ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Πύρινη κόλαση: Τιτάνια μάχη με τις φλόγες - 3 συλλήψεις για εμπρησμούς

Εκκενώσεις οικισμών

24news team

Για τρίτη νύχτα βρέθηκε σε πύρινο κλοιό η Ελλάδα, με τα πιο δύσκολα μέτωπα να είναι σε Αττική, Εύβοια και Ηλεία. Εκατοντάδες κάτοικοι χρειάστηκε να μετακινηθούν σε ασφαλές μέρος, καθώς ο βασικός στόχος είναι να μην κινδυνεύσει καμία ανθρώπινη ζωή.

Πολίτες ξαγρύπνησαν με τον φόβο, την ανασφάλεια, αλλά και την απόγνωση να τους κυριεύει. Δεν ήταν λίγες οι περιπτώσεις πολιτών που αρνούνταν να εγκαταλείψουν την περιουσία τους, θεωρώντας ότι μπορούν να την προστατεύσουν οι ίδιοι. Σε αυτές τις περιπτώσεις, χρειάστηκε η επέμβαση της αστυνομίας. Πόρτα-πόρτα οι αστυνομικοί ζητούσαν από τους πολίτες να απομακρυνθούν άμεσα, ενώ με ντουντούκες φώναζαν «αποχωρήστε άμεσα από την περιοχή».

Σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύονται διασωληνωμένοι στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του ΚΑΤ δύο εθελοντές πυροσβέστες. Πέντε εγκαυματίες, τρεις από την Δροσοπηγή και δύο από το Κρυονέρι, διακομίστηκαν με ελαφρά εγκαύματα στο Νοσοκομείο ΚΑΤ. Δεκάδες ήταν οι κλήσεις στο ΕΚΑΒ, καθώς πολίτες αντιμετώπισαν αναπνευστικά προβλήματα από τους πυκνούς καπνούς. Ακόμη και στο κέντρο της Αθήνας, η ατμόσφαιρα τη νύχτα ήταν αποπνικτική.

Live ενημέρωση

Εύβοια: Η φωτιά στα χωριά Κεχριές, Μουρτιά, Λίμνη και Ροβιές

Ροβιές, Μουρτιά και Κεχριές μαζί με τη Λίμνη και τη Βατερή, μία τουριστική περιοχή με ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις κοντά στην Λίμνη, βλέπουν πλέον τις φλόγες στις πόρτες τους καθώς έχουν κυκλωθεί, με τους πυροσβέστες να μην προλαβαίνουν τις κλήσεις. Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι ιδιοκτήτες ξενοδοχειακών εγκαταστάσεων μιλούν για πολύ δύσκολη κατάσταση και οι πολίτες στη Λίμνη γεμίζουν τα καράβια για να αναχωρήσουν.

Στις Κεχριές και την Μουρτιά έχει κλείσει κάθε διέξοδος και κάτοικοι έχουν εγκλωβιστεί.

 

Χαρδαλιάς για εμπρησμούς - Τρεις συλλήψεις σε Αττική, Καλαμάτα, Φωκίδα - 98 νέες εστίες φωτιάς το τελευταίο 24ωρο

«Αυτές τις ημέρες αντιμετωπίζουμε ένα πρωτοφανές φαινόμενο σε ό,τι αφορά την ένταση των πυρκαγιών και των νέων εστιών σε όλη τη χώρα. Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι όλες οι δυνάμεις που μπορούν να συμβάλλουν στην αντιμετώπιση των πυρκαγιών βρίσκονται στη μάχη, βρίσκονται στο μέτωπο μέσα στη φωτιά. Οι πυροσβέστες μας παλεύουν μέρα νύχτα, άυπνοι εδώ και μέρες για να σώζουν ζωές και να αντιμετωπίζουν τα πύρινα μέτωπα και τις νέες φωτιές, διακινδυνεύοντας πολλές φορές ακόμα και τη ζωή τους», είπε αρχικά ο κ. Χαρδαλιάς.

«Τους ευχαριστούμε για όσα μας προσφέρουν σε συνεργασία με τους εθελοντές, που ρίχτηκαν στη μάχη υπό αντίξοες και συχνά πολύ επικίνδυνες και πρωτόγονες συνθήκες», συνέχισε, ενώ εξέφρασε και τη θλίψη του για την απώλεια του εθελοντή πυροσβέστη που έχασε σήμερα τη ζωή του στην Ιπποκράτειο Πολιτεία.

Φωτιά στο Πεδίον του Άρεως - Απόπειρα εμπρησμού και μία σύλληψη

Υπό έλεγχο η φωτιά στο Σούνιο - «Σε εμπρησμό οφείλεται» λέει ο δήμαρχος Δημήτρης Λουκάς

Υπό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στο Σούνιο χάρη στην άμεση κινητοποίηση «ολόκληρου του μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας, της Πυροσβεστικής και της μεγάλης συνδρομής των εναέριων μέσων», επισημαίνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Λαυρεωτικής Δημήτρης Λουκάς.

Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε ακριβώς απέναντι από τον Ναό του Ποσειδώνα. «Επιχειρούσαμε με ιδιαίτερα αντίξοες συνθήκες καταβάλλοντας κάθε προσπάθεια να ανακόψουμε την πυρκαγιά ώστε οι φλόγες να μην περάσουν απέναντι από την ρεματιά, στον οικισμό του Σουνίου. Σε αυτήν την περίπτωση η πυρκαγιά τάχιστα θα επεκτεινόταν και στον Εθνικό Δρυμό, με ανυπολόγιστες ζημιές», αναφέρει ο ίδιος.

Αναφορικά με τα αίτια ο κ. Λουκάς επισημαίνει ότι εκδηλώθηκε σε «άκυρο» σημείο δίπλα στο ξενοδοχείο σε δομικά υλικά που «δεν δικαιολογούσαν ανάφλεξη». Ο ίδιος αποδίδει τα αίτια σε εμπρησμό και εφιστά την «προσοχή και την ετοιμότητα όλων κάτω μάλιστα από αυτές τις ακραίες συνθήκες».

Σύμφωνα με την πυροσβεστική παραμένουν ακόμα οι δυνάμεις για την πλήρη κατάσβεση της πυρκαγιάς. Πριν από λίγο αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία που είχε διακοπεί και στα δύο ρεύματα της λεωφόρου Αθηνών- Σουνίου.

Φωτιά στην Εύβοια: Εκκενώνεται η Λίμνη - Απομακρύνονται με ferry boat πάνω από 1.000 άνθρωποι

Προς την Πετρούπολη η φωτιά από τα Άνω Λιόσια - Σε εξέλιξη η φωτιά στο Σούνιο

Κύπριοι πυροσβέστες: «Συγκλονιστικές οι εικόνες στη μάχη με τις φλόγες»

Οι εικόνες που αντικρίζουν οι Κύπριοι πυροσβέστες και διασώστες κάθε μέρα, είναι συγκλονιστικές και σε κάθε αποστολή που ανταποκρίνονται, βιώνουν το ανθρώπινο δράμα και την τεράστια οικολογική καταστροφή, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο επικεφαλής της αποστολής της Πολιτικής Άμυνας στην Ελλάδα, Χρυσήλιος Χρυσηλίου, προσθέτοντας ότι προσεύχονται, σύντομα ο εφιάλτης να τελειώσει.

«Συνεχίζεται ο πύρινος εφιάλτης στην Ελλάδα. Οι πυροσβέστες του Πυροσβεστικού Σώματος Ελλάδος δίνουν τα πάντα για να συγκρατήσουν την ορμή του και ακολούθως να τον καταβάλουν. Το έργο τους τιτάνιο. Δίπλα τους, δύναμη 20 Πυροσβεστών της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κύπρου, 20 Διασώστες της Δύναμης Πολιτικής Άμυνας, ενώ το Τμήμα Δασών απέστειλε και τα δυο πτητικά μέσα που διαθέτει», πρόσθεσε.

Όπως είπε, οι ανάγκες για βοήθεια είναι τεράστιες και αρκετές άλλες χώρες ανταποκρίθηκαν με μέσα και ανθρώπινο δυναμικό.

«Οι εικόνες που αντικρίζουν οι Κύπριοι πυροσβέστες και διασώστες κάθε μέρα, είναι συγκλονιστικές και σε κάθε αποστολή που ανταποκρίνονται βιώνουν το ανθρώπινο δραμα και την τεράστια οικολογική καταστροφή. Προσευχόμαστε, σύντομα ο εφιάλτης να τελειώσει», κατέληξε.

Φωτιά στην Αττική: Εκκενώνονται και οι Θρακομακεδόνες
Λίγο μετά τις 19:00 εστάλη μήνυμα από το 112 για εκκένωση των Θρακομακεδόνων.

Εύβοια: Επιστρέφει η φωτιά στη Λίμνη

Πριν από λίγο, η φωτιά πέρασε μέσα από το χωριό Δάφνη - έναν οικισμό που επισκέφθηκαν οι φλόγες αρκετές φορές τις πρώτες ώρες. Τώρα στην επιστροφή της, μπήκε στα πρώτα σπίτια του χωριού καίγοντας ορισμένα από αυτά. Με μεγάλη δυσκολία απεγκλωβίστηκαν οι πυροσβέστες, καθώς κόπηκε η κυκλοφορία μεταξύ Λίμνης και Αγ. 'Αννας, ωστόσο όμως, το μέτωπό της φωτιάς κινείται και πάλι προς την Μουρτιά που έχει εκκενωθεί.

Προηγουμένως, οι φλόγες είχαν κυκλώσει και τις Κεχριές, οι οποίες εκκενώθηκαν και αυτές μαζί με τα υπόλοιπα χωριά μέχρι το Μαντούδι.

Σε εξέλιξη φωτιές στην Ήπειρο

Δασικές και χορτολιβαδικές εκτάσεις, καθώς και καλλιέργειες έχουν γίνει στάχτη στην Ήπειρο.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η φωτιά που ξέσπασε χθες στον Σμόλικα, πάνω από τους Πάδες της Κόνοτας βρίσκεται σε εξέλιξη και καίει πευκοδάσος.

Στο Πολυστάφυλο και Ρωμανό στην Πρέβεζα η φωτιά καίει χορτολιβαδικές εκτάσεις.

Η πυρκαγιά στο Τέροβο Ιωαννίνων τέθηκε υπό έλεγχο.

Στην Άρτα η φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι στο Καλογερικό έκανε στάχτη καλλιέργειες και λόγω των ανέμων έχει προχωρήσει προς τους οικισμούς Απόμερο και Μύτικας. Στο σημείο επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής, μηχανήματα του Δήμου Αρταίων, ενώ κάνουν ρίψεις νερού δύο αεροπλάνα τύπου πετζετέλ.

Νέα εστία πυρκαγιάς στο Σούνιο

Νέα εστία πυρκαγιάς ξέσπασε στην Αττική, αυτή τη φορά στην περιοχή του Σουνίου, κοντά στα Λεγραινά.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΚΥΠΕ, η φωτιά ξέσπασε κοντά σε μεγάλη ξενοδοχειακή μονάδα της περιοχής και αυτή τη στιγμή καίει σε χαμηλή βλάστηση, κατευθυνόμενη προς την περιοχή του Δρυμού του Σουνίου.

Οι τοπικές αρχές κάνουν έκκληση για εναέρια μέσα, καθώς πολύ κοντά στην εστία της πυρκαγιάς βρίσκεται κατοικημένη περιοχή.

Κρίσιμες ώρες - Εκκενώνονται Βαρυμπόμπη, Σταμάτα, Ροδόπολη

Ο δήμος Βαρυμπόμπης κάλεσε τους πολίτες να εκκενώσουν την περιοχή

«Χάνεται» η μάχη για τον Άγιο Στέφανο – Καίγεται ο οικισμός Ποντίων

 

Τραγικές στιγμές: 24χρονη εθελόντρια έσβηνε φωτιές των γειτόνων της την ώρα που καιγόταν το σπίτι της

Πρόεδρος: Η σκέψη μας στην Ελλάδα και στους Έλληνες που δοκιμάζονται

 

Στα πύρινα μέτωπα και το αμερικανικό αεροσκάφος «P8 Poseidon»

Πολύτιμη κρίνεται η συνδρομή των πυροσβεστικών αεροσκαφών από την Κύπρο με δύο αεροσκάφη AirTractor και τη Γαλλία με δύο Canadair CL-415.

Νεκρός από ανακοπή στο εργοστάσιό του που κινδύνευε από τη φωτιά ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ Κωνσταντίνος Μίχαλος

Φωτιά στη Μάνη: Επιχείρηση απεγκλωβισμού δέκα ατόμων από την παραλία Βαθύ Γυθείου

Φωτιά στο Κρυονέρι: Προσήχθη και ανακρίνεται 43χρονος

Στην προσαγωγή ενός 43χρονου άνδρα προχώρησε η αστυνομία στην περιοχή του Κρυονερίου καθώς η παρουσία του και οι κινήσεις του κρίθηκαν ύποπτες. Ο 43χρονος, κάτοικος Αθήνας, δεν μπόρεσε να αιτιολογήσει επαρκώς την παρουσία του στην περιοχή του Κρυονερίου και έτσι οδηγήθηκε στην Ασφάλεια όπου και ανακρίνεται.

Πρώτος νεκρός στις φωτιές - Τραυματίστηκε θανάσιμα σε τροχαίο στην Ιπποκράτειο Πολιτεία

Εκκενώνονται δύο οικισμοί στον Άγιο Στέφανο
Εκκενώνονται με νέο μήνυμα του 112 οι οικισμοί Πευκόφυτο και Ποντίων Αγίου Στεφάνου καθώς η πυρκαγιά που απειλούσε το Καλέτζι Μαραθώνα κατευθύνεται προς τα εκεί. Πληροφορίες αναφέρουν ότι έχουν γίνει αναφορές στην Πυροσβεστική για εγκλωβισμένα άτομα στους παραπάνω οικισμούς που γίνεται τώρα επιχείρηση από την Αστυνομία και την Πυροσβεστική για να απομακρυνθούν.

Εκκενώνεται ο Θεολόγος Μαλεσίνας στο νομό Φθιώτιδας λόγω της φωτιάς

Την εκκένωση της ευρύτερης περιοχής του Θεολόγου στην Φθιώτιδα ζήτα πλέον η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας καθώς ο κίνδυνος από την φωτιά είναι μεγάλος. Ήδη υπάρχουν καμένα σπίτια μέσα σε μία περιοχή που είναι γεμάτη πεύκα .
Πριν από λίγα λεπτά έφτασε μήνυμα από το 112 στα κινητά τηλέφωνα όσων βρίσκονταν στην περιοχή και καλεί αυτούς που βρίσκονται στο Θεολόγο να εκκενώσουν άμεσα την περιοχή με κατεύθυνση προς τις παραλίες Λεκούνα και Βλυχάδα καθώς έχει είναι σε εξέλιξη δασική πυρκαγιά.
Η αστυνομία διέρχεται μέσα τους δρόμους του πευκόφυτου οικισμού για να πληροφορήσει τους πολίτες που βρίσκονται εκεί ότι θα πρέπει να εγκαταλείψουν την περιοχή καθώς κινδυνεύουν.
Δεν είναι λίγοι εκείνοι οι οποίοι δεν θέλουν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους ωστόσο έτσι δυσκολεύουν πολύ περισσότερο τις κινήσεις των δυνάμεων πυρόσβεσης.
Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη της Φθιώτιδας κ. Θανάση Καρακάντζα που μίλησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ:«Οι συνθήκες είναι πάρα πολύ δύσκολες καθώς οι φλόγες μέσα στην πευκόφυτη περιοχή είναι ιδιαίτερα καταστροφικές». Όπως σημειώνει: «Παρακαλώ όλους τους πολίτες να πειθαρχήσουν και να φύγουν μέσα από την επικίνδυνη περιοχή για να μπορέσουν άνθρωποι και μηχανές να δουλέψουν καλύτερα και να κάνουν το χρέος τους».

Τηλεφώνημα Τσαβούσογλου σε Δένδια για τις πυρκαγιές

Με τον Έλληνα ομόλογό του Νίκο Δένδια επικοινώνησε σήμερα τηλεφωνικώς ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου εκφράζοντάς του την αλληλεγγύη του για τις πυρκαγιές στην Ελλάδα, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το τουρκικό ΥΠΕΞ.
Στην ίδια ανακοίνωση υπενθυμίζεται ότι ο Νίκος Δένδιας είχε τηλεφωνήσει επίσης στον Μεβλούτ Τσαβούσογλου, στις 29 Ιουλίου σχετικά με τις πυρκαγιές στην Τουρκία για να του μεταφέρει την υποστήριξη και αλληλεγγύη του.

Χαρδαλιάς: 56 ανοιχτές πυρκαγιές σε όλη τη χώρα - Ενίσχυση των ανέμων από το απόγευμα

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, ενημέρωσε στις 2 μετά το μεσημέρι για τις εξελίξεις από τα πύρινα μέτωπα.

Όπως ανέφερε ο κ. Χαρδαλιάς, υπάρχουν 56 ανοιχτές πυρκαγιές αυτή την ώρα σε όλη την Ελλάδα, ενώ το 112 έχει στείλει 13 μηνύματα για εκκένωση περιοχών και απομάκρυνση κατοίκων από σημεία τα οποία βρίσκονται σε κίνδυνο.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων είπε ακόμη ότι οι άνεμοι αναμένεται να ενισχυθούν από το απόγευμα.

Διπλό μέτωπο φωτιάς στη Μεσσηνία: Πέρασε στην Αρκαδία - Εκκενώθηκαν Βάστα, Ίσαρης και Χράνοι

Μάχη με τις φλόγες δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις - Κάηκαν σπίτια στο χωριό Καρνάσι - Διακοπή κυκλοφορίας στον αυτοκινητόδρομο Κορίνθου - Τρίπολης - Καλαμάτας

Εντοπίστηκε εκρηκτικός μηχανισμός στην Πάρνηθα, προσήχθη ύποπτος

Στην Αθήνα οι 83 Γάλλοι πυροσβέστες

Ξέφυγε η φωτιά στην Εύβοια - Στον Δήμο Ιστιαίας Αιδηψού οι φλόγες - Εισήγηση για εκκένωση σε Μαντούδι και Κυμάσι

Έχουν εκκενωθεί οι οικισμοί Κοκκινομηλιας, Κρυονερίτη, Μηλεών, Βασιλικών και Τσαπουρνιάς - Πάνω από 250.000 έχουν καεί - «Η κατάσταση είναι δύσκολη και προσπαθούμε να την διαχειριστούμε». λέει ο δήμαρχος Ιστιαίας Αιδηψού

Μάχη με τις φλόγες σε εργοστάσιο στις Αφίδνες - Εκκενώνονται Πολυδένδρι και Καπανδρίτι

Συγκλονιστικές είναι οι εικόνες από την πυρκαγιά που ξέσπασε σε εργοστάσιο στις Αφίδνες, μία περιοχή στην οποία το πρωί της Παρασκευής σημειώθηκαν έντονες αναζωπυρώσεις της πυρκαγιάς η οποία πέρασε μέσω της Εθνικής Οδού και του Κρυονερίου.

Λίγο μετά τις 11:30 σημειώθηκαν ισχυρότατες εκρήξεις στις Αφίδνες σε επιχείρηση αλουμινίου, στον παράδρομο της εθνικής οδού στο ύψος των διοδίων.

Δείτε βίντεο:

Εκκενώνονται το Πολυδένδρι, το Καπανδρίτι και ο οικισμός Σφεδάλη στη Μάλακάσα

Η φωτιά στην Αττική συνεχίζει να καίει ακόμα και στις 11:05 η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας με γραπτό μήνυμα 112 κάλεσε τους κατοίκους να εκκενώσουν την περιοχή.

Λίγη ώρα αργότερα υπήρξε ειδοποίηση για εκκένωση και του οικισμού Σφενδάλη στη Μαλακάσα.

Το sms για Καπανδρίτι-Πολυδένσδρι ανέφερε: «Αν βρίσκετε στο Πολυδένδρι ή το Καπανδρίτι, εκκενώστε τώρα προς Βαρνάβα-Νέα Μάκρη από επαρχιακή οδό Μαραθώνος-Καπανδριτίου, καθώς βρίσκεται σε εξέλιξη δασική πυρκαγιά».

Το sms για εκκένωση στο Πολυδέδρι και το Καπανδρίτι

Φωτιά στην Εύβοια: Καρέ - καρέ η επιχείρηση του Λιμενικού για τη διάσωση εγκλωβισμένων από παραλία

Οι φλόγες μπήκαν στην Ιπποκράτειο Πολιτεία

Τεράστια αναζωπύρωση υπάρχει αυτή την ώρα στην Ιπποκράτειο Πολιτεία με την πυρκαγιά στην Αττική να έχει ξεφύγει από τον έλεγχο. Ακούγονται εκρήξεις, ενώ οι αστυνομικοί που βρίσκονται στο σημείο απομακρύνουν τα τηλεοπτικά συνεργεία και όποιον άλλο βρίσκεται στο σημείο. Μέσα στον οικισμό βρίσκονται οι φλόγες. Μεγάλη ανησυχία υπάρχει για τα βενζινάδικα που υπάρχουν στην περιοχή.

Στο κέντρο επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής στο Χαλάνδρι ο Μητσοτάκης

- Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μεταβαίνει στο Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος, στο Χαλάνδρι.

Την ίδια ώρα, σχέδιο ισχυροποίησης της θέσης για την μάχη στα πολλαπλά πύρινα μέτωπα στην Αττική και σε άλλες περιοχές της χώρας, με την συνδρομή και των εναέριων μέσων μετά την δραματική νύχτα, βρίσκεται σε εξέλιξη, ενώ την ίδια στιγμή η κυβέρνηση προετοιμάζει την «αντεπίθεση» μπροστά στην αναμενόμενη επιδείνωση των καιρικών συνθηκών με τους δυνατούς δυτικούς ανέμους.

Ηλεία: Σε τρία μέτωπα η μάχη ενάντια στην πύρινη λαίλαπα – Εκκενώσεις οικισμών στον Πύργο

- Συνεχίζεται και με εναέρια μέσα η μάχη με τις φλόγες στην Ηλεία. Η εικόνα που υπάρχει το πρωί της Παρασκευής είναι τα ενεργά μέτωπα στα χωριά Κολίρι και Λαμπέτι Πύργου, στη Λιναριά Αρχαίας Ολυμπίας, στην περιοχή του Λάλα και στην ευρύτερη περιοχή Κρυονερίου και Χελιδονίου.

Εκτός από τα εναέρια μέσα, στην περιοχή επιχειρούν ισχυρές επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής, που αποτελούνται από 310 πυροσβέστες με 105 οχήματα και 10 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, καθώς και την ομάδα συστημάτων μη επανδρωμένων αεροσκαφών. Επίσης, στην περιοχή βρίσκεται και το δεύτερο Κινητό Επιχειρησιακό Κέντρο, «Όλυμπος

- Η αποστολή του Τμήματος Δασών

- Το μεγαλύτερο πρόβλημα από το πρωί εντοπίζεται κυρίως στις Αφίδνες, με πολλές διάσπαρτες εστίες να αναζωπυρώνονται και να αναγκάζουν πυροσβέστες και εθελοντές να τρέχουν για να προλάβουν την επέκτασή τους. Στη μάχη έχουν ριχτεί και τα εναέρια μέσα.

«Υπάρχει μεγάλο μέτωπο προς Ιπποκράτειο Πολιτεία, δυο μικρά ας πούμε προς τα Βασιλικά και ένα στις Αφίδνες» τόνισε ο αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας Αττικής, Βασίλης Κόκκαλης. Αρκετές είναι οι υλικές ζημιές και στους οικισμούς Κοσμοθέα και Δροσοπηγή, όπως φαίνεται από τη φωτογραφική καταγραφή των καταστροφών που έκανε ο ρεπόρτερ Χρήστος Χατζησπύρου του protothema.gr.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση