ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
21° Λευκωσία,
29 Ιουνίου, 2022
sport fm - listen live

Στο φως η κατάθεση της Δήμητρας Πισπιρίγκου για τον θάνατο της Ίριδας

Όσα είπε στις αστυνομικές αρχές όταν πέθανε το μωρό

Μήνας – κλειδί θεωρείται ο Μάιος για την υπόθεση των τριών νεκρών παιδιών στην Πάτρα, καθώς στο τέλος του μήνα αναμένεται να ολοκληρωθούν οι εξετάσεις σχετικά με τους θανάτους της Ίριδας και της Μαλένας. Ο θάνατος της 6 μηνών Ίριδας εκτιμάται πως θα ρίξει σημαντικό φως στη σοκαριστική υπόθεση.

Στο μεταξύ, στη δημοσιότητα ήρθε η κατάθεση της αδερφής της Ρούλας Πισπιρίγκου, Δήμητρα, η οποία βρήκε νεκρή την Ίριδα και σύμφωνα με τις αρχές έχει πέσει σε πολλές αντιφάσεις.

Αναλυτικά, σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, η πρώτη της κατάθεση στις αστυνομικές αρχές όταν πέθανε το μωρό:

«Περί ώρα 11:30 της σήμερα 21/3/2022 η αδερφή μου και μητέρα του παιδιού, μου ζήτησε να πάω να ξυπνήσω το μωρό για να το ταΐσουμε και μετά να πάμε βόλτα. Μπήκα στο δωμάτιο και πιάνοντας το χεράκι του το ένιωσα παγωμένο. Ενστικτωδώς τότε έπιασα το στήθος του και τότε κατάλαβα ότι δεν ανασαίνει».

Η Δήμητρα Πισπιρίγκου δεν ανέφερε πουθενά στην κατάθεσή της αυτό που είπε αργότερα ότι η Ίριδα είχε ξυπνήσει στις 07:30 το πρωί και πήγαν και την είδαν, όπως αναφέρθηκε στο ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού.

Αντιφάσεις όμως υπάρχουν και ως προς αν η Τζωρτζίνα είδε το μωρό νεκρό, καθώς στην αρχή είχε πει ότι το μωρό το είχε δει η μικρή, ενώ στη συνέχεια δήλωσε ότι δεν το είδε ποτέ και δεν ξύπνησε ποτέ. Επιπλέον, αν και στην αρχική της κατάθεση είχε σημειώσει βρήκε την Ίριδα νεκρή στις 11:30, μετά δήλωσε ότι το βρήκε στις 10:45 και το ερώτημα που προκύπτει είναι αν τελικά τη βρήκε στις 10:45, γιατί κάλεσαν το ΕΚΑΒ μια ώρα αργότερα.

«Τρέχοντας πήγα στην κουζίνα και φώναξα στην αδερφή μου για βοήθεια. Ξεκίνησα κατευθείαν Κάρπα και τεχνητή αναπνοή και ζήτησα από την αδερφή μου να έρθει και αυτή να με βοηθήσει για να καλέσω το ΕΚΑΒ. Ώρα 11:37 κάλεσε το ΕΚΑΒ και ώρα 11:42 παρελήφθη από τη μονάδα για μεταφορά για μεταφορά στο νοσοκομείο. Όλο αυτό το λίγο χρονικό διάστημα τόσο εγώ όσο και η αδελφή μου κάναμε συνεχώς μαλάξεις στο μωρό, καθώς και τεχνητή αναπνοή. Στο Καραμάνδειο νοσοκομείο Πατρών που μεταφέρθηκε το παιδί δυστυχώς διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Δεν μπορώ να φανταστώ την αιτία που πέθανε το μωρό. Δεν μπορώ να καταλογίσω κάπου ευθύνη», σημείωσε στην πρώτη της κατάθεση.

newsbeast.gr

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση