ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Προθεσμία πήρε ο 18χρονος που κατηγορείται για τη δολοφονική επίθεση στον αστυνομικό

Σε έρευνες για τον «καθοδηγητή» εστιάζει η ΕΛ.ΑΣ

Στα δικαστήρια Πειραιά μετέβη το πρωί της Δευτέρας ο 18χρονος, ο οποίος ομολόγησε τη δολοφονική επίθεση στον 31χρονο αστυνομικό κατά τη διάρκεια επεισοδίων στου Ρέντη στον αγώνα βόλεϊ Ολυμπιακού – Παναθηναϊκού. Ο 18χρονος πήρε προθεσμία για να απολογηθεί την Πέμπτη.

Στον 18χρονο ασκήθηκε ποινική δίωξη για βαριά κακουργήματα και πλημμελήματα και διώκεται, μεταξύ άλλων, για απόπειρα ανθρωποκτονίας, έκρηξη από την οποία μπορεί να προκύψει κίνδυνος για άνθρωπο και κατοχή εκρηκτικών και εμπρηστικών υλών. 

Ο 18χρονος, που είναι οργανωμένος οπαδός, στην ομολογία του περιέγραψε μεταξύ άλλων πώς οι επικεφαλής των οπαδών τούς έδωσαν εντολή να βγουν από τη γήπεδο και να επιτεθούν στα ΜΑΤ, πώς τους εξόπλισαν με πολεμοφόδια και πώς εξήγησαν στον ίδιο τον τρόπο που έπρεπε να εκτοξεύσει τη φωτοβολίδα.

Κατά την κράτησή του στη ΓΑΔΑ εμφανίζεται μετανιωμένος και ανήμπορος να πιστέψει το κακό που προκάλεσε, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι -σε κάποιο βαθμό- είναι συνεργάσιμος με τους αστυνομικούς, που διενεργούν την προανακριτική έρευνα. 

Τη νομική του υπεράσπιση ανέλαβε ο ποινικολόγος Απόστολος Λύτρας, υποστηρίζοντας αρχικά ότι είναι ένα παιδί, το οποίο δεν έχει παρελθόν με συνδέσμους, δεν έχει συμμετάσχει σε επεισόδια.

Εν τω μεταξύ, αποφασισμένοι να φτάσουν στην άκρη του νήματος και να εντοπίσουν τον υποκινητή των επεισοδίων έξω από το κλειστό γυμναστήριο «Μελίνα Μερκούρη» στου Ρέντη είναι οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους. «Δεν τελειώσαμε με τη σύλληψη του 18χρονου. Θέλουμε να εντοπίσουμε όλους όσοι συμμετείχαν στα επεισόδια. Θέλουμε να βρούμε το άτομο που όπλισε το χέρι του 18χρονου με τη ναυτική φωτοβολίδα. Θέλουμε να οδηγήσουμε στη Δικαιοσύνη αυτούς που ενορχήστρωσαν τη δολοφονική επίθεση εναντίον του συναδέλφου μας», είναι το μήνυμα που στέλνουν αστυνομικοί με γνώση των ερευνών.

Ο 18χρονος φέρεται να έχει περιγράψει το άτομο που του έδωσε τη ναυτική φωτοβολίδα και του έδειξε πώς να την χρησιμοποιήσει, ωστόσο υποστηρίζει ότι δεν τον γνώριζε προσωπικά και ότι δεν μπορεί να τον αναγνωρίσει από φωτογραφίες, καθώς φορούσε κουκούλα τύπου full face. Πρόκειται για ένα σημείο για το οποίο οι αξιωματικοί της Ασφάλειας διατηρούν επιφυλάξεις, ενδεχομένως επειδή ο νεαρός φοβάται πιθανές συνέπειες – αντίποινα σε περίπτωση σύλληψής του. Σε κάθε περίπτωση, θα έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον η στάση, που θα κρατήσει απέναντι σε εισαγγελέα και ανακριτή γι’ αυτό το θέμα.

Οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους δεν μένουν βέβαια μόνο στον 18χρονο, αναζητώντας κάθε στοιχείο που θα τους οδηγούσε στον υποκινητή των επεισοδίων: κάμερες ασφαλείας, μαρτυρικές καταθέσεις, πληροφοριοδότες κ.ά. είναι τα εργαλεία τους μέχρι να τελειώσει στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. η ανάλυση για δακτυλικά αποτυπώματα και DNA στα ευρήματα από το κλειστό γυμναστήριο του Ρέντη. Το ενδιαφέρον πέφτει στα πρόσωπα που ήταν το βράδυ της Πέμπτης στο «Μελίνα Μερκούρη» και έχουν απασχολήσει για οπαδικά επεισόδια ή θεωρούνται γνώριμοι των Αρχών από τη «χαρτογράφηση» που έχει γίνει στους οργανωμένους οπαδούς. Πάντως, για το άτομο που έδωσε τη ναυτική φωτοβολίδα στον 18χρονο, εξετάζεται με μεγάλες πιθανότητες το ενδεχόμενο να μην επέστρεψε στο κλειστό γυμναστήριο και να διέφυγε με άλλο τρόπο από την περιοχή.

Πηγή: newsbeast 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση