ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Σόου της Χαμάς: Πήραν αγκαλιά ηλικιωμένους ομήρους που... απήγαγαν

Ισραήλ - Χαμάς: Αναμένονται νέες απελευθερώσεις ισραηλινών ομήρων και παλαιστίνιων κρατουμένων

Απελευθερώθηκαν χθες οι πρώτοι 24 άνθρωποι που κρατούνταν όμηροι από τη Χαμάς από τις 7 Οκτωβρίου όταν η τρομοκρατική οργάνωση εξαπέλυσε φονική επίθεση στο Ισραήλ δολοφονώντας 1.200 περίπου ανθρώπους.

Οι πρώτοι 24 όμηροι που άφησε ελεύθερους η Χαμάς, 13 υπήκοοι Ισραήλ, 10 Ταϊλάνδης κι 1 Φιλιππίνων, έφθασαν στο Ισραήλ μέσω Αιγύπτου, ενώ 39 παλαιστίνιοι φυλακισμένοι σε ισραηλινά κέντρα κράτησης επέστρεψαν σπίτια τους, όπου σε αρκετές περιπτώσεις η υποδοχή τους έγινε σε ατμόσφαιρα αγαλλίασης.

Οι εικόνες της απελευθέρωσης των ομήρων έκαναν χθες τον γύρο του κόσμου. Διεθνή ΜΜΕ αποτύπωσαν τη στιγμή που οι όμηροι πλησίασαν στο πέρασμα της Ράφα με οχήματα του Ερυθρού Σταυρού, μετά την απελευθέρωσή τους από τη Χαμάς.

 

 

Μία από τις πιο ανατριχιαστικές στιγμές μάλιστα ήταν εκείνη που οι όμηροι εισήλθαν στο έδαφος του Ισραήλ. Οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις (IDF) δημοσίευσαν βίντεο που δείχνει ένα λεωφορείο, στο οποίο βρίσκονται οι 13 απελευθερωθέντες, να περνά στο Ισραήλ.

 

Συγκίνηση προκάλεσαν και οι εικόνες των ομήρων καθώς εισέρχονταν στο νοσοκομείο όπου θα περνούσαν από τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις. Στο παρακάτω βίντεο, η Ντανιέλ Αλόνι βγαίνει από το ασθενοφόρο με την κόρη της, μετά την απελευθέρωσή τους από τη Χαμάς:

 

Στο μεταξύ βίντεο από την απελευθέρωση κάποιων από τους ομήρους και τη μεταφορά τους προς τον Ερυθρό Σταυρό έδωσε στη δημοσιότητα και η Χαμάς. Το επεξεργασμένο βίντεο διαρκεί λιγότερο από δύο λεπτά, κυκλοφόρησε στις πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης των Ταξιαρχιών Al Qassam, της στρατιωτικής πτέρυγας της Χαμάς. Σε αυτό φαίνονται οι μαχητές της οργάνωσης να μεταφέρουν στα χέρια μία ηλικιωμένη γυναίκα και να συνοδεύουν ένα μικρό αγόρι προς τα οχήματα του Ερυθρού Σταυρού.

 

Οι εικόνες αυτές ωστόσο προκάλεσαν την οργή πολλών χρηστών των κοινωνικών δικτύων που έσπευσαν να εξαπολύσουν επίθεση κατά της τρομοκρατικής οργάνωσης. «Γιατί τους απήγαγαν; Πολύ ανθρώπινο από μέρος τους», σχολίασε ειρωνικά μία χρήστης.

Πηγή: iefimerida.gr - Σόου της Χαμάς: Πήραν αγκαλιά ηλικιωμένους ομήρους που... απήγαγαν για να τους παραδώσουν στον Ερυθρό Σταυρό - iefimerida.gr

Ισραήλ - Χαμάς: Αναμένονται νέες απελευθερώσεις ισραηλινών ομήρων και παλαιστίνιων κρατουμένων

Νέες απελευθερώσεις ομήρων στα χέρια της Χαμάς και παλαιστίνιων κρατουμένων σε ισραηλινές φυλακές αναμένονται σήμερα, τη δεύτερη ημέρα της ανακωχής ανάμεσα στο παλαιστινιακό ισλαμιστικό κίνημα και το εβραϊκό κράτος, που προσφέρει –εύθραυστη– ανάπαυλα στους κατοίκους της Λωρίδας της Γάζας, έπειτα από επτά εβδομάδες πολέμου και ακατάπαυστων βομβαρδισμών.

Η τετραήμερη ανακωχή, που είναι ανανεώσιμη, εξασφαλίστηκε την Τετάρτη, χάρη στη μεσολάβηση του Κατάρ, με την υποστήριξη των ΗΠΑ και της Αιγύπτου· η συμφωνία που κλείστηκε προβλέπει την απελευθέρωση 50 ομήρων που κρατούνται στη Λωρίδα της Γάζας και σε αντάλλαγμα 150 παλαιστινίων σε ισραηλινές φυλακές, κυρίως γυναικών και παιδιών.

Το Κατάρ αναμένεται να ανακοινώσει σε λίγες ώρες πόσοι όμηροι και φυλακισμένοι θα απελευθερωθούν εντός της ημέρας.

Οι ισραηλινές αρχές ανακοίνωσαν πως έλαβαν τον κατάλογο των ομήρων που αναμένεται να φύγουν από τη Λωρίδα της Γάζας σήμερα, αλλά δεν διευκρίνισαν ούτε τον αριθμό τους, ούτε την ώρα που θα αφεθούν ελεύθεροι.

Πηγή: iefimerida 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση