ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Θετικά στον κορωνοϊό 8 λιοντάρια σε ζωολογικό κήπο

Άγνωστο το πώς κόλλησαν

Την ώρα που ο κορωνοϊός ταλαιπωρεί τους πολίτες στην Ινδία, πληροφορίες από ζωολογικό κήπο κάνουν λόγο για 8 λιοντάρια που είναι θετικά στον ιό.

Πρόκειται για την πρώτη περίπτωση στην Ινδία, σύμφωνα με τις πληροφορίες από το businesstoday, με τα RT-PCR tests που έγιναν στα λιοντάρια να βγαίνουν θετικά ύστερα από την ενημέρωση του Ζωολογικού Πάρκου Nehru στους αρμόδιους φορείς για συμπτώματα όπως απώλεια όρεξης, βήχα και ρινικών εκκρίσεων στα λιοντάρια.

«Είναι αλήθεια πως τα λιοντάρια έδειξαν συμπτώματα κορωνοϊού, αν και αναμένουμε περαιτέρω πληροφόρηση. Βέβαια τα λιοντάρια είναι καλά στην υγεία τους», σχολίασε χαρακτηριστικά ο υπεύθυνος στο Ζωολογικό Πάρκο Nehru Δρ. Siddhanand Kukrety, από τη μεριά του, εκφράζοντας την αμφιβολία του πως πρόκειται για νόσηση από τον ιό.

Ο κορωνοϊός έχει ανιχνευθεί σε σκύλους, γάτες και τίγρεις, πέρα από λιοντάρια

Από την άλλη, ο υπεύθυνος του Wildlife Research & Training Centre (WRTC) Δρ. Shirish Upadhye φανέρωσε πως από τη στιγμή που βρέθηκαν θετικά 8 λιοντάρια και τίγρεις στο Ζωολογικό Κήπο του Μπρονξ, δεν έχει καταγραφεί εκ νέου κάτι αντίστοιχο. Ωστόσο, είναι χαρακτηριστικό, όπως υπενθύμισε, πως ο κορωνοϊός έχει ανιχνευθεί σε σκύλους και γάτες στο Χονγκ Κονγκ.

Όσο για τα λιοντάρια του Ζωολογικού Πάρκου Nehru, τα σχετικά τεστ έγιναν αφού οι κτηνίατροι παρατήρησαν συμπτώματα κορωνοϊού. Πρόκειται για 4 αρσενικά και 4 θηλυκά, ενώ στο σύνολο τα λιοντάρια του Ζωολογικού είναι 12. Αυτό που μένει να διερευνηθεί, είναι πώς κόλλησαν, δηλαδή αν είναι ιός που μεταφέρθηκε από άλλα ζώα ή ανθρώπους. Να σημειωθεί επίσης, σύμφωνα με το businesstoday, πως το Ζωολογικό Πάρκο Nehru είναι κλειστό εδώ και δύο ημέρες ενώ σύμφωνα με τα ευρήματα, 25 υπάλληλοι έχουν βρεθεί θετικοί στον κορωνοϊό.

Πηγή: iefimerida.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X
X