ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Στυγνός βιαστής και δολοφόνος 11χρονης χτυπά τον δικηγόρο του (vid)

Ο 61χρονος Joseph Zieler, βίασε και σκοτώσει ένα κορίτσι και την μπέιμπι σίτερ του το 1990

Ένας άνδρας που καταδικάστηκε για τη δολοφονία ενός 11χρονου κοριτσιού και της μπέιμπι σίτερ της το 1990, επιτέθηκε στον δικηγόρο του μέσα στη δικαστική αίθουσα, λίγο πριν ανακοινώσει ο δικαστής την καταδίκη του εις θάνατον. Ο στυγνός εγκληματίας από τη Φλόριντα εμφανίστηκε στο δικαστήριο με τη λέξη «φονιάς» γραμμένη στα μπροστινά του δόντια. Ο 61χρονος Joseph Zieler, που είχε βρεθεί ένοχος τον περασμένο Μάιο για τον βιασμό και τη δολοφονία της 11χρονης Robin Cornell και της 32χρονης μπέιμπι σίτερ Lisa Story, έκανε σήμα στον συνήγορό του μπαίνοντας στη δικαστική αίθουσα ότι κάτι ήθελε να του πει.

Ο δικηγόρος του Kevin Shirley πλησίασε ανυποψίαστος τον πελάτη του και τότε εκείνος του έριξε μια δυνατή αγκωνιά στο πρόσωπο, προτού οι υπάλληλοι του δικαστηρίου καταφέρουν τελικά να τον ακινητοποιήσουν και να τον απομακρύνουν από την αίθουσα.

Σύμφωνα με βίντεο που δημοσίευσαν αμερικανικά ΜΜΕ, ο Kevin Shirley συνήλθε σχεδόν αμέσως από την επίθεση και επέστρεψε στην καρέκλα του. Λίγο αργότερα, διαβεβαίωσε τον δικαστή ότι αισθανόταν καλά, λέγοντάς του ότι – ως πρώην μποξέρ – έχει δεχθεί πολύ πιο δυνατά χτυπήματα στη ζωή του. Για περισσότερες από δύο δεκαετίες ο 61χρονος Joseph Zieler παρέμενε ατιμώρητος.

Η μητέρα της 11χρονης είχε πάει να διανυκτερεύσει στο σπίτι του φίλου της και ανέθεσε στην Story να προσέχει την κορούλα της στο διαμέρισμά τους. Όταν γύρισε την επόμενη μέρα βρήκε νεκρό και το παιδί της και την μπέιμπι σίτερ του. Και τα δύο θύματα είχαν κακοποιηθεί σεξουαλικά και στραγγαλιστεί.

Η υπόθεση είχε παγώσει για πάνω από 20 χρόνια μέχρι το 2016, όταν νέα ευρήματα DNA συνέδεσαν τον Joseph Zieler με το αποτρόπαιο έγκλημα. Το σώμα των ενόρκων που έκρινε ένοχο τον 61χρονο τον Μάιο είχε προτείνει τη θανατική ποινή νωρίτερα αυτόν τον μήνα. Ο Zieler, από τη μεριά του, υποστήριζε από την αρχή ότι ήταν αθώος και ότι δεν είχε καμία σχέση με το έγκλημα.

Λίγη ώρα μετά την επίθεση στον δικηγόρο του, στην οποία έγινε μάρτυρας και η μητέρα του νεκρού κοριτσιού που βρισκόταν στο δικαστήριο, ο Zieler καταδικάσθηκε εις θάνατον.

ΠΗΓΗ: in.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση