ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Στον Έβρο ο Μητσοτάκης

Στον Έβρο με τους επικεφαλής των τριών θεσμών της ΕΕ

Προσπάθεια διεθνοποίησης της μεταναστευτικής κρίσης επιχειρεί η ελληνική κυβέρνηση με τον Έλληνα Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη να επισκέπτεται σήμερα τον Έβρο και τα ελληνοτουρκικά σύνορα.

Το μεσημέρι ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα υποδεχθεί στην Αλεξανδρούπολη τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλς Μισέλ, την Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νταβίντ Σασόλι οι οποίοι θα αφιχθούν στην Αλεξανδρούπολη στις 13:05 ώρα Ελλάδος.

Παράλληλα, θα φτάσουν στην Αλεξανδρούπολη ο Μαργαρίτης Σχοινάς, Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αρμόδιος για την Προώθηση του Ευρωπαϊκού Τρόπου Ζωής, ο Πρωθυπουργός της Κροατίας Αντρέι Πλένκοβιτς και ο Αναπληρωτής Πρωθυπουργός και Υπουργός Εσωτερικών της Κροατίας, Νταβόρ Μποζίνοβιτς, οι οποίοι θα συμμετέχουν στην επίσκεψη στον Έβρο.

Στη συνέχεια, οι αξιωματούχοι θα πετάξουν με ελικόπτερο πάνω από τα χερσαία σύνορα με την Τουρκία και στις 14:15 θα προσγειωθούν στην περιοχή της Ορεστιάδας, όπου θα επισκεφτούν το Φυλάκιο 1. Θα ακολουθήσει ενημέρωση από τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο.

Στις 15:30, ο Έλληνας Πρωθυπουργός και οι επικεφαλής των τριών θεσμών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, κ. Μισέλ, κα. φον ντερ Λάιεν και κ. Σασόλι, θα κάνουν κοινές δηλώσεις στα ΜΜΕ, στο Πνευματικό Κέντρο των Καστανιών. Στις 17:30 ο Έλληνας Πρωθυπουργός θα παραθέσει δείπνο στους Ευρωπαίους αξιωματούχους στην Αλεξανδρούπολη.

Πηγή:  ΚΥΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X