως αναφέρει το βρετανικό Μέσο, τόσο κατά τη διάρκεια της δίκης, όσο και μετά την καταδίκη της Λέτμπι, αρκετοί φίλοι της παραμένουν στο πλευρό της.

Όπως αναφέρει το βρετανικό Μέσο, τόσο κατά τη διάρκεια της δίκης, όσο και μετά την καταδίκη της Λέτμπι, αρκετοί φίλοι της παραμένουν στο πλευρό της.

«Υπάρχουν ακόμα άνθρωποι από τη μονάδα νεογνών που πιστεύουν ότι η Λέτμπι είναι αθώα. Δυσκολεύονται να πιστέψουν ότι σκότωσε τα μωρά επειδή τόσο καιρό την πίστευαν όταν τους έλεγε ότι είναι θύμα παιδιάτρων του νοσοκομείου» δήλωσε μια πηγή στους Times.

«Δεν μπορεί να έχει κάνει αυτά για τα οποία κατηγορείται» – Εκστρατεία για την απελευθέρωση της Λέτμπι

Η Ντον Χάου είναι μία ακόμα φίλη της Λέτμπι που «ορκίζεται στην αθωότητά της». «Αν η Λούσι δεν ομολογήσει, δεν θα πιστέψω ποτέ ότι είναι ένοχη» είπε χαρακτηριστικά μιλώντας στην εκπομπή Panorama του BBC. «Ξέρουμε ότι δεν θα μπορούσε να έχει κάνει τίποτα από αυτά για τα οποία κατηγορείται, οπότε στεκόμαστε δίπλα της»

«Μεγάλωσα με τη Λούσι και δεν μπορώ να πιστέψω ότι είναι ικανή γι’ αυτά για τα οποία κατηγορείται. Είναι ο πιο ευγενικός και καλός άνθρωπος που ξέρω και κατηγορείται ότι έκανε κακό σε μωρά» δήλωσε η Χάου και κατηγόρησε την αστυνομία ότι «προσπαθεί να βρει απλά κάποιον ένοχο».

Μάλιστα, έχει ήδη ξεκινήσει μια εκστρατεία απελευθέρωσης της Λέτμπι από όσους πιστεύουν στην αθωότητά της και μία Αμερικανίδα επιστημονική σύμβουλος που παρακολούθησε τη δίκη έκανε λόγο για «τη μεγαλύτερη αποτυχία στην απονομή δικαιοσύνης στο Ηνωμένο Βασίλειο».

ΠΗΓΗ: in.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση