ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Συγκλονίζει ο πατέρας της 9χρονης Έμιλι - «Κλαίει μέχρι να κοιμηθεί και ψιθυρίζει»

«Είχε μάθει να μην κάνει θόρυβο, νόμιζε ότι ήταν αιχμάλωτη έναν χρόνο» τόνισε ο πατέρας της μικρής σε συνέντευξή του

Ο Τόμας Χαντ, πατέρας της 9χρονης Έμιλι η οποία απελευθερώθηκε από τη Χαμάς, μίλησε σε συνέντευξή του για τις πρώτες ημέρες επιστροφής της κόρης του κοντά του.

Ειδικότερα, μιλώντας στο CNN, ο Χαντ είπε ότι η ανάρρωση της κόρης του θα είναι αργή: «Ανοίγεται σιγά σιγά. Θα μάθουμε τι πραγματικά πέρασε μόνο όταν ανοιχτεί» τόνισε ο ίδιος και πρόσθεσε: «Θέλω να ξέρω τόσες πολλές πληροφορίες».

Παράλληλα είπε ότι σοκαρίστηκε από τη μεταμόρφωση που υπέστη η 9χρονη κατά την αιχμαλωσία της.

Δείτε βίντεο από την επανένωση της 9χρονης με τον πατέρα της:

«Το πιο σοκαριστικό, ήταν ότι απλά ψιθύριζε, δεν μπορούσες να την ακούσεις. Έπρεπε να βάλω το αυτί μου στα χείλη της» είπε ο Τόμας Χαντ. «Είχε μάθει να μην κάνει θόρυβο». Μάλιστα, όταν τη ρώτησε πόσο καιρό πίστευε ότι ήταν όμηρος και εκείνη απάντησε «έναν χρόνο». «Εκτός από τον ψίθυρο, αυτό ήταν μια γροθιά στα σωθικά. Ένας χρόνος» πρόσθεσε ο πατέρας της 9χρονης και υπογράμμισε ότι «κλαίει μέχρι να κοιμηθεί τη νύχτα».

«Χθες το βράδυ έκλαιγε μέχρι που το πρόσωπό της έγινε κόκκινο, δεν μπορούσε να σταματήσει. Δεν ήθελε καμία παρηγοριά, υποθέτω ότι έχει ξεχάσει πώς είναι να έχεις μία παρηγοριά. Πήγε κάτω από τα σκεπάσματα του κρεβατιού, το πάπλωμα, σκεπάστηκε και έκλαιγε ήσυχα» είπε ο πατέρας της μικρής.

Η Έμιλι βρισκόταν σε ένα πάρτι στο σπίτι μίας φίλης της την ώρα της επίθεσης του Χάμας στις 7 Οκτωβρίου. Αρχικά υπήρχαν πληροφορίες ότι σκοτώθηκε, αλλά αργότερα ανακοινώθηκε ότι ήταν μεταξύ εκείνων που κρατούνταν όμηροι στη Γάζα. Η μητέρα της 9χρονης πέθανε από καρκίνο πριν από αρκετά χρόνια.

WSJ: Ξεκίνησαν συζητήσεις για νέα τριήμερη παράταση στην κατάπαυση του πυρός στη Γάζα

Εν τω μεταξύ, στο τραπέζι των συζητήσεων στο Κατάρ έχει ήδη πέσει πρόσθετη παράταση στην κατάπαυση του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας για άλλες τρεις ημέρες, σύμφωνα με πηγές που επικαλείται η Wall Street Journal, προσθέτοντας πως σαν αντάλλαγμα βρίσκεται υπό διαπραγμάτευση η απελευθέρωση δέκα Ισραηλινών ομήρων κάθε μια ημέρα.

Ωστόσο, σύμφωνα με Αιγύπτιους αξιωματούχους, τόσο η Ντόχα όσο και το Κάιρο ασκούν πιέσεις στα αντιμαχόμενα μέρη για μεγαλύτερη διάρκεια της εκεχειρίας, ελπίζοντας ότι αυτή θα εξελιχθεί σε μόνιμη.

Πηγές ανέφεραν ακόμα πως η Αίγυπτος και το Κατάρ πιστεύουν ότι η παράταση της κατάπαυσης του πυρός θα καταστήσει δυνατή την οικοδόμηση εμπιστοσύνης μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς - και έτσι θα οδηγήσει σε διαπραγματεύσεις για την απελευθέρωση των στρατιωτών.

«Προσπαθούμε να οικοδομήσουμε εμπιστοσύνη και καλή θέληση για μια πορεία που θα οδηγήσει σε βιώσιμη ειρήνη και πολιτική διευθέτηση», δήλωσε ανώτερος Αιγύπτιος αξιωματούχος στη WSJ. «Είναι μια προσπάθεια που έχει μεγάλη διάρκεια, αλλά μέχρι στιγμής και οι δύο πλευρές έχουν αποφύγει να χρησιμοποιήσουν την ανάπαυλα στις μάχες για να αξιοποιήσουν τις στρατιωτικές τους δυνατότητες». Ένας άλλος Αιγύπτιος αξιωματούχος τόνισε ότι ο στόχος του Ισραήλ να καταστρέψει την Χαμάς «δεν είναι ρεαλιστικός και αυτό είναι κάτι που γνωρίζουν τόσο οι ΗΠΑ όσο και το Ισραήλ. Δεν έχουμε ξεκάθαρο όραμα σχετικά με το τι θα συμβεί μετά τον πόλεμο, αλλά υπάρχουν σημάδια αλλαγής».

Στο μεταξύ, το υπουργείο Εξωτερικών του Κατάρ έκανε γνωστό ότι δεν θα υπάρξουν - επί του παρόντος - συνομιλίες για την απελευθέρωση των ισραηλινών στρατιωτών που κρατούνται από τη Χαμάς και άλλες παρατάξεις στη Λωρίδα της Γάζας μέχρι να απελευθερωθούν όλοι οι απαχθέντες άμαχοι.

Πηγή: protothema.gr 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση