ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Σύνδρομο Μινχάουζεν: Μητέρα έστειλε 18 φορές στο νοσοκομείο τον γιο της μέσα σε δύο χρόνια (vid)

Το αγοράκι δύο ετών είχε εγκεφαλικές κρίσεις και αναπνευστικά προβλήματα

Όταν ήταν δύο ετών, ο μικρός Μάικλ χρειάστηκε να εισαχθεί στο νοσοκομείο με εγκεφαλικές κρίσεις και εγκεφαλικά επεισόδια. Ο μικρός είχε πυρετό, αφυδάτωση και εμετούς, κάτι που σύμφωνα με τον αλλεργιολόγο Ρόμπερτ Κόλμαν ήταν μια κλασική διάγνωση.

Το περιστατικό θα ήταν σύνηθες αν δεν συνέβαινε 18 φορές μέσα σε δύο χρόνια, δηλαδή από τότε που ο Μάικλ γεννήθηκε.

Όπως μετέδωσε το Mega, το μοτίβο νοσηλείας ήταν το ίδιο. Οι κλήσεις στο ασθενοφόρο γινόταν πάντα Τρίτες και Παρασκευές και πάντα το απόγευμα. Μοναδικός αυτόπτης μάρτυρας στις κρίσεις του παιδιού ήταν η μητέρα, καθώς ο πατέρας του Μάικλ έλειπε στη δουλειά.

Πριν τρία χρόνια, η μεγαλύτερη αδερφή του Μάικλ, Μόργκαν, σε ηλικία 9 μηνών πέθανε από καρδιακή ανακοπή που προκάλεσε άγνωστη αιτία

Το δάχτυλο που αιμορραγούσε

Τον Φεβρουάριο του 1988, ο Μάικλ μπήκε στο νοσοκομείο για 18η φορά. Η νοσοκόμα εντόπισε κάτι που θεώρησε ασυνήθιστο. Το παιδί είχε γρατσουνιές στο μάγουλο. Λίγο αργότερα, η μητέρα του, Τάνια, ζήτησε τη βοήθειά της για το ματωμένο της δάχτυλο.

«Δεν θα παρατηρούσα, με το παιδί μου μέσα στο νοσοκομείο, ότι έχω πληγή στο δάχτυλο. Σίγουρα δεν θα το ανέφερα σε κανέναν», ανέφερε η νοσοκόμα.

Τότε, οι γιατροί στο νοσοκομείο, που προσπαθούσαν να δώσουν μια εξήγηση για τις νοσηλείες του παιδιού, άρχισαν να βλέπουν διαφορετικά την περιπέτεια του παιδιού.

Η αδερφή του Μάικλ είχε πεθάνει όταν ήταν 9 μηνών

Πριν τρία χρόνια, η μεγαλύτερη αδερφή του Μάικλ, Μόργκαν, σε ηλικία 9 μηνών πέθανε από καρδιακή ανακοπή που προκάλεσε άγνωστη αιτία. Στους 9 αυτούς μήνες ζωής της μπήκε για νοσηλεία 20 φορές.

«Πιεστήκαμε πολύ όταν πέθανε η Μόργκαν. Οποιοδήποτε ζευγάρι θα περνούσε κρίση όταν υπάρχει θάνατος στην οικογένεια – ένας θάνατος παιδιού. Και μείναμε μαζί σε αυτό», είπε η μητέρα των παιδιών.

Οι γιατροί άνοιξαν και πάλι τον φάκελο της Μόργκαν, προσπαθώντας να εξηγήσουν τον αιφνίδιο θάνατό της. Για πρώτη φορά, αρχίζουν να βλέπουν την ιστορία ρίχνοντας φως στη μητέρα και στο σπάνιο σύνδρομο Μινχάουζεν δια αντιπροσώπου, που έχει θεωρηθεί ως ψυχική διαταραχή που οδηγεί στην παιδική κακοποίηση.

Η μητέρα μπέρδεψε ακόμη και τον ανιχνευτή ψεύδους

Η Τάνια Ρέιντ, με σπουδές νοσηλευτικής, ήταν ψύχραιμη και μεθοδική. Τον Αύγουστο του 1988 συνελήφθη για τη δολοφονία της Μόργκαν και για παιδική κακοποίηση του Μάικλ. Η σταθερότητα με την οποία αρνιόταν την ενοχή της μπέρδεψε μέχρι και τον ανιχνευτή ψεύδους.

– Την σκότωσες;
– Όχι κύριε. Σίγουρα όχι.
– Την ταρακούνησες μέχρι θανάτου;
– Όχι κύριε.
– Προκάλεσες τις κρίσεις;
– Όχι δεν τις προκάλεσα.

Σύμφωνα με το πόρισμα των ιατροδικαστών, στην προσπάθεια να της κόψει την αναπνοή η μικρή Μόργκαν έχασε σφυγμό. Σε μια κατάσταση πανικού την ταρακούνησε βίαια για να αρχίσει και πάλι ν’ αναπνέει και εκεί της προκάλεσε το αιμάτωμα στον εγκέφαλο.

Παρά την καταδίκη της σε 62 χρόνια, η Τάνια επιμένει στην αθωότητα της. Οι περισσότεροι δράστες με το σύνδρομο Μινχάουζεν αρνούνται μέχρι τέλους την ενοχή τους. Η Τάνια Ρέιντ ακόμη και σήμερα βρίσκεται στη φυλακή. Ο Μάικλ βρίσκεται με τον πατέρα του και ζει μια φυσιολογική ζωή σε άλλη Πολιτεία.

protothema.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X
X