ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Τα σκάνδαλα πέταξαν έξω από το παλάτι τον Πρίγκιπα Άντριου

Η προσωπική του σχέση με τον Αμερικαν καταδικασθέντα παιδεραστή Έπσταϊν

Μακριά από τα δημόσια βασιλικά καθήκοντά του θα μείνει για το προσεχές διάστημα ο πρίγκιπας Άντριου, το τρίτο παιδί της βασίλισσας Ελισάβετ που βρίσκεται στο στόχαστρο για την προσωπική του σχέση με τον Αμερικανό χρηματιστή και καταδικασθέντα παιδεραστή Τζέφρι Έπσταϊν.

Οι επικρίσεις κατά του δούκα του Γιορκ γιγαντώθηκαν μετά από συνέντευξη που παραχώρησε το Σάββατο στο BBC, κατά την οποία δεν έδειξε ίχνος μεταμέλειας ή λύπης για τα θύματα του Τζέφρι Έπσταϊν, ενώ παράλληλα έδωσε μη πειστικές απαντήσεις για κατηγορίες που του αποδίδονται περί δικής του ερωτικής συνεύρεσης με ανήλικο θύμα του Αμερικανού φίλου του.

Με δήλωσή του το βράδυ της Τετάρτης ο πρίγκιπας Άντριου γνωστοποίησε την απόφαση να απομακρυνθεί για ένα διάστημα από το προσκήνιο, λέγοντας ότι έχει γίνει σαφές πως η υπόθεση προκαλεί αναστάτωση στο έργο της οικογένειάς του και των πολλών οργανισμών και οργανώσεων αρωγής που υποστηρίζει.

«Ως εκ τούτου, ρώτησα την Αυτής Μεγαλειότητα εάν θα μπορούσα να αποσυρθώ από τα δημόσια καθήκοντά μου για το προσεχές μέλλον και μου έδωσε την άδειά της», αναφέρει ο πρίγκιπας Άντριου.

Συμπληρώνει ότι λυπάται χωρίς περιστροφές για τη σύνδεσή του με τον Τζέφρι Έπσταϊν, προσθέτοντας ότι η αυτοκτονία του έχει αφήσει αναπάντητα ερωτήματα ιδίως για τα θύματά του. Εκφράζει δε τη συμπάθειά του για όσους έχουν επηρεαστεί.

Καταλήγει δηλώνοντας πρόθυμος να βοηθήσει οποιαδήποτε αρμόδια υπηρεσία εφαρμογής του νόμου στις έρευνές της για την υπόθεση.

Πηγή: ΚΥΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X