ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Τρομοκρατία στο Λονδίνο: Επίθεση με μαχαίρι κατά πολιτών (vid)

Υπάρχουν τραυματίες

Συναγερμός έχει σημάνει στο νότιο Λονδίνο, καθώς ένας άνθρωπος σκοτώθηκε μετά από πυροβολισμούς αστυνομικών μετά από επιθέσεις που πραγματοποίησε με μαχαίρι σε κεντρικό δρόμο του Στρίθαμ με την Μητροπολιτική αστυνομία να κάνει λόγο για «τρομοκρατικό» περιστατικό.

«Ένας άντρας δέχθηκε πυροβολισμούς από ένοπλους αξιωματικούς στο Streatham. Σε αυτό το στάδιο πιστεύεται ότι ένας αριθμός ανθρώπων μαχαιρώθηκε» ανακοίνωσε η Μητροπολιτική Αστυνομία, που ερευνά τι συνέβη. «Το περιστατικό ανακηρύχθηκε ως συνδεόμενο με την τρομοκρατία», πρόσθεσε στο twitter.

Η περιοχή έχει εκκενωθεί, με απόφαση της αστυνομίας. Μάρτυρες αναφέρουν ότι ο δράστης κυνηγούσε με μαχαίρι πολίτες στην κεντρική οδό, ενώ πίσω του ένας αστυνομικός της ασφάλειας, ντυμένος με πολιτικά ρούχα, τον ακολουθούσε και τον πυροβόλησε πιθανώς 3 φορές.

Στο σημείο βρίσκονται δυνάμεις των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης καθώς και η αστυνομία, με μάρτυρες να αναφέρουν για 9-10 ασθενοφόρα και τους αστυνομικούς να φωνάζουν στους πολίτες να πάνε πίσω.

Βίντεο από το σημείο δείχνει έναν άνδρα πεσμένο στο έδαφος σε έναν εμπορικό δρόμο και τουλάχιστον δύο ένοπλους αστυνομικούς να προτάσσουν τα όπλα τους πίσω από ένα αυτοκίνητο χωρίς διακριτικά με τα μπλε φώτα του αναμμένα.

Σύμφωνα με αναφορές στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, σημειώθηκαν 3 πυροβολισμοί, ενώ γίνονται αναφορές για μαχαιρώματα. Η Αστυνομία πιστεύει ότι μαχαιρώθηκαν δύο άτομα, ωστόσο αυτόπτες μάρτυρες μιλούν για τρεις τραυματίες.

Πάνω από την περιοχή, που έχει εκκενωθεί, πετά ελικόπτερο της αστυνομίας, ενώ οι αστυνομικοί κάλεσαν τους κατοίκους να παραμείνουν στα σπίτια τους.

Η Μητροπολιτική Αστυνομία του Λονδίνου κάλεσε τους πολίτες να απομακρυνθούν από την περιοχή.

Πηγή: protothema 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X
X