ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Πυρκαγιά στην Σάμο - Εκκενώθηκαν ξενοδοχεία (vid)

Επιχειρούν 13 οχήματα της Πυροσβεστικής - Στην μάχη και εναέρια μέσα

Πολυμέτωπη μάχη με τις φωτιές δίνουν και το Σάββατο οι πυροσβεστικές δυνάμεις με το πύρινο μέτωπο της Σάμου να είναι το πιο κρίσμο.

Σε εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση απεγκλωβισμού πολιτών από τις παραλίες Γλυκόριζας και Πρωτέας Ανατολικά του Πυθαγορείου. Στην επιχείρηση συμμετέχουν σκάφη του λιμενικού και της Frontex και ιδιωτικά σκάφη. Περισσότερα από 70 άνθρωποι μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στο λιμάνι και τη Μαρίνα του Πυθαγορείου.

Σύμφωνα με το δήμαρχο Σάμου Χριστόδουλο Σεβαστάκη, που μίλησε στον ΣΚΑΪ,
λόγω της πυρκαγιάς σε δασική έκταση στην περιοχή Μεσόκαμπος εκκενώθηκαν 5 ξενοδοχεία, με 1.000 άτομα, τα οποία απεγκλωβίστηκαν και μέσω θαλάσσης. Μεταφέρθηκαν στο Γυμναστήριο του Πυθαγορείου. Ο κ. Σεβαστάκης εκτίμησε ότι η πυρκαγιά ξέσπασε από κολώνα της ΔΕΗ.

«Δεν είναι πολύ μεγάλο το μέτωπο, αλλά ήταν σε θέσεις καίριες που ήταν τα ξενοδοχεία... Το χωριό Πυθαγόρειο απέχει 1,5 χιλιόμετρο, αλλά δεν κινδυνεύει» τόνισε ο δήμαρχος Σάμου. Ανέφερε ότι η φωτιά σταδιακά κοπάζει.

Ο αντιπεριφερειάρχης Σάμου Νίκος Κατρακάζος, σχολίασε από την πλευρά του στον ΣΚΑΪ ότι η φωτιά καίει σε δύσκολη περιοχή και ότι τα 5 ξενοδοχεία εκκενώθηκαν γρήγορα, ενώ δεν κινδυνεύουν κάτοικοι ή τουρίστες.

Στην περιοχή Μεσόκαμπος και επιχειρούν 31 πυροσβέστες με 13 οχήματα, και περιοδικά 4 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα. Επίσης, μια ομάδα αερομεταφερόμενου πεζοπόρου τμήματος με 8 πυροσβέστες με Super Puma, καθώς και τρεις (3) ομάδες αερομεταφερόμενου πεζοπόρου τμήματος με 30 πυροσβέστες με C130. Συνδρομή παρέχουν 88 εθελοντές και 27 εθελοντικά οχήματα και 4 υδροφόρες ΟΤΑ.

Σύμφωνα με τον διαχειριστή του σάιτ samos24.gr Γιώργο Πατσομύτη που μίλησε στον σταθμό μας η πυρκαγιά έκαψε δύο αυτοκίνητα.

Όπως αναφέρει μάλιστα η πυροσβεστική, μέσα σε ένα 24ωρο (από τις 7 το απόγευμα της 23ης Αυγούστου έως τις 7 το απόγευμα της 24ης Αυγούστου) εκδηλώθηκαν 56 δασικές πυρκαγιές. Συνολικά επιχείρησαν 693 πυροσβέστες, 273 οχήματα, 21 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και περιοδικά όλα τα εναέρια μέσα δασοπυρόσβεσης. Συνδρομή παρείχαν 88 εθελοντές με 27 εθελοντικά οχήματα, 4 μηχανήματα έργου και 13 υδροφόρες των Περιφερειών και των ΟΤΑ. Οι περισσότερες πυρκαγιές αντιμετωπίστηκαν άμεσα στο αρχικό τους στάδιο.

Πηγή: Skai.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X
X