ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Τέταρτο κρούσμα κορωνοϊού στην Ελλάδα

36χρονη στην Αθήνα

Επιβεβαιώθηκε το τέταρτο κρούσμα κορωνοϊού SARS-CoV-2 στη χώρα μας. Πρόκειται για Ελληνίδα, 36 ετών, η οποία ταξίδεψε πρόσφατα σε πληττόμενη περιοχή της Ιταλίας.

Μετά την επιστροφή της, εμφάνισε ήπια συμπτωματολογία. Είναι καλά στην υγεία της και παραμένει σε απομόνωση στο Π.Γ.Ν. «Αττικόν».

Το περιστατικό διεγνώσθη στο Εργαστήριο Μικροβιολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ. Εντός της ημέρας θα υπάρξει νεότερη ενημέρωση.

Το πρώτο κρούσμα στην Ελλάδα επιβεβαιώθηκε την Τετάρτη. Πρόκειται για 38χρονη σχεδιάστρια μόδας η οποία είχε ταξιδέψει στην Ιταλία. Η γυναίκα επικοινώνησε με τονΕΟΔΥ και ανέφερε ότι την περασμένη εβδομάδα είχε ταξιδέψει στο Μιλάνο, εισήχθη στο ΑΧΕΠΑ.

Οι υγειονομικές αρχές έδρασαν άμεσα, ιχνηλατώντας τα βήματα της 38χρονης προκειμένου να εντοπίσουν τους ανθρώπους που ήρθαν σε επαφή μαζί της. Εντοπίστηκαν και ελέχθησαν οι συνεπιβάτες και το πλήρωμα του αεροσκάφους, με το οποίο επέστρεψε από Ιταλία και άτομα από το οικογενειακό της περιβάλλον.

Οπως διαπιστώθηκε, το 9χρονο παιδί της 38χρονης διεγνώσθη με κορωνοϊό και νοσηλεύται σε καραντίνα, όπως και η μητέρα του. Και οι δύο είναι καλά στην υγεία τους.

Στο μικροσκόπιο των Αρχών μπήκαν 49 άτομα, τα οποία είχαν έρθει σε επαφή με τον μαθητή. Αμεσα τέθηκε σε εφαρμογή το σχέδιο περιορισμού, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν είναι θετικοί ή όχι στον ιό.

Τα υπουργεία Παιδείας και Υγείας, μετά την επιβεβαίωση ότι ο μαθητής είναι φορέας κορωνοϊού, προχώρησαν στην αναστολή λειτουργίας του 105ου Δημοτικού σχολείου Θεσσαλονίκης για 14 ημέρες. Οι τοπικές Αρχές, μάλιστα, έκαναν απολύμανση του σχολικού κτιρίου. Την Πέμπτη πραγματοποιήθηκε απολύμανση και στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης, καθώς το είχε επισκεφθεί η 38χρονη.

Επιβεβαιώθηκε και το τρίτο κρούσμα κορωνοϊού στην Ελλάδα

Χθες, Πέμπτη, ο επικεφαλής της Επιτροπής Επιτροπής Αντιμετώπισης Εκτάκτων Συμβάντων Δημόσιας Υγείας από Λοιμογόνους Παράγοντες, Σωτήρης Τσιόδρας, ανακοίνωσε το τρίτο κρούσμα κορωνοϊού στην Ελλάδα. Πρόκειται για μία 40χρονη τραπεζική υπάλληλο, η οποία επισκέφθηκε αρχικά το «Σωτηρία» και εν συνεχεία ιδιωτικό θεραπευτήριο, πριν βρεθεί στο «Αττικόν».

Οπως έγινε γνωστό, η 40χρονη μετέβη στο «Σωτηρία» όταν διαπίστωσε τα συμπτώματα. Εκεί, λόγω του συνωστισμού στα εξωτερικά ιατρεία, αναγκάστηκε να περιμένει στην ουρά για δύο ώρες, καθώς είχε τον αριθμό προτεραιότητας 160. Μην μπορώντας την αναμονή, η τραπεζική υπάλληλος μετέβη στο ιδιωτικό θεραπευτήριο Metropolitan. Το ιδιωτικό θεραπευτήριο, άμεσα, έλαβε αυστηρά μέτρα, κλείνοντας όλες τις πόρτες εισόδου και εξόδου. Το Metropolitan έχει δημιουργήσει στον χώρο του πάρκινγκ, εκτός νοσοκομείου, έναν ειδικό θάλαμο προκειμένου τα ύποπτα περιστατικά κορωνοϊού να μην εισέρχονται στο νοσοκομείο και να εξετάζονται εκεί. Η γυναίκα, αφού μεταφέρθηκε στον ειδικό θάλαμο και αφού υποβλήθηκε σε εξετάσεις, διεγνώσθη με κορωνοϊό. Στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο «Αττικόν», όπου νοσηλεύεται σε καραντίνα.

Εκλεισαν σχολεία λόγω κορωνοϊού

Τα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα είχαν ως αποτέλεσμα το προληπτικό κλείσιμο σχολείων. Εκτός από το 105ο Δημοτικό σχολείο στη Θεσσαλονίκη, κλειστά θα παραμείνουν Γυμνάσιο και Λύκειο Κολεγίου Αθηνών, Γυμνάσιο και Λύκειο Κολεγίου Ψυχικού και Νηπιαγωγειο «Ι.Μ. Καρράς».

Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας εξετάζεται το ενδεχόμενο επαφής μέλους της σχολικής κοινότητας με προσβληθέντα από κορωνοϊό». Η 40χρονη είναι μητέρα δύο παιδιών σχολικής ηλικίας εκ των οποίων το ένα βρίσκεται σε στο Λονδίνο μαζί με 100 συμμαθητές της από το Κολλέγιο Αθηνών. Η κόρη της 40χρονης, η οποία είχε μεταβεί με τη μητέρα της στο Μιλάνο, αφού επέστρεψε στην Αθήνα, αναχώρησε για Λονδίνο.

Κλειστά είναι και τα σχολεία στον Δήμο Ναυπλιέων με απόφαση του δημάρχου της πόλης, λόγω κορωνοϊού. Στα σχολεία όλου του δήμου θα πραγματοποιηθούν απολυμάνσεις από ειδικά συνεργεία.

Κορωνοϊός: Ματαιώνονται τα καρναβάλια, φυλάκιση σε όποιον δεν τηρήσει την απόφαση

Ο Βασίλης Κικίλιας ανακοίνωσε πως ακυρώνονται τα καρναβάλια σε όλη τη χώρα εξαιτίας του κορωνοϊού. Η ανακοίνωση προκάλεσε την αντίδραση ορισμένων τοπικών αρχόντων και επιχειρηματιών, καθώς περίμεναν το καρναβάλι για να πάρουν μια οικονομική ανάσα.

Σύμφωνα με την ΚΥΑ που συνυπέγραψαν τα υπουργεία Προστασίας του Πολίτη, Υγείας και Εσωτερικών, για τη ματαίωση των καρναβαλιών, καλούνται οι φορείς να συμμορφωθούν με την απόφαση, καθώς διαφορετικά υπάρχουν συνέπειες της παραγράφου 6 της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου «Κατεπείγοντα μέτρα αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού. Σύμφωνα λοιπόν με αυτή την παράγραφο 6 «όποιος δεν συμμορφώνεται με τα μέτρα του παρόντος άρθρου τιμωρείται με φυλάκιση έως δύο (2) ετών, εκτός αν η πράξη τιμωρείται βαρύτερα με άλλη διάταξη».

Πηγή: iefimerida.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X
X