ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ρέντη: Ποινική δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας στον 18χρονο

Ποινική δίωξη για κακουργήματα και πλημμελήματα

Βαρύτατες κατηγορίες, σε βαθμό κακουργήματος και πλημμελήματος, απαγγέλθηκαν σε βάρος του 18χονου δράστη για τα επεισόδια στου Ρέντη και το βαρύτατο τραυματισμό του αστυνομικού.

Ειδικότερα από την Εισαγγελία Πειραιά ασκήθηκε ποινική δίωξη για τα εξής κακουργήματα και πλημμελήματα:

-Απόπειρα ανθρωποκτονίας

-Έκρηξη από την οποία μπορεί να προκύψει κίνδυνος για άνθρωπο από κοινού με άγνωστους δράστες

-Κατοχή εκρηκτικών και εμπρηστικών υλών από την οποία μπορεί να προκύψει κίνδυνος για άνθρωπο από κοινού με άγνωστους δράστες

-Διατάραξη οικιακής ειρήνης από κοινού

-Βιαιοπραγία από κοινού

-Κατοχή βεγγαλικών, κροτίδων και γενικά εύφλεκτων υλικών από κοινού

-Ηθική αυτουργία στις παραπάνω πράξεις από άγνωστους δράστες

Όλες οι πράξεις διώκονται με τις επιβαρυντικές περιστάσεις του αθλητικού νόμου.

Πώς η ΕΛ.ΑΣ. έφθασε στη σύλληψη του 18ρονου δράστη

Από οπαδούς προήλθε η πληροφορία για τον 18χρονο που το βράδυ της Πέμπτης (7/12) έριξε ναυτική φωτοβολίδα έξω από το γήπεδο «Μελίνα Μερκούρη» με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά ένας 31χρονος αστυνομικός.

Ειδικότερα, καλά ενημερωμένες πηγές, μιλώντας στο protothema.gr, ανέφεραν πως η κίνηση της ΕΛ.ΑΣ. να κρατήσει μετά τα επεισόδια τα άτομα μέσα στο γήπεδο απαγορεύοντας την έξοδο λειτούργησε καταλυτικά για την εξέλιξη των ερευνών.

Και αυτό γιατί οι πρώτες πληροφορίες για τον 18χρονο προήλθαν από άτομα που βρίσκονταν μέσα στο γήπεδο και τον είχαν ακούσει μετά τα επεισόδια να αναφέρεται στις πράξεις του.

Αυτό που ψάχνουν πλέον οι Αρχές μέσα από καταθέσεις και στοιχεία είναι τα άτομα που έδωσαν τη φωτοβολίδα στον 18χρονο και ενορχήστρωσαν την επίθεση κατά των αστυνομικών.

Βρήκαν τα ρούχα που φορούσε την ώρα της επίθεσης

Την ίδια ώρα, στελέχη της ΕΛ.ΑΣ., πήγαν στο σπίτι του 18χρονου και διενήργησαν σχετική έρευνα.

Πληροφορίες αναφέρουν πως κατά την έρευνα εντοπίστηκαν τα ρούχα που φορούσε ο νεαρός κατά τη διάρκεια των επεισοδίων.

Ομολόγησε την πράξη

O 18χρονος συνελήφθη και ομολόγησε την πράξη του. Όπως ανέφερε στους αστυνομικούς, υπήρχε πληροφορία ότι θα έκαναν επίθεση προς τις αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονταν στο κλειστό γυμναστήριο στου Ρέντη.

Κάποια στιγμή, φέρεται να έχει πει ο νεαρός δράστης, οι επικεφαλής της ομάδας των χούλιγκανς τους είπαν να βγουν έξω από το γήπεδο.

Τότε, είπε ο 18χρονος, ότι βγήκαμε έξω και κάποιοι μας έδωσαν διάφορα αντικείμενα που πετάξαμε αργότερα στους αστυνομικούς.

Στον 18χρονο, όπως είπε στους αστυνομικούς που τον ανέκριναν, έδωσαν την ναυτική φωτοβολίδα και, μάλιστα, του έδειξαν πώς να την ενεργοποιήσει.

Ο νεαρός περιέγραψε, επίσης, πως όταν ενεργοποίησε τη ναυτική φωτοβολίδα, την είδε να χτυπάει στο έδαφος και μετά τον αστυνομικό να γονατίζει

Στη συνέχεια, όπως κατέθεσε ξαναμπήκε στο γήπεδο μαζί με άλλους χούλιγκανς.

Πηγή: protothema.gr 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση