ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Πτήση-εφιάλτης της Singapore: Δασκάλα χορού έμεινε παράλυτη από τη μέση και κάτω

Μαρτυρία-σοκ του συζύγου της

Μια Βρετανίδα δασκάλα χορού που επέβαινε στην εφιαλτική πτήση της Singapοre Airlines που χτυπήθηκε από αναταράξεις έμεινε παράλυτη από τη μέση και κάτω.

Η καθηγήτρια χορού Kerry Jordan υπέστη έναν «τραυματισμό που άλλαξε τη ζωή της», αποκάλυψε ο σύζυγός της, αφού η άτυχη γυναίκα εκτινάχθηκε στους χώρους των αποσκευών πάνω από τις θέσεις αφότου το Boeing 777 έπεσε σε ακραίες αναταράξεις κατά την πτήση του από το Λονδίνο.

Αναρρώνει στο νοσοκομείο Samittivej Srinakarin της Μπανγκόκ, όπου αναμένεται να παραμείνει για αρκετές εβδομάδες, αφού υποβλήθηκε σε επείγουσα χειρουργική επέμβαση.

Η Jordan, η οποία κατάγεται από το Appledore στο Devon, επέστρεφε στην Αδελαΐδα της Αυστραλίας με τον σύζυγό της Keith Davis μετά από διακοπές στο Ηνωμένο Βασίλειο. Είναι μόνιμη κάτοικος Αυστραλίας έχοντας μεταναστεύσει ως παιδί.

«Έκανε επείγουσα χειρουργική επέμβαση»

Ο Ντέιβις, 59 ετών, αποκάλυψε ότι η σύζυγός του «δεν είναι σε καλή κατάσταση». Περιέγραψε ότι, καθώς το αεροπλάνο έχασε ξαφνικά ύψος, η ίδια πετάχτηκε από τη θέση της, χτύπησε στον χώρο των αποσκευών και προσγειώθηκε στον διάδρομο, όπου παρέμεινε μέχρι που η πτήση εξετράπη για Μπανγκόκ.

«Έκανε επείγουσα χειρουργική επέμβαση αμέσως μόλις φτάσαμε στο νοσοκομείο και παραμένει το ότι δεν έχει καμία αίσθηση από τη μέση και κάτω, οπότε αυτό αλλάζει αρκετά τη ζωή της», δήλωσε ο Ντέιβις από το κρεβάτι του νοσοκομείου.

Η σύζυγός του είναι ένα από τα 22 άτομα που υπέστησαν τραυματισμούς στη σπονδυλική στήλη κατά τη διάρκεια του περιστατικού. Δέκα Βρετανοί επιβάτες -ο μεγαλύτερος αριθμός- παραμένουν στο νοσοκομείο.

Ανάμεσά τους είναι η χήρα του Geoff Kitchen, πρώην θεατρικού σκηνοθέτη, ο οποίος ήταν ο μοναδικός νεκρός στο αεροπλάνο. Ο 73χρονος πιστεύεται ότι υπέστη καρδιακή προσβολή.

«Έπεσε στον διάδρομο και από εκείνη τη στιγμή δεν κουνήθηκε»

Περιγράφοντας τη σκηνή του χάους και του τρόμου, ο Ντέιβις είπε: «Απλώς πέσαμε σαν σε μια τεράστια τρύπα και φυσικά βρεθήκαμε κατευθείαν στο ταβάνι», αναφέρει η Daily Mail.

«Η Κέρι χτύπησε τις πόρτες στον χώρο των αποσκευών. Αντί να προσγειωθεί πίσω στο κάθισμά της έπεσε στον διάδρομο και από εκείνη τη στιγμή δεν κουνήθηκε. Εκεί παρέμεινε για το υπόλοιπο της πτήσης.

Ήταν τρομακτικό. Θυμάμαι ότι έσκυψα από πάνω της και ανέπνεε. Μπορούσε να επικοινωνήσει, αλλά ήταν πολύ αδύναμη.

«Θυμάμαι ότι ένιωσα την ανάσα της, μιλούσα και συνειδητοποίησα ότι έσταζε αίμα στο φόρεμά της. Σκέφτηκα "Ω, θα καταστρέψω το φόρεμά της"».

Ο Ντέιβις απεικονίζεται να μεταφέρεται σε μια καφετέρια του νοσοκομείου με μια πράσινη ρόμπα και έναν μεγάλο λευκό επίδεσμο στο κεφάλι του. Είχε ένα μαυρισμένο μάτι και πρήξιμο στο μάγουλό του.

Ο Ντέιβις δήλωσε ότι θα είναι θέμα εβδομάδων πριν η σύζυγός του μπορέσει να επιστρέψει αεροπορικώς στο σπίτι τους στην Αυστραλία, ενώ η αεροπορική εταιρεία κανόνισε να πετάξει η κόρη τους στην Μπανγκόκ.

Η σύζυγός του είναι πρώην δασκάλα χορού στο Scotch College στην Αδελαΐδα. Ο σύζυγός της έχει δηλώσει στο παρελθόν ότι η σύζυγός του γεννήθηκε στο Ηνωμένο Βασίλειο και μετανάστευσε στην Αυστραλία όταν ήταν παιδί.

40 επιβάτες στο νοσοκομείο από τις αναταράξεις
Οι Αρχές της Ταϊλάνδης δήλωσαν ότι 40 άτομα από την πτήση παραμένουν στο νοσοκομείο, με 22 να νοσηλεύονται για τραυματισμούς στη σπονδυλική στήλη. Έξι ασθενείς νοσηλεύονται επίσης για κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις.

Πηγή: iefimerida.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X