ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Σήμερα ο γάμος της χρονιάς! Χάρι και Μέγκαν ορκίζονται αιώνια αγάπη (Pics)

Αναλυτικά το πρόγραμμα του πριγκιπικού γάμου

Στη Βρετανία και στο κάστρο των Ουίνδσορ θα στραφούν εκατομμύρια ζευγάρια μάτια από όλο τον κόσμο το μεσημέρι, για να παρακολουθήσουν το σύγχρονο παραμύθι του πρίγκιπα Χάρι και της Μέγκαν Μαρκλ. Ο εγγονός της βασίλισσας της Βρετανίας παντρεύεται την χολιγουντιανή ηθοποιό.

Με τους γαλαζοαίματους να έχουν γίνει οι νέοι... σελέμπριτι, με το συγκεκριμένο ειδύλλιο να συγκεντρώνει χαρακτηριστικά σύγχρονου παραμυθιού, να παρουσιάζει ομοιότητες με θρυλικούς γάμους του παρελθόντος, όπως αυτού του πρίγκιπα Ρενιέ με την οσκαρική ηθοποιό Γκρέις Κέλι, αλλά και μετά τη σαπουνόπερα των... Μαρκλ την τελευταία εβδομάδα, εκατομμύρια άνθρωποι από όλη την υφήλιο αναμένεται το μεσημέρι να συντονιστούν σε τηλεοράσεις και Ιντερνετ για να παρακολουθήσουν τον πρίγκιπα Χάρι να παντρεύεται την Μέγκαν Μαρκλ.

Πρίγκιπας Γουίλιαμ και πρίγκιπας Χάρι στο κάστρο των Ουίνδσορ χθες, όταν πήγαν για τσάι με την βασίλισσα

Η Μέγκαν Μαρκλ με την μητέρα της χθες, μετά τη γνωριμία της δεύτερης με την βασίλισσα Ελισάβετ. Η ηθοποιός με την μητέρα της έμειναν χθες σε πολυτελές ξενοδοχείο μισή ώρα από το κάστρο των Ουίνδσορ

Η Μέγκαν Μαρκλ με την μητέρα της χθες, μετά τη γνωριμία της δεύτερης με την βασίλισσα Ελισάβετ. Η ηθοποιός με την μητέρα της έμειναν χθες σε πολυτελές ξενοδοχείο μισή ώρα από το κάστρο των Ουίνδσορ

Το πρόγραμμα

Ο γάμος του πρίγκιπα Χάρι και τη Μέγκαν Μαρκλ θα γίνει στις 2 ακριβώς ώρα Κύπρου/Ελλάδος στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου στο κάστρο των Ουίνδσορ.

Το μυστήριο θα παρακολουθήσουν 800 καλεσμένοι, ανάμεσα στους οποίους μέλη της βασιλικής οικογένειας αλλά και σταρ όπως η Αντζελίνα Τζολί, ο Τζορτζ και η Αμάλ Κλούνεϊ αλλά και ο Ντέιβιντ με την Βικτόρια Μπέκαμ.

Η νύφη που μέχρι την τελευταία στιγμή δεν θα γνωρίζουμε ποιανού οίκου νυφικό θα φοράει, θα φθάσει από το ξενοδοχείο όπου διέμενε τη νύχτα στην εκκλησία, μαζί με την μητέρα της Ντόρια Ράγκλαν, στη συνέχεια θα ανέβει μόνη της, συνοδευόμενη από τα 10 παρανυφάκια της, τα σκαλιά που οδηγούν προς την εκκλησία, θα περπατήσει στην εσωτερική αυλή της εκκλησία και ακολούθως στην είσοδο θα την περιμένει ο πρίγκιπας Κάρολος ο οποίος θα την συνοδεύσει στο εσωτερικό της εκκλησίας και θα την παραδώσει στον γαμπρό, πρίγικιπα Χάρι.

Ο πρίγκιπας Χάρι θα φθάσει συνοδευόμενος με τον αδελφό του πρίγκιπα Γουίλιαμ, με τα πόδια, με σκοπό να χαιρετήσουν άτομα από το συγκεντρωμένο πλήθος.

Αναλυτικά το πρόγραμμα:

11:00 -Οι καλεσμένοι που θα παρακολουθήσουν το γάμο από τον περιβάλλοντα χώρο του κάστρου θα πάρουν θέση
11:30-13:00 -Αφιξη των 800 καλεσμένων του ζευγαριού
13:20 -Αφιξη των μελών της βασιλικής οικογένειας
13:45 -Αφιξη του πρίγκιπα Χάρι μαζί με τον κουμπάρο του πρίγκιπα Γουίλιαμ
13:55 -Αφιξη της βασίλισσας Ελισάβετ
13:59 -Αφιξη της νύφης, Μέγκαν Μαρκλ
14:00 -Ξεκινά ο γάμος του πρίγκιπα Χάρι και της Μέγκαν Μαρκλ
15:00 -Θα ολοκληρωθεί η γαμήλια τελετή
15:00-15:25 -Πρίγκιπας Χάρι και Μέγκαν Μαρκλ με την άμαξα, θα διασχίσουν τους δρόμους του Ουίνδσορ για να χαιρετήσουν τα πλήθη
15:00 -Οι 800 καλεσμένοι στο πάρτι του πρίγκιπα Χάρι και της Μέγκαν Μαρκλ θα προσέλθουν σε μια από τις αίθουσες εκδηλώσεων του κάστρου
15:30 -Θα προσέλθουν στο χώρο της δεξίωσης ο πρίγκιπας Χάρι με την Μέγκαν Μαρκ
17:30 -Η δεξίωση θα ολοκληρωθεί, οι καλεσμένοι θα αποχωρήσουν
21:00 -Πρίγκιπας Χάρι και Μέγκαν Μαρκλ θα φθάσουν στο Frogmore House όπου ο πρίγκιπας Κάρολος θα δώσει δεξίωση για 200 άτομα, προς τιμήν του ζεύγους.

Η εκκλησία

Ο γάμος θα γίνει σε μια εκπληκτική εκκλησία του 15ου αιώνα, το παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου στο κάστρο των Ουίνδσορ, ένα κάστρο το οποίο αποτελεί τη μια από τις τρεις επίσημες βασιλικές κατοικίες.

Το νυφικό

Το νυφικό θα είναι η μεγάλη έκπληξη της ημέρας, αφού το όνομα του σχεδιαστή και φυσικά το σχέδιο κρατούνται ως επτασφράγιστο μυστικό. Το σίγουρο είναι ότι είναι έτοιμο εδώ και 10 ημέρες όταν και φυλάσσονταν καλά σε κάποια άδεια αίθουσα του κάστρου τρων Ουίνδσορ. Η μόνη που το έχει δει, προκειμένου να δώσει την έγκρισή της, είναι η βασίλισσα Ελισάβετ. Το κόστος του εκτιμάται στις 100.000 λίρες, αφού θα πρέπει να είναι κατά τι φθηνότερο από αυτό της Κέιτ Μίντλετον, αυριανής βασίλισσας, της οποία το Alexander McQueen νυφικό της, σχεδιασμένο από την Σάρα Μπάρτον, είχε κοστίσει το 2011 περί τις 150.000 λίρες.

Φαβορί οίκοι, οι οποίοι πιθανότατα βρίσκονται πίσω από τη σχεδίαση του νυφικού της Μέγκαν Μαρκλ, είναι καταρχάς ο Ralph & Russo, το ζευγάρι νεαρών που δημιούργησαν τα τελευταία χρόνια έναν οίκο υψηλής ραπτικής που έχει κερδίσει τον κόσμο της μόδας (τουαλέτα Ralph & Russo είχε φορέσει η Μέγκαν Μαρκλ και στην επίσημη φωτογράφιση του αρραβώνα). Ωστόσο, μεγάλες πιθανότητες συγκεντρώνει και ο οίκος Burberry με τον Ραφ Σάιμονς.

Μάλιστα, οι φήμες ότι ο θρυλικός βρετανικός οίκος μόδας ανέλαβε τη σχεδίαση του νυφικού της χρονιάς φούντωσαν αφότου η μητέρα της νύφης εθεάθη να κρατά μια θήκη με το φόρεμά της που είχε την υπογραφή Burberry.

Ωστόσο, πιθανότητες να βρίσκονται πίσω από το νυφικό της Μέγκαν Μαρκλ συγκεντρώνουν και οι Οίκοι Alexander McQueen και Erdem, ενώ χθες ακούστηκε και το όνομα του σχεδιαστή του νυφικού της Νταϊάνας, καθότι εθεάθη κοντά στο κάστρο των Ουίνδσορ.

Δυνατά παίζει και ο οίκος μόδας Erdem. Να σημειωθεί πάντως, ότι η Μέγκαν Μαρκλ αναμένεται να φορέσει δυο νυφικά, ένα στην τελετή και στο πρώτο πάρτι και ένα δεύτερο το βράδυ.

Τα παρανυφάκια

Την Μέγκαν Μαρκλ θα συνοδεύσουν στην εκκλησία 10 παρανυφάκια. Πρώτοι πρώτοι φυσικά ο πρίγκιπας Τζορτζ και η πριγκίπισσα Σάρλοτ, ανίψια του πρίγκιπα Χάρι. Τα υπόλοιπα παιδιά είναι βαφτιστήρια του ζευγαριού και παιδιά των κολλητών τους φίλων.

Η Μέγκαν Μαρκλ αποφάσισε να μην έχει Κυρία επί των Τιμών, όπως η Κέιτ Μίντλετον είχε την Πίπα Μίντλετον, καθότι, όπως ανακοίνωσε το παλάτι δεν μπορούσε να ξεχωρίσει κάποια από τις φίλες της.

Ο Κάρολος θα συνοδεύσει την Μέγκαν Μαρκλ

Μετά το φιάσκο με τους Μαρκλ και την αδιανόητη ιστορία με τον πατέρα της Μέγκαν Μαρκλ, ο οποίος, προφανώς αδυνατώντας να ανταπεξέλθει στην τρέλα με τη ξαφνική δημοσιότητα έλαβε 130.000 ευρώ για να στήσει παπαράτσι φωτογραφίες και ακολούθως έπαθε καρδιακή προσβολή, ακολούθησε ένα θρίλερ με το ποιος θα παραδώσει την νύφη στο γαμπρό. Τελικά, όπως ανακοινώθηκε από το παλάτι την Παρασκευή, η Μέγκαν Μαρκλ ζήτησε από τον πρίγκιπα Κάρολο να την συνοδεύσει στην εκκλησία και εκείνος δέχθηκε μετά χαράς θεωρώντας ότι αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος για να την υποδεχθεί στη βασιλική οικογένεια.

Θα κάνει ένα μέρος της διαδρομής μόνη της

Η Μέγκαν Μαρκλ θα φθάσει από το ξενοδοχείο όπου διέμενε την παραμονή του γάμου της μαζί με την μητέρα της. Φθάνοντας στην εκκλησία θα την συνοδεύσουν τα παρανυφάκια μέχρι την πύλη της εκκλησίας όπου θα την περιμένει ο πρίγκιπας Κάρολος για να την συνοδεύσει στο εσωτερικό της εκκλησίας και να την παραδώσει στο γαμπρό. Το γεγονός ότι θα κάνει ένα μέρος της διαδρομής στην εκκλησία μόνη της είναι κάτι πρωτόγνωρο, ωστόσο, φέρεται να το είχε ζητήσει η ίδια από την πρώτη στιγμή που σχεδιάστηκε ο γάμος και ανεξάρτητα με το ποιος θα την παρέδιδε στον γαμπρό, θέλοντας να τονίσει ότι είναι μια ανεξάρτητη γυναίκα.

Μέχρι τη δεύτερη βούλα, η Μέγκαν Μαρκλ θα περπατήσει μόνη της. Στο σημείο που βρίσκεται η δεύτερη βούλα θα συναντήσει τον πρίγκιπα Κάρολο με τον οποίο θα διασχίσει την εκκλησία και θα την παραδώσει στον γαμπρό. Μέχρι τη δεύτερη βούλα, η Μέγκαν Μαρκλ θα περπατήσει μόνη της. Στο σημείο που βρίσκεται η δεύτερη βούλα θα συναντήσει τον πρίγκιπα Κάρολο με τον οποίο θα διασχίσει την εκκλησία και θα την παραδώσει στον γαμπρό

Η άμαξα

Το ζευγάρι, μετά το γάμο, θα κάνει μια βόλτα στο Ουίνδσορ, για να χαιρετήσει τα συγκεντρωμένα πλήθη, με την άμαξα Ascot Landau η οποία είναι μια μικρή, φωτεινή άμαξα που κατασκευάστηκε το 1883 και χρησιμοποιείται σε εξαιρετικές περιπτώσεις. Την ίδια άμαξα είχε διαλέξει ο πρίγκιπας Χάρι για να κάνει το γύρο του Λονδίνου μαζί με τα παρανυφάκια μετά το γάμο του πρίγκιπα Γουίλιαμ με την Κέιτ Μίντλετον.

Την άμαξα θα σέρνουν έξι, γκρι άλογα.

Η φωτογράφιση

Η φωτογράφιση του ζευγαριού θα γίνει στο Frogmore House, την πριγκιπική κατοικία του πρίγκιπα Καρόλου στο Ουίνδσορ, ένα οίκημα του 17ου αιώνα όπου στις 10 ώρα Ελλάδος θα δοθεί το δεύτερο πάρτι για το ζευγάρι.

 

Πηγή: iefimerida.gr

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X