ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Σκοτώθηκαν πάνω από 4.100 άνθρωποι από βομβαρδισμούς στη Γάζα

Οι ισραηλινές δυνάμεις συνεχίζουν να βομβαρδίζουν την πυκνοκατοικημένη Λωρίδα της Γάζας

ΚΥΠΕ

Περισσότεροι από 4.100 άνθρωποι σκοτώθηκαν στη Γάζα από ισραηλινούς βομβαρδισμούς και περισσότεροι από 1 εκ. έχουν μείνει άστεγοι, σύμφωνα με τις παλαιστινιακές υγειονομικές αρχές.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Reuters, ο άμαχος πληθυσμός βρίσκεται σε απελπιστική κατάσταση, καθώς αναφέρουν ότι έχουν ελλείψεις σε τρόφιμα, νερό, καύσιμα και ιατρικές προμήθειες και αναλώσιμα.

Οι ισραηλινές δυνάμεις συνεχίζουν να βομβαρδίζουν την πυκνοκατοικημένη Λωρίδα της Γάζας, ισοπεδώνοντας κτίρια και καταστρέφοντας υποδομές. Από τον βομβαρδισμό της ελληνορθόδοξης εκκλησίας του Αγίου Πορφυρίου, στην οποία είχαν καταφύγει εκατοντάδες κόσμου, έχουν προστεθεί στον απολογισμό των νεκρών 16 ακόμα άτομα, σύμφωνα με τις υγειονομικές παλαιστινιακές αρχές.

Από την επίθεση στην εκκλησία, καταστράφηκε μέρος του ναού, σύμφωνα με τις ισραηλινές δυνάμεις, ενώ αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι υπήρχαν εκτεταμένες ζημιές στο εσωτερικό του ναού. «Ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων καταδικάζει σφόδρα την επίθεση του Ισραήλ που έπληξε τον ναό στη Γάζα», αναφέρεται σε δήλωση της Ορθόδοξης Εκκλησίας.

«Αυτό καταδεικνύει ότι στόχος της ισραηλινής κατοχής είναι άοπλοι άνθρωποι, παιδιά, γυναίκες και ηλικιωμένοι», αναφέρει σε δήλωσή του το Παλαιστινιακό Εκκλησιαστικό Συμβούλιο, διορισμένο από τον Παλαιστίνιο Πρόεδρο Μαχμούτ Αμπάς.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση