ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Θρίλερ στη Θεσσαλονίκη: 44χρονη πέθανε 14 ώρες μετά τον εμβολιασμό με AstraZeneca

Τι έδειξε η ιατροδικαστική εξέταση

Ανησυχία και έντονο προβληματισμό έχει προκαλέσει ο θάνατος μιας 44χρονης μητέρας από τη Χαλάστρα Θεσσαλονίκης λίγες ώρες μετά τον εμβολιασμό της κατά του κορονοϊού με το σκεύασμα της AstraZeneca.

Πρόκειται για μητέρα δύο ανήλικων παιδιών με καταγωγή από την Φλώρινα, η οποία ζούσε και εργαζόταν στην Χαλάστρα.

Η γυναίκα, έκανε το εμβόλιο της AstraZeneca στις 11 το πρωί της Δευτέρας του Πάσχα στο Κέντρο Υγείας Χαλάστρας και ξημερώματα της Τρίτης στις 04:30 έφυγε από την ζωή.

Όπως είπε στο Ράδιο Θεσσαλονίκη και αναμεταδίδει το thestival.gr, ο σύζυγος της 44χρονης, η γυναίκα δεν αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας. Λίγες ώρες μετά τον εμβολιασμό έκανε έναν πυρετό που αντιμετώπισε με αναλγητικό, ενώ μέσα στη νύχτα αισθάνθηκε έντονη δυσφορία με αποτέλεσμα να καταλήξει παρά τις προσπάθειες των γιατρών και της μονάδας ανάνηψης που κατέφτασε επειγόντως στο σπίτι.

Τι έδειξε η ιατροδικαστική εξέταση
Σύμφωνα με πληροφορίες του Ράδιο Θεσσαλονίκη, η ιατροδικαστική εξέταση έδειξε ότι ο θάνατος προήλθε από καρδιακή ανακοπή. Η 44χρονη φέρεται να εμφάνισε ιστορικό παλιού εμφράγματος και θρομβώσεων.

Σχετικά με πιθανή συσχέτιση με τον εμβολιασμό της, η ιατροδικαστική εξέταση έδειξε ότι δεν υπήρξε κάποιου είδους αλλεργική αντίδραση ενώ θα χρειαστούν περαιτέρω ιστολογικές εξετάσεις για την μικροσκοπική ανάλυση των δειγμάτων. Τα αποτελέσματα αναμένονται σε τρεις μήνες.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η οικογένεια έχει αναθέσει σε τεχνικό σύμβουλο παράλληλη ιατροδικαστική έρευνα καθώς και εκπροσώπηση από δικηγόρο. Η οικογένεια επιβεβαίωσε μιλώντας στο Ράδιο Θεσσαλονίκη για τα αποτελέσματα της ιατροδικαστικής εξέτασης, τα οποία όμως και δεν αποδέχεται.

«Αν οφείλεται ο θάνατος στο εμβόλιο, θα είναι ο δεύτερος θάνατος στη χώρα μας»
Η 44χρονη γυναίκα, μητέρα δύο ανήλικων παιδιών, πέθανε στον ύπνο της, 14 ώρες μετά τον εμβολιασμό της. Ο κ. Γιώργος Χρούσσος, Καθηγητής Παιδιατρικής ΕΚΠΑ και Μέλος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών μίλησε στην εκπομπή Live News για το θάνατο της γυναίκας.

«Λυπήθηκα πάρα πολύ γι’ αυτό που άκουσα» σχολίασε αρχικά ο κ. Χρούσσος και πρόσθεσε: «Θα πρέπει να βεβαιωθούμε ότι ευθύνεται το εμβόλιο, ο κ. Φιλίππου παρουσίασε όλες τις επιπλοκές που συνέβησαν στην Ελλάδα. Υπήρχε ένας θάνατος μετά από εμβόλιο της AstraZeneca. Όλα είχαν ελάχιστες επιπλοκές. Σοβαρές επιπλοκές ήταν κάτω από το 0,002%».

«Αν οφείλεται ο θάνατος της 44χρονης γυναίκας στο εμβόλιο, θα είναι ο δεύτερος θάνατος στη χώρα μας αλλά θα περιμένουμε να ακούσουμε τους ειδικούς», πρόσθεσε.

Ερωτηθείς για την επικινδυνότητα του εμβολίου, ανέφερε: «τα περιστατικά που οδήγησαν σε θάνατο με τα εμβόλια της AstraZeneca και της Johnson συμβαίνουν ανάμεσα σε 6-21 ημέρες από τον εμβολιασμό. Εδώ είναι πολύ πιο σύντομα, διερωτώμαι τι επιπλοκή είναι αυτή. Σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα είναι απίθανο να έκανε την επιπλοκή της θρόμβωσης».

«Θα μπορούσε να είναι αλλεργικό. Δεν μπορούσε να αναπνεύσει η γυναίκα, διερωτώμαι μήπως είχε σοβαρή κρίση άσθματος. Όσοι έχουν αλλεργίες το λένε. Προφανώς η νέα γυναίκα δεν το ήξερε. Είναι πολλές οι αλλεργίες που έχουν εμφανιστεί χωρίς ιστορικό, εκεί είναι δύσκολο να προβλέψεις».

ΠΗΓΗ: newsbeast.gr

 

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X
X