ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Σοκ στη Βρετανία: Ο βασιλιάς Κάρολος διαγνώστηκε με καρκίνο

Τι αναφέρουν τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ

Ο βασιλιάς Κάρολος έχει διαγνωστεί με μια μορφή καρκίνου, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το παλάτι του Μπάκιγχαμ.

Δεν πρόκειται για καρκίνο του προστάτη, αλλά ανακαλύφθηκε κατά τη διάρκεια της θεραπείας στην οποία υπεβλήθη για να αντιμετωπίσει μια υπερπλασία του προστάτη, την περασμένη εβδομάδα.

Ο τύπος του καρκίνου δεν έχει αποκαλυφθεί, αλλά σύμφωνα με την ανακοίνωση του Παλατιού ο βασιλιάς Κάρολος ξεκίνησε πρόγραμμα τακτικών θεραπειών.

Τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ τονίζουν ότι ο βασιλιάς «παραμένει απόλυτα θετικός όσον αφορά τη θεραπεία του και προσβλέπει στην επιστροφή του στα δημόσια καθήκοντα του το συντομότερο δυνατό».

Επί του παρόντος θα αναβληθούν οι δημόσιες υποχρεώσεις του και αναμένεται ότι ανώτερα μέλη της βασιλικής οικογένειας θα τον αναπληρώσουν κατά τη διάρκεια της θεραπείας του.

Μέχρι στιγμής, δεν ανακοινώνονται περαιτέρω λεπτομέρειες σχετικά με το στάδιο του καρκίνου ή την πρόγνωση.

Οι σκέψεις μας είναι με τον βασιλιά Κάρολο, λέει η Ουάσινγκτον

Ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Βεντάντ Πατέλ, την χαρακτήρισε ως «απίστευτα θλιβερή είδηση» και πρόσθεσε: «Λυπάμαι πολύ για τον βασιλιά και την οικογένειά του».

«Οι σκέψεις της κυβέρνησης Μπάιντεν είναι με τον βασιλιά και τη βασιλική οικογένεια» τόνισε κατά την ενημέρωση των δημοσιογράφων.

«Η είδηση έρχεται σε μια δύσκολη στιγμή για τον πρίγκιπα Ουίλιαμ» λέει βασιλική ανταποκρίτρια

Η διάγνωση του καρκίνου του βασιλιά έρχεται σε μια «απίστευτα δύσκολη στιγμή» για τον πρίγκιπα της Ουαλίας, αφού και η σύζυγός του νοσηλεύτηκε πρόσφατα στο νοσοκομείο, τονίζει η βασιλική ανταποκρίτρια του Sky News, Laura Bundock.

«Η Κέιτ βγήκε από το νοσοκομείο λίγο νωρίτερα από τον βασιλιά μετά από μια προγραμματισμένη εγχείρηση στην κοιλιά και γνωρίζουμε ότι η ανάρρωσή της θα διαρκέσει ενδεχομένως έως και τρεις μήνες» λέει. «Δεν περιμένουμε να τη δούμε να εκτελεί επίσημα καθήκοντα πριν από το Πάσχα».

Ο πρίγκιπας Ουίλιαμ αναμένεται να αναλάβει ξανά τα καθήκοντά του σύντομα.

Πηγή: protothema.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση