ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Τι είναι το αδίστακτο κύκλωμα «loverboys» από το οποίο κινδυνεύει η Φωτεινή

Σε εξέλιξη μεγάλη επιχείρηση για τον εντοπισμό της

Ανησυχία επικρατεί για 15χρονη κοπέλα που εξαφανίστηκε στις 19/4 στην περιοχή Περιστέρι της Αθήνας.

Η 15χρονη Φωτεινή φαίνεται να κινδυνεύει καθώς υπάρχουν πιθανότητες να έχει παρασυρθεί από κύκλωμα εμπορίας ανθρώπων.

Δημόσια έκκληση έκανε ο πρόεδρος του Χαμόγελου του Παιδιού, Κώστας Γιαννόπουλος για την 15χρονη που εξαφανίστηκε.


 Επικίνδυνη η εξαφάνιση της 15χρονης Φωτεινής - Συναγερμός για κύκλωμα «loverboys»


Zήτησε να μιλήσουν όσοι γνωρίζουν κάτι γιατί, όπως τόνισε, η ανήλικη έχει μπλέξει με ένα επικίνδυνο κύκλωμα, με τα άτομα που το αποτελούν να είναι γνωστά στο εξωτερικό ως «lover boys».

Τι είναι τα loverboys

H οικογένεια της εξαφανισμένης 15χρονης, δεν γνώριζε τίποτα από όλα αυτά που συμβαίνουν μέχρι που το παιδί τους έφυγε από το σπίτι

Τα loverboys είναι έμποροι ανθρώπων που συνήθως λειτουργούν προσπαθώντας να κάνουν νεαρά κορίτσια ή αγόρια να τους ερωτευτούν. Μερικές φορές χειραγωγούν τους νέους με άλλους τρόπους. Μόλις έχουν τα θύματα υπό την επιρροή τους, τα εκμεταλλεύονται, για παράδειγμα στη βιομηχανία του σεξ.

Παραδοσιακά ένα lover boy σαγηνεύει νεαρά, ευάλωτα κορίτσια και αγόρια για μεγάλο χρονικό διάστημα, προκειμένου να τα εκμεταλλευτεί σεξουαλικά αργότερα. Αυτή η πρακτική χρησιμοποιείται όλο και λιγότερο. Στις μέρες μας τα loverboys απειλούν τα θύματά τους, χρησιμοποιώντας συχνά εκβιασμό και βία.

Το διαδίκτυο και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης διαδραματίζουν αυξανόμενο ρόλο σε αυτό το φαινόμενο. Για παράδειγμα, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης παρέχουν στα loverboys τη δυνατότητα να έρθουν σε επαφή με τα θύματά τους και να συλλέξουν πληροφορίες γι’ αυτά.

Σε εξέλιξη μεγάλη επιχείρηση για τον εντοπισμό της - Πώς εμπλέκεται κύκλωμα Ρομά

Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση βρίσκεται σε εξέλιξη σε καταυλισμούς στη Δυτική Αττική με στόχο τον εντοπισμό της 15χρονης από το Περιστέρι για την οποία έχει βγει Amber Alert.

Ο πρόεδρος του Χαμόγελου του Παιδιού Κώστας Γιαννόπουλος, μιλώντας στο protothema.gr υπογράμμισε πως η 15χρονη Φωτεινή από το Περιστέρι έχει «αποδράσει» με Ρομά οι οποίοι πείθουν ανήλικα κορίτσια πως ανήκουν στην φυλή τους για να τις εκμεταλλευτούν.

Μάλιστα τόνισε πως η 15χρονη Φωτεινή τους γνώρισε πριν από μερικές εβδομάδες όταν την έπεισαν να τους ακολουθήσει. Την συμβούλευαν μάλιστα να δείχνει κακοποιημένη από το περιβάλλον της. Συνήθως τα άτομα αυτά δείχνουν ευγενικά και χρησιμοποιούν τα social media ψαρεύοντας τα θύματα τους.

Συγκεκριμένα την έβαζαν να βάφεται με σκούρες μπογιές στο σώμα της προκειμένου να δείχνει στο σχολείο της ότι δέχεται κακοποίηση από το στενό της περιβάλλον ωστε να δείξει τις αφορμές για να εγκαταλείψει το σπίτι της και να τους ακολουθήσει.

Αξίζει να σημειωθεί πως η οικογένεια της εξαφανισμένης 15χρονης, δεν γνώριζε τίποτα από όλα αυτά που συμβαίνουν μέχρι που το παιδί τους έφυγε από το σπίτι.

Το συγκεκριμένο κύκλωμα Ρομά είναι αδίστακτο και έχει πολλούς τρόπους να πείθει ανήλικους, πλησιάζει κορίτσια και αγόρια τα οποία βρίσκονται σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση και τα πείθουν να φύγουν από το σπίτι τους τάζοντάς τους δουλειές και καλοπέραση.

Όπως χαρακτηριστικά είπε και ο πρόεδρος του Χαμόγελου του Παιδιού αυτά τα κυκλώματα εκμεταλλεύονται κυρίως κορίτσια και «πουλάνε» έρωτα μέσα από το διαδίκτυο σε προσωπικό επίπεδο ενώ την ημέρα που εξαφανίστηκε, στις 19/4 το απόγευμα, την πήραν δύο γυναίκες.

Με πληροφορίες από protothema.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X
X