ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Θάνατος 17χρονου Ρομά: Τα δείγματα στα εγκληματολογικά της ΕΛΑΣ που έχουν μπει στο μικροσκόπιο (vid)

Το βίντεο ντοκουμέντο από τη μοιραία καταδίωξη

Τον υπερασπιστικό του ισχυρισμό προετοιμάζει ο αστυνομικός που συνελήφθη και κρατείται μετά την δολοφονία του 17χρονου Ρομά, Χρήστου, έπειτα από καταδίωξη που σημειώθηκε στο Λεοντάρι Βοιωτίας, ενόψει της απολογίας του αύριο Πέμπτη.

Την ίδια ώρα, επεισόδια ξεσπούν σε διάφορες περιοχές όπως στα Μέγαρα, τη Θήβα, την Εύβοια και τη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων για τον θανάσιμο τραυματισμό του 17χρονου, με ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις να βρίσκονται επί ποδός, ενώ σήμερα αναμένεται και η κηδεία του θύματος.

Ήδη στη διεύθυνση εγκληματολογικών ερευνών της ΕΛ.ΑΣ, έφτασαν το μεσημέρι της Τρίτης δείγματα προς εξέταση έτσι ώστε να δοθούν σαφείς απαντήσεις για το εάν τελικά ο θάνατος του νεαρού οδηγού του οχήματος με τα φιμέ τζάμια ήταν δυστύχημα ή δολοφονία.

Ίχνη πυρίτιδας στα χέρια του θύματος

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές που μίλησαν στο iefimerida, στα χέρια του 17χρονου θύματος εντοπίστηκαν ίχνη πυρίτιδας.

Αυτό το στοιχείο ωστόσο για κάποιους θα μπορούσε να δικαιολογηθεί βάσει του γεγονότος ότι ο ανήλικος οδηγός, ίσως έβαλε τα χέρια του στο κεφάλι για να προστατευτεί τη στιγμή που ο πυροβολισμός που δέχτηκε ήταν από ιδιαίτερα κοντινή απόσταση.

Ωστόσο, αναμένονται οι απαντήσεις για το εάν υπάρχουν και αποτυπώματα του θύματος στο όπλο του κατηγορούμενου αστυνομικού.

Όπως σημείωναν οι ίδιες πηγές ενημέρωσης, «αυτό ίσως είναι ένα κομμάτι δύσκολο, καθώς το όπλο είναι σαν σαγρέ με αποτέλεσμα να είναι δύσκολο να μείνουν εκεί αποτυπώματα, όμως είναι κάτι που ερευνάται».

Πλευρά θύματος: «Ήταν εν ψυχρώ δολοφονία»

Την ίδια ώρα για ωμή δολοφονία μιλά η πλευρά του θύματος, βασιζόμενη στην ιατροδικαστική εξέταση που έγινε στη σορό του αλλά και στο αποκαλυπτικό βίντεο ντοκουμέντο με τις τελευταίες στιγμές πριν τον μοιραίο πυροβολισμό.

Ο συνήγορος της οικογένειας του θύματος, γνωστός ποινικολόγος Γιάννης Μπαρκαγιαννης, μιλώντας στο iefimerida τονίζει: «Αποδεικνύεται από την ιατροδικαστική ότι οι αναφορές των αυτόπτων μαρτύρων είναι αληθινές. Πράγματι υπήρχε μια εν ψυχρώ δολοφονία. Η σφαίρα σημάδεψε το πίσω μέρος και αριστερά του λαιμού γιατί είχε κάθετη κλήση. Με την απλή λογική όταν κάποιος χτυπάει κάποιον δυνατά με άρβυλο στα πλευρά τούμπα του προκαλεί σπάσιμο , αυτό προκύπτει από την ιατροδικαστική. Η αμέσως επόμενη λογική κίνηση είναι να σκύψει από τον πόνο».

Σύμφωνα με τις καταθέσεις μαρτύρων με το αριστερό χέρι τον κράτησε και με το δεξί τον πυροβόλησε. Το χέρι (το θύμα) το σήκωσε μόνο και μόνο όπως έκανε την κίνηση για να προστατέψει το κεφάλι του. Συνεπώς οι μαρτυρικές καταθέσεις των αυτόπτων ταυτίζονται απόλυτα με την ιατροδικαστική και το βίντεο ντοκουμέντο».

Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει ο αστυνομικός

Υπενθυμίζεται πως ο συλληφθείς αστυνομικός αντιμετωπίζει τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο και παράνομη εκτέλεση πυροβολισμού εξουδετέρωσης, κάτι που από την πλευρά του αρνείται.

Πηγή: iefimerida.gr 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση