ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Σ' αυτή τη χώρα της Ευρώπης δεν υπάρχει ούτε ένα κρούσμα κορωνοϊού

Αυτή η χώρα της Ευρώπης κατάφερε να μείνει αλώβητη

Ενώ ήδη 114 χώρες έχουν πληγεί από τον νέο κορονοϊό, με τον ΠΟΥ να χαρακτηρίζει την ασθένεια πανδημία, εξακολουθεί να υπάρχει χώρα στην γηραιά ήπειρο, όπου προς το παρόν δεν υπάρχει ούτε κρούσμα.

Μπορεί να είναι μια μικρή χώρα στα Βαλκάνια, ωστόσο, έχει καταφέρει να μείνει αλώβητη από τον νέο κορονοϊό. Ο λόγος για το Μαυροβούνιο με πληθυσμό μόλις 614.000 κατοίκους.

«Δεν υπάρχουν κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα. 392 άτομα βρίσκονται υπό ιατρική παρακολούθηση, από την αρχή της εξάπλωσης της ασθένειας, έχουμε παρακολουθήσει την κατάσταση (υγείας) 2.000 ανθρώπων », δήλωσε ο Ιγκόρ Γκαλίτς, επικεφαλής του Ινστιτούτου Δημόσιας Υγείας.

Η χώρα δεν εμφανίζεται στην τελευταία έκθεση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας της 11ης Μαρτίου, η οποία δείχνει κρούσματα σε όλα τα άλλα κράτη της Ευρώπης

Να σημειωθεί πως, οι αρχές της χώρας έχουν θέσει περιορισμούς στις μετακινήσεις μεταξύ Μαυροβουνίου και ορισμένων χωρών, όπως η Ιταλία, η Ισπανία, η Κίνα, η Νότια Κορέα και το Ιράν.

Πανδημία ο κορωνοϊός

Την Τετάρτη 11 Μαρτίου, ο γενικός διευθυντής του ΠΟΥ Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους, ανακοίνωσε ότι η εξάπλωση του Covid-19 στον κόσμο είχε λάβει διαστάσεις πανδημίας.

Μετά την Κίνα, η οποία έχει 80.793 κρούσματα, συμπεριλαμβανομένων 3.169 θανάτων και 62.793 ατόμων που έχουν συνέλθει, οι πληγείσες χώρες είναι η Ιταλία (12.462 κρούσματα, 827 θάνατοι), το Ιράν (9.000 κρούσματα, 354 θάνατοι) και η Κορέα. Νότου (7.869 κρούσματα συμπεριλαμβανομένων, 66 θάνατοι) αλλά και η Γαλλία (2.281 κρούσματα, 48 θάνατοι).

Πηγή: sputniknews.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X