ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες για τη 16χρονη: «Από τη μύτη της έβγαινε καφέ υγρό»

«Έσβησε» από υπερβολική δόση ναρκωτικών

Νέες συγκλονιστικές μαρτυρίες μέσα από τη δικογραφία που σχηματίστηκε εις βάρος των κατηγορούμενων για τον θάνατο της 16χρονης από υπερβολική δόση ναρκωτικών, δημοσιεύει το protothema.gr. Η μαρτυρία του διασώστη του ΕΚΑΒ που μπήκε στο διαμέρισμα στο Βύρωνα για να την παραλάβουν και να την μεταφέρουν στο ΓΝΑ Ερυθρός Σταυρός, ούσα σε άθλια κατάσταση, προκαλεί ανατριχίλα.

Οι διασώστες του ΕΚΑΒ έλαβαν σήμα από το κέντρο στις 12:26 της 6ης Νοεμβρίου «για λιποθυμία και ρινορραγία ασθενούς» σε διαμέρισμα επί της οδού Επταλόφου στον Βύρωνα. Έφτασαν στο διαμέρισμα 18 λεπτά μετά. Η πρώτη εικόνα που αντίκρισαν ήταν η 16χρονη να κάθεται στο καναπέ σε μισολιπόθυμη κατάσταση. Ανέπνεε με δυσκολία και από τη μύτη της έβγαινε καφέ υγρό, κατέθεσαν μετέπειτα στην αστυνομία. Οι διασώστες διαπίστωσαν ότι η ανήλικη κοπέλα είχε χαμηλό κορεσμό, αυξημένες σφίξεις και χαμηλή αρτηριακή πίεση.

Ο «Yeyo» ήταν παρών στο διαμέρισμα και έφυγε πριν φτάσουν οι διασώστες

Σημειώνεται ότι το τηλεφώνημα στο ΕΚΑΒ το έκανε ο ένας εκ των τριών προσώπων που της προμήθευε ναρκωτικές ουσίες, σύμφωνα με την μαρτυρία της φίλης, ο οποίος ήταν παρών στο διαμέρισμα του Βύρωνα. Στη πιάτσα, είναι γνωστός με το προσωνύμιο «YEYO» που στην αμερικάνικη σλανγκ σημαίνει κοκαΐνη. Ο «Yeyo» σύμφωνα με την κατάθεση της μητέρας του φίλου της 16χρονης, που επίσης ήταν παρών στο διαμέρισμα μέχρι μια συγκεκριμένη ώρα, κάνει διακίνηση ναρκωτικών μαζί με δυο ακόμα άτομα, τον «Lori» και τον «Αντρίκο».

Όταν όμως οι διασώστες μπήκαν στο διαμέρισμα, ο «Yeyo» είχε φύγει. Εκεί συνάντησαν μόνο τη φίλη της 16χρονης που βρισκόταν, σύμφωνα με τις μαρτυρίες τους, σε κατάσταση νύστας και πανικού, προφανώς από την χρήση ναρκωτικών ουσιών.

Οι διασώστες του ΕΚΑΒ μετέφεραν άρον - άρον την ανήλικη κοπέλα στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών στο καρδιολογικό ιατρείο. Όταν έφτασαν στο Γ.Ν.Α Ερυθρός Σταυρός, γύρω στη 1:30 το μεσημέρι, η 16χρονη «προσεκομίσθη σε καρδιοαναπνευστική παύση, ήταν μυδριασμένη, απνοϊκή και άσφυγμη». Προχώρησαν σε ΚΑΡΠΑ και έτσι κατάφεραν να την επαναφέρουν. Όμως η κατάσταση της κρίθηκε πάρα πολύ κρίσιμη και έτσι την μετέφεραν στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, όπου κατέληξε σήμερα.

Πηγή: protothema.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση