ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Συντετριμμένοι αποχαιρέτησαν τον Περικλή που σκοτώθηκε στην πτώση του Canadair

Συγγενείς, φίλοι, συμμαθητές του ανθυποσμηναγού και όλη η στρατιωτική ηγεσία στην κηδεία του

Για το τελευταίο «αντίο» στον 27χρονο ανθυποσμηναγό, Περικλή Στεφανίδη, που έχασε τη ζωή του ενώ επιχειρούσε μαζί με τον κυβερνήτη Χρήστο Μουλά στο Canadair που συνετρίβη στην πυρκαγιά στον Πλατανιστό Καρύστου, ετοιμάζονται συγγενείς και φίλοι που έχουν συγκεντρωθεί στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Παλαιού Αγιονερίου, στο Κιλκίς.

Λίγο πριν από τις 17:00 έφτασε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, συνοδευόμενος από τον υπουργό Άμυνας Νίκο Δένδια, για να αποτίσει φόρο τιμής στον πιλότο.

Ο αδικοχαμένος Περικλής Στεφανίδης

Ο χώρος της εκκλησίας γέμισε από στεφάνια που έστειλαν συγγενείς, φίλοι και συνάδελφοι στον άτυχο πιλότο της Πολεμικής Αεροπορίας.

Λίγο πριν από τις 16:20 έφτασε στην εκκλησία το φέρετρο με τη σορό του Περικλή Στεφανίδη, τυλιγμένο με τη γαλανόλευκη σημαία.

Οι γονείς του 27χρονου Περικλή Στεφανίδη κρατούν το ξίφος και το πηλήκιό του

Συντετριμμένοι συμμαθητές του 27χρονου πιλότου από τη Σχολή Ικάρων

Εξω από την εκκλησία έφτασε και το άγημα της Πολεμικής Αεροπορίας προκειμένου να αποδώσει τιμές στον Ανθυποσμηναγό Περικλή Στεφανίδη.

Ο 27χρονος μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη, αλλά η καταγωγή του ήταν από το Παλαιό Αγιονέρι. Στην κηδεία του 27χρονου πιλότου θα παραστεί και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Η κηδεία του δεύτερου πιλότου του Canadair, του 34χρονου σμηναγού Χρήστου Μουλά, θα τελεστεί αύριο το πρωί στην εκκλησία του Αγίου Σεργίου στο Γαβαλοχώρι Αποκορώνα Χανίων.

Οι δύο νέοι έχασαν τη ζωή τους όταν το Canadair, με το οποίο πραγματοποιούσαν συνεχείς ρίψεις νερού, χτύπησε σε δέντρο, έχασε τον πλωτήρα του και συνετρίβη.

ΠΗΓΗ: protothema.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση