ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Τι ισχύει με τις στρατιωτικές υποχρεώσεις του Στέφανου Κασσελάκη

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΑΝΤ1, από την στιγμή που επέστρεψε στην Ελλάδα, ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ υποχρεούται να υπηρετήσει

Το ζήτημα της στρατιωτικής θητείας του Στέφανου Κασσελάκη έχει τεθεί επίμονα το τελευταίο διάστημα -κυρίως από πολλούς επικριτές του και ιδιαίτερα μετά την εκλογή του στην προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ που προβλήθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, ο κ. Κασσελάκης, που δεν έχει εκπληρώσει τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις, εμπίπτει στις περιπτώσεις των Ελλήνων, που έχουν ζήσει 11 συνεχόμενα χρόνια στο εξωτερικό. Εφόσον δεν έχει συμπληρώσει το 45ο έτος της ηλικίας του, και πλέον έχει επιστρέψει στη χώρα μας, τότε αυτομάτως «αναβιώνουν» πλήρως οι στρατιωτικές του υποχρεώσεις.

Στην πράξη, αυτό σημαίνει δύο πράγματα:

1. Εφόσον ο νέος πρόεδρος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι άνω των 35 ετών (γεννημένος στις 29 Μαρτίου 1988), έχει το δικαίωμα να κάνει μειωμένη θητεία έξι μηνών.

2. Για τον ίδιο λόγο (σ.σ. είναι άνω των 35 ετών) έχει το δικαίωμα, εκ του νόμου, αν θέλει, να υπηρετήσει 20 ημέρες, και να εξαγοράσει το υπόλοιπο της θητείας του, έναντι 810 ευρώ για κάθε μήνα.

Εύλογα, οι στρατολογικές υπηρεσίες αντιμετωπίζουν τον Στέφανο Κασσελάκη ως απλό πολίτη, καθώς, ως γνωστόν, δεν έχει εκλεγεί στη Βουλή.

Πηγή: protothema.gr 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση