ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ραγδαίες εξελίξεις για τη Μαντλίν - «Σπάει» τη σιωπή του μάρτυρας – κλειδί

Τι ανέφερε ο «μυστικός» μάρτυρας για τον βασικό ύποπτο

«Σπάει τη σιωπή» του ο μάρτυρας κλειδί για την υπόθεση εξαφάνισης της Μαντλίν Μακάν, μιλώντας για τον επίσημα αναγνωρισθέντα ως ύποπτο για την εξαφάνιση του μικρού κοριτσιού, Κρίστιαν Μπρούκνερ.

Ο άνθρωπος που υπέδειξε τον Γερμανό παιδεραστή, έγκλειστο στις φυλακές της πατρίδας του, ως ύποπτο, μίλησε τόσο για το παρελθόν του 45χρονου, όσο και για το πώς ουσιαστικά «αυτοενοχοποιήθηκε» για την Μαντλίν.

Ο μάρτυρας αυτός, ο οποίος για λόγους τήρησης της ανωνυμίας καλείται Helge B., είπε πως έμαθε για την «πραγματική φύση» του Μπρούκνερ πολύ πριν την εξαφάνιση της Μαντλίν, αφού είχε κλέψει κασέτες και όπλο από το σπίτι του Μπρούκνερ.

Σκεφτόμενος τη στιγμή που είδε τις σκηνές, που φέρεται πως έδειχναν τον Γερμανό να κακοποιεί σεξουαλικά μια ηλικιωμένη και μια έφηβη στην Πορτογαλία, ο Χέλγκε ανέφερε: «(σ.σ. το θύμα) έλεγε: "Αυτό φτάνει κοντά στον βιασμό!", με τον ίδιο να λέει "Σκάσε". Τότε ήξερα τι είδους άνθρωπος ήταν ο Μπρούκνερ».

Ο Helge ανέφερε τότε πως έφυγε από την Πορτογαλία, αλλά ανέφερε στην Bild το πότε ξανασυναντήθηκαν οι δρόμοι των δύο, κάτι που έγινε το 2008 σε ένα μουσικό φεστιβάλ στην Ισπανία.

Τι πρόδωσε τον Μπρούκνερ για την Μαντλίν

"Με ρώτησε (σ.σ. ο Μπρούκνερ), «δεν πας πλέον στην Πορτογαλία για δουλειές;" και απάντησε «όχι, αφού το κορίτσι εξαφανίστηκε (σ.σ. η Μαντλίν), υπάρχουν πολλοί αστυνομικοί έλεγχοι εκεί και αυτό δεν το χρειάζομαι καθόλου».

Αφού πρόεκυψε στην κουβέντα το ζήτημα της εξαφάνισης της Μαντλίν ο Helge ανέφερε στην συνέντευξη πως είπε: «Έτσι και αλλιώς, δεν καταλαβαίνω πως η μικρή εξαφανίστηκε χωρίς ούτε ένα ίχνος» και συνέχισε λέγοντας:

«Ο Κρίστιαν (σ.σ. Μπρούκνερ) είχε πει δύο ή τρεις μπύρες και είπε πως "δεν ούρλιαξε".

«Τότε σκέφτηκα: Αυτός ξέρει, έχει κάποια σχέση με αυτήν την υπόθεση, αλλά και αυτός έλεγξε αν είχα αντιληφθεί κάτι τέτοιο και έφυγε. Στις 3 ή 4 τα ξημερώματα, έφυγε από ένα γεμάτο φεστιβάλ με το κινητό του να είναι στο σπίτι. Τον αναζήτησα το επόμενο πρωί και οι γείτονές του είπαν πως έφυγε».

«Μίλησα με αστυνομικό, μου είπε να μη μιλήσω»

Ο Helge συνέχισε υποστηρίζοντας ότι είχε απευθυνθεί στις γερμανικές αρχές μετά την εύρεση των βιντεοκασετών, αλλά ένας αστυνομικός του είπε να τις εγκαταλείψει και να μη μιλήσει.

'Μίλησα με έναν αστυνομικό που γνωρίζω στη Γερμανία. Μου είπε: ''Helge, μη βάζεις τα χέρια σου μέσα''. Ένας δικηγόρος μου είπε το ίδιο πράγμα. Δεν ήμουν σίγουρος τι θα μπορούσε να μου συμβεί - θα είχα ενοχοποιήσει τον εαυτό μου!'

«Τηλεφώνησα το 2008 στην Scotland Yard, τίποτα δεν έγινε» - Πότε άκουσαν τον μάρτυρα για τον Μπρούκνερ

Πρόσθεσε ότι προσπάθησε να ενημερώσει τη Scotland Yard για τον Brueckner το 2008 μέσω της ειδικής τηλεφωνικής γραμμής για πληροφορίες για τη Mαντλίν Μακάν, αλλά δεν έλαβε ποτέ απάντηση.

«Τηλεφώνησα στη Scotland Yard το 2008. Στην τηλεφωνική γραμμή Maddie. Είπα ότι ήξερα κάποιον που μπορεί να έχει σχέση με αυτό και τους έδωσα το όνομα. Αλλά τίποτα δεν έγινε εκεί. Τίποτα! Ποτέ δεν μου τηλεφώνησαν».

«Το 2017 είχα μόλις εκτίσει ποινή φυλάκισης στην Ελλάδα. Όταν άκουσα για τη 10η επέτειο της εξαφάνισης, θυμήθηκα. Προφανώς το τηλεφώνημα δεν βοήθησε καθόλου. Έτσι επικοινώνησα ξανά με τη Scotland Yard».

«Τότε με άκουσαν».

Υπενθυμίζεται πως η Μαντλίν έμενε με την οικογένειά της σε ένα εξοχικό διαμέρισμα στην Praia da Luz της Πορτογαλίας όταν εξαφανίστηκε τον Μάιο του 2007.

Όσον αφορά τον Κρίστιαν Μπρούκνερ, τον βασικό ύποπτο για την εξαφάνιση της Μαντλίν, αυτή τη στιγμή είναι στη φυλακή, στην πατρίδα του, τη Γερμανία: έχει καταδικαστεί για κακοποίηση ανηλίκου και για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών καθώς και για μια άλλη υπόθεση, για τον βιασμό μιας γυναίκας στην ίδια περιοχή του Αλγκάρβε, όπου εξαφανίστηκε η μικρή Βρετανίδα το 2007.

Πηγή: iefimerida.gr 

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση