ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Σκάφος τυλίχθηκε στις φλόγες - «Κατεβείτε! Θα ανατιναχτεί!»

«Μέσα σε τρία δευτερόλεπτα, εξερράγη και αργότερα βυθίστηκε»

Ένα συγκλονιστικό βίντεο κατέγραψε τη στιγμή που δύο άνθρωποι πήδηξαν από το φλεγόμενο σκάφος τους δευτερόλεπτα πριν αυτό εκραγεί. Τους δύο άντρες έσωσε, κυριολεκτικά, από την κόλαση ένα ζευγάρι που περνούσε με το δικό του σκάφος.

Οι αγνώστων στοιχείων επιβαίνοντες φαίνονται να παλεύουν μέσα στις φλόγες και τον πυκνό μαύρο καπνό πάνω στο σκάφος, σε κόλπο λίμνης στο Μίσιγκαν. Τα δραματικά πλάνα δείχνουν το πόσο πολύ είχε εξαπλωθεί η φωτιά μέσα σε λίγα λεπτά.

«Είναι πολύ αργά, παιδιά! Είναι πολύ αργά!», φωνάζει ο διερχόμενος βαρκάρης Nathan Greenwood στους άντρες, οι οποίοι αρχικά φαίνονταν μπερδεμένοι ως προς το πώς να αντιδράσουν. «Κατεβείτε από το σκάφος! Θα ανατιναχτεί!» φωνάζει ο Greenwood, ενώ φωνάζει και η σύζυγός του: «Πήδα έξω αμέσως».

Με τις φλόγες να καλύπτουν πλήρως τον χώρο των επιβατών – που φαίνεται να φτάνουν μέχρι τους ανθρώπους που βρίσκονται μέσα – οι δυο τους τελικά βούτηξαν στο νερό. «Μέσα σε τρία δευτερόλεπτα από τη στιγμή που πήδηξαν από το σκάφος, αυτό εξερράγη και αργότερα βυθίστηκε», δήλωσε ο Greenwood, σύμφωνα με το nypost.com.

Ο Greenwood δήλωσε ότι ήταν καθαρά θέμα τύχης που αυτός και η σύζυγός του ήταν εκεί για να τους φωνάξουν προειδοποιήσεις και στη συνέχεια να ανασύρουν τους άγνωστους βαρκάρηδες από το νερό. «Από καπρίτσιο, αποφάσισα να πάω μια βόλτα με το σκάφος. Ήταν μια όμορφη μέρα, δεν το κάνω συνήθως αυτό. Οπότε είναι πολύ συμπτωματικό», δήλωσε ο Nathan Greenwood.

«Μέχρι να φτάσω εκεί, είχε γεμίσει με καπνό. Οι φλόγες δεν είχαν κατακλύσει ακόμη πλήρως το σκάφος, αλλά υπήρχε σίγουρα μια τεράστια ποσότητα καπνού», είπε. «Δεν υπήρχε περίπτωση να μπορέσουμε να σβήσουμε τη φωτιά, έπρεπε να τους βάλουμε στο σκάφος πριν ανατιναχτεί, ήταν κυριολεκτικά μια απόφαση να σώσεις τη ζωή σου ή να μείνεις στο σκάφος και να πεθάνεις», πρόσθεσε ο ίδιος.

Είπε ότι ήξερε πως αν οι επιβαίνοντες του φλεγόμενου σκάφους δεν πηδούσαν, είτε θα λιποθυμούσαν από τον καπνό είτε θα καίγονταν ζωντανοί. Το μικρό σκάφος βυθίστηκε σε βάθος 20 μέτρων.

Πηγή: newsbeast

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση