ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Σάλος με την πρώτη «συνέντευξη» του Michael Schumacher

Δικαίωση μετά από 1 χρόνο για την οικογένειά του

Ένα μεγάλο ποσό θα κληθεί να καταβάλει το γερμανικό περιοδικό Die Aktuelle στην οικογένεια Schumacher λόγω της απόφασής του να δημοσιεύσει μια τεχνητή συνέντευξη.

Χαμός είχε προκληθεί στις 15 Απριλίου του 2023 όταν το γερμανικό περιοδικό Die Aktuelle ανέφερε σε πρωτοσέλιδό του ότι φιλοξενούσε στις σελίδες του την πρώτη συνέντευξη του Michael Schumacher μετά το ατύχημα του στις Γαλλικές Άλπεις το οποίο είχε ως αποτέλεσμα να υποστεί σοβαρές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις.

Φυσικά, συνεντευξιαζόμενος δεν ήταν ο επτάκις πρωταθλητής της Formula 1, αλλά… η τεχνητή νοημοσύνη. Η συγκεκριμένη λεπτομέρεια αναφερόταν μόνο στο τέλος του άρθρου, κάτι που πυροδότησε ακόμα μεγαλύτερη οργή στους οπαδούς του και φυσικά στην οικογένειά του η οποία αποφίασισε να κινηθεί νομικά εναντίον του περιοδικού.

Και πριν από λίγες ημέρες δικαιώθηκε, μιας και το περιοδικό όπως φαίνεται θα κληθεί να καταβάλει στην οικογένεια του Shumacher ένα ποσό της τάξης των 200.000 ευρώ.

Σημειώνεται ότι λίγο μετά τη δημοσίευση της «συνέντευξης» η διοίκηση του γερμανικού περιοδικού αποφάσισε να απολύσει την επικεφαλής της έκδοσης Anne Hoffmann, μετά από μια θητεία 14 ετών.

Την υποτιθέμενη συνέντευξη είχε καταδικάσει και ο εκδοτικός όμιλος Funke, ο οποίος εκδίδει το περιοδικό Die Aktuelle, επισημαίνοντας ότι «αυτό το άγευστο και παραπλανητικό άρθρο δεν έπρεπε ποτέ να δημοσιευτεί. Σε καμία περίπτωση δεν πληροί τα πρότυπα της δημοσιογραφίας που περιμένουμε εμείς -και οι αναγνώστες μας- από έναν εκδότη όπως ο Funke».

Παράλληλα, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η οικογένεια του Michael Schumacher εδώ και χρόνια καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να κρατήσει την κατάσταση της υγείας του θρύλου της F1 σε ιδιωτικό επίπεδο, ενώ έχει κάνει εκκλήσεις προκειμένου οι δημοσιογράφοι να σεβαστούν τα «θέλω» της.

Πηγή: carandmotor.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X