ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Τα μοιραία 45 λεπτά για την Αναστάζια

Έψαχνε πώς να διαγράψει το στίγμα GPS από το κινητό του ο Μπαγκλαντεσιανός

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση θανάτου της 27χρονης στην Κω με τον κλοιό να σφίγγει γύρω από τον 32χρονο Μπαγκλαντεσιανό, στον οποίο ασκήθηκε συμπληρωματική δίωξη και για βιασμό ύστερα από εκείνη για ανθρωποκτονία από πρόθεση και αρπαγή. Η ΕΛ.ΑΣ έχει κάνει γνωστές τις τελευταίες κινήσεις του συλληφθέντα, που βρίσκεται προφυλακισμένος, ενώ αποκαλύπτεται ότι το μαρτύριο του θύματος, από τη στιγμή που μεταφέρθηκε στη μοιραία περιοχή μέχρι τη στιγμή που στραγγαλίστηκε, διήρκεσε 45 λεπτά.

Αφότου, δε, ασκήθηκε η συμπληρωματική δίωξη στον δράστη, που τελικά απολογείται την Τρίτη, ο δικηγόρος του, Ζαφείρης Δρόσος, γνωστοποίησε - με δήλωσή του - ότι παραιτείται.

Τα ηλεκτρονικά ίχνη και το GPS

Ο Μπαγκλαντεσιανός ο οποίος δεν έχει παραδεχθεί ούτε τη δολοφονία, ούτε τον βιασμό, επιχείρησε μάλιστα, όπως αποκαλύπτεται, να σβήσει και τα ηλεκτρονικά του ίχνη.

Σύμφωνα με το Mega, ο 32χρονος έψαχνε στο Google πώς θα διαγράψει από το κινητό του το στίγμα GPS που έδειχνε τις κινήσεις του. Αφού κατάφερε να σβήσει τα δεδομένα από το δικό του κινητό, πήρε το τηλέφωνο της Αναστάζια κι έκανε ακριβώς το ίδιο.

Oι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ άνοιξαν τα κινητά τόσο του θύματος όσο και του δράστη και βρήκαν όλα τα δεδομένα που προσπάθησε να διαγράψει ο 32χρονος κατηγορούμενος.

Το GPS ουσιαστικά ήταν αυτό που «έδεσε» την υπόθεση, καθώς φάνηκε η κοινή τους πορεία από την ώρα που έφυγαν από το σπίτι, μέχρι την ώρα της δολοφονίας και της απόρριψης του σώματος της Αναστάζια. Οι αστυνομικοί, δηλαδή, είδαν τα στοιχεία από την ώρα που εντοπίστηκε η 27χρονη στο μίνι μάρκετ μέχρι την ώρα που έφυγαν η Ανταστάζια και ο 32χρονος κι ο τελευταίος επέστρεψε στο σπίτι του.

Το μαρτύριο των 45 λεπτών

Σύμφωνα με το στίγμα από το GPS, στο ερειπωμένο και μισογκρεμισμένο σπίτι, μεταξύ του δωματίου που διέμενε ο 32χρονος και των Αλυκών που βρέθηκε η σορός, ο 32χρονος φέρεται να βίασε και να σκότωσε την Αναστάζια. Το μαρτύριο διήρκεσε 45 λεπτά.

Η κοπέλα, είχε ρεπό την ημέρα εκείνη και περίμενε τον σύντροφό της, Μίχαλ, να σχολάσει στις 10 το βράδυ, για να πάνε για ποτό.

Στις 21:00 ψώνιζε στο σούπερ μάρκετ. Οι δυο τους κάποια στιγμή, ανέβηκαν στο μηχανάκι. Όπως κατέγραψε η κάμερα παρακείμενης οικείας, στις 21:38 μπήκαν στο σπίτι του.

Οι δυο τους κάθισαν μισή ώρα στην αυλή καταναλώνοντας αλκοόλ. Η Αναστάζια που άρχισε να διαισθάνεται ότι κάτι δεν πάει καλά, έστειλε μήνυμα, με το σημείο όπου βρισκόταν, στον σύντροφό της για να την παραλάβει. Μετά του έστειλε άλλο ένα screen shot, από σημείο 5χλμ μακριά από εκεί, υποστηρίζει ο πατέρας της.

Στις 23:00, όπως ενημέρωσε η Αναστάζια τον σύντροφό της, θα έφευγαν για το μίνι μάρκετ όπου θα την παραλάμβανε ο φίλος της, στον οποίο είχε στείλει μήνυμα να την περιμένει εκεί. Κάπου στη διαδρομή μεταξύ σπιτιού και Αλυκών, ο 32χρονος Μπαγκλαντεσιανός αποπειράθηκε να τη βιάσει, κατά τα φαινόμενα στο ερειπωμένο σπίτι όπου εν τέλει τη σκότωσε.

Η κάμερα του σπιτιού δίπλα από το δωμάτιο όπου έμενε με τον Πακιστανό συγκάτοικό του, τον πιάνει στις 23:45 να επιστρέφει μόνος του.

Ο φερόμενος ως δράστης, τη στραγγάλισε, την έβαλε στις σακούλες και την έσυρε. Την έθαψε Τρίτη ξημερώματα και την εντόπισαν έξι μέρες μετά.

Στις 04:45 τα ξημερώματα, επέστρεψε στο σπίτι, καλυμμένος με λάσπες και χόρτα...

Πηγή: protothema.gr 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση