ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Τέμπη: Πώς αποκαλύφθηκε το ψέμα του σταθμάρχη για το κλειδί

Το βίντεο που τον ανάγκασε να πει την αλήθεια

Ένα βίντεο ήταν αυτό που έπεισε τον 59χρονο σταθμάρχη που ανακρινόταν από την Τροχαία της Λάρισας να παραδεχθεί το μοιραίο λάθος και να αναλάβει την «ευθύνη που του αναλογεί».

Ο 59χρονος σταθμάρχης που έχει συλληφθεί ως μοναδικός υπαίτιος της τραγωδίας στα Τέμπη, αρχικά αρνούνταν κατά την προσαγωγή και κατάθεσή του στην Τροχαία της Λάρισας πως έκανε κάτι λάθος. Υποστήριζε πως ο ίδιος γύρισε το κλειδί που έπρεπε, αλλά εκείνο δεν λειτούργησε.

Βλέποντας πως οδηγούνται σε αδιέξοδο, οι αστυνομικοί έψαχναν τρόπο να τον κάνουν να «σπάσει», έχοντας ήδη αναγνωρίσει ότι σίγουρα έχει υπάρξει ανθρώπινο λάθος στην υπόθεση.

Έτσι τον ανάγκασαν να παραδεχτεί το λάθος του

Οι αστυνομικοί έφτιαξαν μια ομάδα με τη συμμετοχή πραγματογνώμονα και κατευθύνθηκαν στο σημείο καταγράφοντας την εξέταση στο σταθμαρχείο, στο σημείο όπου στεκόταν ο 59χρονος σταθμάρχης την ώρα του τραγικού δυστυχήματος.

Ο πραγματογνώμονας έβαλε σε λειτουργία αρκετές φορές το κλειδί και λειτούργησε σε όλες. Με αυτό το βίντεο – ντοκουμέντο της πραγματογνωμοσύνης, αστυνομικοί και πραγματογνώμονας επέστρεψαν στην Τροχαία και ανέκριναν ξανά τον σταθμάρχη.

Όταν του έδειξαν το βίντεο, υποχώρησε και απέδωσε την ενέργειά του στο φόρτο εργασίας.

Επικαλέστηκε ότι ήταν απασχολημένος με ένα τρένο που έκανε τοπικό δρομολόγιο στη Λάρισα και γι’ αυτό δεν άλλαξε το κλειδί. Ο δε κλειδούχος ήταν πάρα πολύ μακριά και μόνος. Γι’ αυτό ο σταθμάρχης αφέθηκε μόνος.

«Έχει αναλάβει την ευθύνη που του αναλογεί»

«Έχει αναλάβει την ευθύνη το μερίδιο της ευθύνης που του αναλογεί, στα πλαίσια της ευθύνης που έπρεπε να έχει και έχει. Από κει και πέρα αυτό που προς το παρόν μπορούμε να πούμε είναι ότι δεν πρέπει να επικεντρώνουμε στο δέντρο, ενώ πίσω από αυτό υπάρχει ένα ολόκληρο λάθος» είπε νωρίτερα σήμερα στα ΜΜΕ ο δικηγόρος του σταθμάρχη.

ΠΗΓΗ: in.gr

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X
X