ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ταϊλάνδη: Ναρκωμένα έβγαζαν τα παιδιά (Vid)

Σήμα της νίκης μέσα από το νοσοκομείο

Η έκφραση στα πρόσωπα και στα μάτια των παιδιών που διασώθηκαν από το σύμπλεγμα σπηλαίων στην Ταϊλάνδη, «μιλά» χωρίς λέξεις. Αν και με τις μάσκες να καλύπτουν και να προστατεύουν τα πρόσωπά τους και τις λευκές ρόμπες του νοσοκομείου, τα παιδιά φαίνονται να είναι πολύ δυνατά και αισιόδοξα, μετά την περιπέτεια που έζησαν κάτω από την γη.

Διαβάστε, επίσης: Ταϊλάνδη: Διέρρευσαν οι πρώτες εικόνες από τα 12 παιδιά στο νοσοκομείο (vid)

Μάλιστα στο βίντεο που μεταδίδει το BBC φαίνεται το ένα αγόρι να σχηματίζει με τα δάκτυλά του το σύμβολο της νίκης!

Εν τω μεταξύ, το βρετανικό ειδησεογραφικό πρακτορείο μεταδίδει αναφορές που έκαναν λόγο για επικέντρωση των διασωστών στην προσπάθεια να ηρεμήσουν τα παιδιά κατά την διάρκεια της επιχείρησης διάσωσής τους, όπως και τον προπονητή τους. Η τεράστια προσπάθεια για να καθησυχάσουν τους παγιδευμένους, γινόταν διαρκώς, ώστε να αποφευχθεί ο τυχόν πανικός τους, κατά την έξοδο από την σπηλιά, μέσω των σκοτεινών, υποβρυχίων και στενών περασμάτων.

Όπως αποκάλυψε ο Πρωθυπουργός της Ταϊλάνδης σε δηλώσεις του, στα παιδιά είχε χορηγηθεί ήπιας μορφής ηρεμιστικό.

Ακολούθως, περιέγραψαν οι δύτες, το καθένα από τα παιδιά δενόταν με ένα ειδικό ιμάντα από τον διασώστη που τα προστάτευε κατά την έξοδό τους από την σπηλιά. Τέλος, προσδένονταν σε φορείο για να περάσουν από τα στεγνά σημεία του σπηλαίου.

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση