ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Συγκλονίζει ο πατέρας της Ελπίδας: «Ξυπνάμε την νύχτα και την ψάχνουμε»

«Δεν αντέχουμε να πάμε, είναι τρεις φορές σαν την κηδεία»

Κλαίγοντας με λυγμούς και μιλώντας με φωνή τρεμάμενη, ο Χρήστος Χούπας που έχασε την 28χρονη κόρη του, Ελπίδα, στο δυστύχημα των Τεμπών αναφέρθηκε στους 9 και πλέον μήνες δίχως το παιδί του. Το ΑΠΘ αποφάσισε να απονείμει τιμητικά το πτυχίο που θα έπαιρνε η άτυχη φοιτήτρια, στους δικούς της. Ο πατέρας της ωστόσο δεν άντεχε να παρευρεθεί μιας και η δική ζωή του, έχει σταματήσει στο βράδυ της 28ης Φεβρουαρίου του 2023.

Μιλώντας με καμάρι για την κόρη του, ο κ. Χούπας, είπε μεταξύ άλλων ότι «οι φίλοι της την έλεγαν Μέρκελ για να καταλάβετε, ήταν δυναμικός άνθρωπος, είχε μεγάλα όνειρα, θα μπορούσε να γίνει ο νέος Καλατράβα». Σχετικά με το πτυχίο της κόρης του, που απονέμεται τιμητικά από το ΑΠΘ, ο πατέρας είπε «Δεν αντέχω να πάω να το πάρω. Είπαμε με την μητέρα της εμείς να μην πάμε, αλλά να πάνε τα παιδιά μας, είναι πιο εύκολο νομίζω για τις νεαρές ηλικίες. Το συζητήσαμε με τα παιδιά και θα πάνε με τους φίλους τους και τα ανίψια μας. Θα της δώσουν τιμητικά το πτυχίο της, γιατί του χρόνου θα το έπαιρνε κανονικά. Θα ήθελα να πάω να το πάρω, αλλά δεν μπορώ, γιατί για μένα αυτό είναι τρεις φορές κηδεία, γιατί τώρα ξέρω τι γίνεται. Γιατί στην κηδεία ήταν η έκπληξη, έλεγες “μήπως δεν συμβαίνει σε μένα;”».

«Ποτέ δεν το περιμέναμε. Η οικογένεια μας έγινε μέσα σε ένα δευτερόλεπτο μια χαροκαμένη οικογένεια. Δεν είναι καθόλου εύκολο για μας, ακόμη την ψάχνουμε, ξυπνάμε την νύχτα στο ύπνο μας και την ψάχνουμε», είπε συγκλονισμένος ο πατέρας, ο οποίος βλέποντας φωτογραφίες της κόρης του που προβάλλονταν παράλληλα από την εκπομπή ψέλλισε βουρκωμένος: «Κοιτάξτε… την τρώει το χώμα… μια κούκλα, που την τρώει το χώμα…».

«Η οικογένεια μας έγινε μέσα σε ένα δευτερόλεπτο μια χαροκαμένη οικογένεια. Δεν είναι καθόλου εύκολο για μας, ακόμη την ψάχνουμε, ξυπνάμε την νύχτα στο ύπνο μας και την ψάχνουμε»

Ο Χρήστος Χούπας σημείωσε ακόμη ότι «τα βιβλία τα δώσαμε σε συμφοιτητές της γιατί ήταν εξειδικευμένα, δεν μας ήταν χρήσιμα εμάς, ρούχα της δώσαμε σε φίλες της και άλλα πράγματα της τα έχουμε σε εκκρεμότητα να δούμε τι θα τα κάνουμε. Εγώ συλλέγω ότι περισσότερο μπορώ από το παιδί μου γιατί δεν θα το ξαναδώ. Κάποιες ζωγραφιές που μου είχε κάνει σε κυψέλες, τις έχω βγάλει για να τις έχω».

«Δεν βλέπω να παίρνουμε απαντήσεις», επεσήμανε ο κ. Χούπας, ο οποίος επέκρινε την Δικαιοσύνη για τους χρόνους και ορισμένες κινήσεις της σε ότι αφορά την διερεύνηση των αιτίων της τραγωδίας, ενώ αναφερόμενος σε πρόσφατο περιστατικό ανέφερε «δεν μας φθάνουν όλα, έχουμε και χλευασμούς από στελέχη της Κυβέρνησης, ξέρουμε το IQ τους και δεν ζητάμε και πολλά, αλλά πάνω στο πτώμα της κόρης μου ζητάμε ήθος και παιδεία».

Τέλος, αναφέρθηκε σε παράσταση διαμαρτυρίας «από τους συγγενείς όλων των νεκρών της τραγωδίας, στις 12 Δεκεμβρίου στο Σύνταγμα, όμορφα και σεμνά με τις βαλίτσες μας, με καμιά 20αριά τραγούδια που γράφτηκαν για το δυστύχημα των Τεμπών και θα μας συντροφεύουν όλοι οι φίλοι μας».

Πηγή: protothema 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση