ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Σοκ στη Γαλλία: Πατέρας σκότωσε με μαχαίρι τις τρεις κόρες του

Ο 41χρονος παραδόθηκε μόνος του στην Αστυνομία

Στο πένθος βυθίστηκε το προάστιο Αλφορτβίλ του Παρισιού στη Γαλλία μετά την δολοφονία τριών μικρών κοριτσιών ηλικίας τεσσάρων, δέκα και ένδεκα ετών από τον πατέρα τους.

Ο παιδοκτόνος πήγε στις 14:00 το απόγευμα της Κυριακής στο αστυνομικό τμήμα της Διέπης στη βόρεια Γαλλία και παραδόθηκε στην αστυνομία όπου ομολόγησε ότι σκότωσε τα παιδιά του.

Αστυνομικοί έσπευσαν στο διαμέρισμά του όπου βρήκαν τις σορούς των κοριτσιών. Σύμφωνα με γαλλικά ΜΜΕ ο 41χρονος πατέρας σκότωσε με μαχαίρι τα δύο από τα κορίτσια και τα σκέπασε με κουβέρτα, ενώ το τρίτο κείτονταν άψυχο στον καναπέ του διαμερίσματος.

Με βεβαρημένο μητρώο για ενδοοικογενειακή βία ο πατέρας

Γεννημένος στο Μαρόκο ο πατέρας ήταν γνωστός στη γαλλική Δικαιοσύνη για περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας και βίας κατά ανηλίκου ηλικίας 15 ετών σύμφωνα με το γραφείο του εισαγγελέα.

Το 2021 ο κατ’ ομολογία του παιδοκτόνος πατέρας είχε καταδικαστεί για «βαριά ενδοοικογενειακή βία» -επίθεση με ρόπαλο κατά τη συζύγου του, που την άφησε στο κρεβάτι για οκτώ ημέρες - σε 18 μήνες φυλάκιση, οι 12 εκ των οποίων με αναστολή, , ποινή που εξέτισε και από τις 28 Αυγούστου δεν τελούσε πλέον υπό παρακολούθηση από τις Αρχές. Πέραν αυτή της καταδίκης ο 41χρονος είχε καταδικαστεί και για βίαιη επίθεση κατά της γυναίκας του παρουσία των παιδιών τους και είχε μπει στο σταυρόνημα έρευνας για «βιασμό συζύγου», αλλά η έρευνα δεν προχώρησε ελλείψει επαρκών αποδεικτικών στοιχείων, σύμφωνα με τον εισαγγελέα.

Σύμφωνα με δικαστικές πηγές ο πατέρας μοιραζόταν την επιμέλεια των κοριτσιών με τη μητέρα τους. Ο ίδιος υποστήριξε ότι δεν γνώριζε που βρισκόταν η μητέρα των παιδιών, την οποία η αστυνομία δεν είχε καταφέρει να εντοπίσει μέχρι το απόγευμα της Κυριακής. Την έρευνα ανέλαβε η δικαστική αστυνομία του Val de Marne στα νοτιοανατολικά της μητροπολιτικής περιοχής της γαλλικής πρωτεύουσας.

Αύξηση των κρουσμάτων ενδοοικογενειακής βίας στη Γαλλία

Ο δήμαρχος του Αλφορτβιλ, Λυκ Καρβουνά είπε ότι η κοινότητα πενθεί για το χαμό των κοριτσιών κι ότι σκέφτεται να συγκροτήσει μονάδες διαχείρισης κρίσεων στα σχολεία της περιοχής για ανάλογα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας. Ο εισαγγελέας του Κρετέιγ θα παραχωρήσει το μεσημέρι συνέντευξη Τύπου για την υπόθεση.

Οι αστυνομικές αρχές κατέγραψαν το 2021 64.300 θύματα (αύξηση 16% σε σύγκριση με το 2020) ενδοοικογενειακής, μη συζυγικής, βίας. Στο 80% των περιπτώσεων τα θύματα ήταν ανήλικα και περισσότερα από τα μισά (59%) ήταν γυναίκες. Πριν από περίπου έναν μήνα, στις 29 Οκτωβρίου, ένας χωροφύλακας σκότωσε τις τρεις κόρες του μέσα στο σπίτι τους στο Βεμάρ, κοντά στο Παρίσι, και στη συνέχεια έβαλε τέλος στη ζωή του.

Πηγή: iefimerida.gr 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση