ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Συγκλονιστικό βίντεο: Βρετανός με κομμένη ανάσα περιγράφει τα συμπτώματα του κορωνοϊού

«Δεν θα το ευχόμουν ούτε σε εχθρό μου»

Ασθμαίνοντας και παλεύοντας για να μιλήσει, ο Άντι Χάρντγουικ, μόλις που καταφέρνει να κρατήσει ψηλά το κεφάλι του καθώς περιγράφει τα συμπτώματα κορωνοϊού που βιώνει.

Ο 51χρονος από το Γουίκφορντ του Έσεξ, που υπό κανονικές συνθήκες είναι σε καλή φυσική κατάσταση και υγιής, πηγαίνει στο γυμναστήριο τουλάχιστον τρεις φορές την εβδομάδα, πάσχει από άσθμα αλλά μόνο περιστασιακά. Ωστόσο,  η νόσος Covid-19 που προκαλεί ο νέος κορωνοϊός τον έχει καταβάλει πλήρως, και οι φίλοι και συγγενείς του τον παρότρυναν να κάνει ένα βίντεο για να δείξει και στον υπόλοιπο κόσμο πόσο σοβαρή είναι η ασθένεια.

«Η σπονδυλική μου στήλη πονάει, η πλάτη μου πονάει, ο λαιμός μου πονάει. Δεν θέλεις να μιλάς, σου κόβεται η ανάσα (δύσπνοια) αν  κινηθείς, και δεν θέλεις να σηκώσει το κεφάλι σου από το μαξιλάρι», εξηγεί ο Χάρντγουικ στο βίντεο το οποίο έχει πάνω από 37.000 share στο Facebook.

Σε αυτό, ο άντρας φαίνεται ξαπλωμένος να αγωνίζεται να κρατήσει τα μάτια του ανοιχτά καθώς μιλά με πραγματική δυσκολία στην κάμερα. «Έρχεται σε κύματα, θα νιώσεις μία μικρή ανακούφιση μερικές φορές, μετά θα φύγει... Αυτό πονάει πραγματικά, δεν είναι σαν κάτι που είχα πριν, δεν θα το ευχόμουν στον εχθρό μου», λέει ο Χάρντγουικ.

Σύμφωνα με τη σύζυγό του, Νίκολα, πολλοί φίλοι τους είπαν ότι ούτε που αναγνώρισαν τον Άντι στο βίντεο. «Ήταν λες και όλα όσα είχε τον εγκατέλειψαν, όλη η ενέργεια», είπε.

Ο Χάρντγουικ που είναι πατέρας δύο παιδιών δήλωσε ότι η ασθένεια ξεκίνησε την Παρασκευή «με έναν πολύ ξηρό βήχα» που έκανε τον λαιμό του να πονάει. «Αρχίζεται να νιώθετε αρχικά μίζερα και μετά θα διαπιστώσετε ότι οι πνεύμονες θα σφίξουν», περιέγραψε.

Πώς ξεκίνησαν τα συμπτώματα του κορωνοϊού

Αρχικά, δεν είχε πυρετό, οπότε πήγε στο κρεβάτι περιμένοντας ότι θα συμπτώματα θα περάσουν. Ωστόσο, ξύπνησε λίγες ώρες αργότερα με πυρετό και χωρίς να μπορεί να αναπνεύσει κανονικά. Όπως εξήγησε ήταν ιδρωμένος  και κρύωνε. «Δεν μπορούσα να ζεσταθώ και είχα μία έντονη δίψα», είπε.

Αφού κάλεσε το 111, αξιολογήθηκε η κατάστασή του από έναν γιατρό μέσω τηλεφώνου, ο οποίος είπε ότι τα συμπτώματά του έδειχναν ότι είχε Covid-19. Ο γιατρός τον συμβούλευσε να ξανακαλέσει αν η αναπνοή του επιδεινωθεί και είχε ανάγκη για νοσηλεία.

Αν και η παρακεταμόλη βοήθησε να πέσει ο πυρετός, η αντλία άσθματος δεν βοηθούσε επαρκώς στις αναπνευστικές δυσκολίες, όπως είπε. «Αν έχετε βήχα, είναι πολύ οδυνηρό, και αν νιώσετε την ανάγκη να γελάσετε, μην το κάνετε γιατί είναι πολύ οδυνηρό», σχολίασε.

Η οικογένεια του Χάρντγουικ πιστεύει ότι κατά πάσα πιθανότητα κόλλησε τον ιό ενώ ταξίδευε στο Λονδίνο όπου εργάζεται, αν και από τις 18 Μαρτίου εργαζόταν από το σπίτι.

Το πρωί της Τετάρτης, η Νίκολα είπε ότι η κατάσταση της υγείας του συζύγου της είχε βελτιωθεί και άρχισε να αναπνέει πιο εύκολα, μία καλοδεχούμενη εξέλιξη μετά τις ημέρες που έβλεπε τον άντρα της να υποφέρει. «Είναι δύσκολο γιατί απλά θες να του δώσεις μία αγκαλιά και δεν μπορείς. Πρέπει να παραδεχθώ ότι φοβόμουν πολύ έτσι  όπως ήταν», είπε η Νίκολα στον Guardian.

Δήλωσε επίσης ότι δεν περίμενε ότι το βίντεο θα γινόταν viral, αλλά είναι ευτυχής που είχε αντίκτυπο, καθώς έχει λάβει πολλά μηνύματα από ανθρώπους που λένε ότι θα αλλαξουν  τη συμπεριφορά τους λόγω αυτού. «Νομίζει ότι είσαι αήττητος. Σκέφτεσαι ‘αν το κολλήσω θα είναι καλά, είμαι σε καλή φυσική κατάσταση’. Αλλά αυτός ο ιός πραγματικά δεν ενδιαφέρεται αν είσαι σε καλή φυσική κατάσταση ή νέος ή ηλικιωμένος», τόνισε η σύζυγος του Χάρντγουικ.

Συνεχίζοντας σημείωσε ότι όλοι φαίνεται να βιώνουν τον κορωνοϊό διαφορετικά, κάποιο ήπια, κάποιοι πιο σοβαρά,κάποιοι χρειάζονται νοσηλεία. «Αυτό είναι το τρομακτικό κομμάτι , να μην γνωρίζει πως θα είσαι όταν το κολλήσεις».

Το βίντεο ολοκληρώνεται με μία παράκληση του Χάρντογουικ: «Παρακαλώ μείνεται μακριά ο ένας από τον άλλο, σεβαστείτε ο ένας τον άλλον. Αν οι γονείς ή οι παππούδες μας το κολλήσουν, και είναι ευάλωτοι ή όχι σε καλή φυσική κατάσταση, δεν θα ήθελα να σκέφτομαι τι θα κάνει σε αυτούς. Θα γίνουν στατιστικά στοιχεία. Μείνε ασφαλείς."

Πηγή: iefimerida.gr 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X
X