ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Στη φυλακή ο 28χρονος που χαστούκισε τον Μακρόν

Ο Ταρέλ κρίθηκε ένοχος για το χαστούκι στον Γάλλο πρόεδρο

Ποινή φυλάκισης τεσσάρων μηνών, που τίθεται άμεσα σε ισχύ, επιβλήθηκε στον 28χρονο πρώην δάσκαλο πολεμικών τεχνών, Νταμιέν Ταρέλ, ο οποίος στις αρχές της εβδομάδας χαστούκισε δημόσια τον Εμανουέλ Μακρόν, στη διάρκεια προεκλογικής περιοδείας. Ο Ταρέλ κρίθηκε ένοχος για την πράξη του αυτή και καταδικάστηκε σε φυλάκιση 18 μηνών, οι 14 εκ των οποίων τέθηκαν σε αναστολή για δύο χρόνια.

Κατά τη διάρκεια αυτών των δύο ετών, ο άνεργος 28χρονος θα έχει την υποχρέωση να λαμβάνει ειδική ψυχολογική φροντίδα, ενώ του απαγορεύτηκε η κατοχή όπλων για πέντε χρόνια, του επιβλήθηκε η οριστική απαγόρευση συνδιαλλαγής με οποιαδήποτε δημόσια υπηρεσία και η στέρηση των πολιτικών δικαιωμάτων για τρία χρόνια.

Νωρίτερα την Πέμπτη, ο Ταρέλ βρέθηκε στο δικαστήριο της Βαλάνς για να απολογηθεί, κατηγορούμενος για επίθεση εναντίον δημόσιου αξιωματούχου, αδίκημα που μπορούσε να επιφέρει μέγιστη ποινή τριών ετών φυλάκισης και πρόστιμο 45.000 ευρώ.

Στη διάρκεια της απολογίας του, ο Ταρέλ παραδέχτηκε τις ακροδεξιές του πεποιθήσεις και ενήργησε με αυτό τον τρόπο επειδή «ο Μακρόν αντιπροσωπεύει όσα είναι σάπια στη Γαλλία», σύμφωνα με το ρεπορτάζ του καναλιού BFM. Ακόμη, είπε πως σχεδιάζε μέρες πριν την επίσκεψη του Μακρόν στη Ντρομ τον τρόπο με τον θα τον... υποδεχόταν, ενώ είχε σκεφτεί αρχικά να του ρίξει αυγά ή τάρτες.

«Νομίζω ότι ο Μακρόν αντιπροσωπεύει πολύ ξεκάθαρα τη φθορά της χώρας μας», τόνισε στο δικαστήριο, ενώ σχετικά με το σύνθημα που φώναξε (Κάτω η Μακρονία), ανέφερε πως «είναι ένα πατριωτικό σύνθημα».

Σημειώνεται πως ο άνεργος 28χρονος είχε πει στους αστυνομικούς μετά τη σύλληψή του, πως βρισκόταν κοντά στην αντικυβερνητική οργάνωση των «Κίτρινων Γιλέκων».

ΠΗΓΗ: protothema.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X