ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Στις 12 ορκίζεται η νέα κυβέρνηση Μητσοτάκη

18 υπουργοί, 2 αναπληρωτές και 29 υφυπουργοί

Ορκίζεται στις 12 το μεσημέρι η νέα κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, με το ρεκόρ εξωκοινοβουλευτικών υπουργών- υφυπουργών της Μεταπολίτευσης.

Αυτή είναι και η σφραγίδα του νέου Πρωθυπουργού στο κυβερνητικό σχήμα, αφού το μήνυμα που στέλνει, είναι αυτό της εξειδίκευσης και της ικανότητας, αδιαφορώντας για τις εσωκομματικές ισορροπίες.

Η νέα κυβέρνηση έχει μόλις 18 υπουργούς, που θα συνεδριάζουν σε τακτά χρονικά διαστήματα στο Μαξίμου, 2 αναπληρωτές υπουργούς και 29 υφυπουργούς. Αυτό όμως που ξεχωρίζει την κυβέρνηση Μητσοτάκη από τις υπόλοιπες της Μεταπολίτευσης, είναι ότι για πρώτη φορά συμμετέχουν στην κυβέρνηση 21 εξωκοινοβουλευτικά στελέχη, οι περισσότεροι από τους οποίους δεν έχουν καμία κυβερνητική εμπειρία. Αντίθετα φυσικά, έχουν σημαντικές «περγαμηνές» στην αγορά η στο πανεπιστήμιο και ένα εντυπωσιακό βιογραφικό.

Όπως μάλιστα σημειώνουν ορισμένοι στην ΝΔ, οι περισσότεροι από τους εξωκοινοβουλευτικούς υπουργούς η υφυπουργούς, δεν έχουν και καμία κυβερνητική φιλοδοξία. Και αυτό που τους έπεισε να ασχοληθούν με τα κοινά είναι η εκλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη και η κρισιμότητα των στιγμών. Η πρώτη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου θα γίνει την Τετάρτη, σε πλήρη σύνθεση, και θα γίνει στη Βουλή. Οι επόμενες συνεδριάσεις θα γίνονται με την συμμετοχή μόνο των υπουργών, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Πηγή: iefimerida.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση