ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Πού αποδίδεται ο θάνατος του πρίγκιπα Φίλιππου

Τι αναφέρει το πιστοποιητικό θανάτου

Στην προχωρημένη του ηλικία αποδίδεται ο θάνατος του Δούκα του Εδιμβούργου Φίλιππου, σύμφωνα με το πιστοποιητικό θανάτου που αποκαλύφθηκε αργά την Τρίτη.

Ο σύζυγος της βασίλισσας Ελισάβετ πέθανε «ήσυχα» τον περασμένο μήνα στο Κάστρο του Ουίνδσορ δύο μήνες πριν κλείσει 100 χρόνια ζωής, ενώ νωρίτερα είχε νοσηλευθεί επί έναν μήνα για μία λοίμωξη. Κατά τη νοσηλεία του υποβλήθηκε και σε επέμβαση για προϋπάρχουσα καρδιακή πάθηση.

Παρόλα αυτά, το πιστοποιητικό που υπογράφεται από τον επικεφαλής των ιατρών της βασιλικής οικογένειας σερ Χιου Τόμας αναφέρει ως αιτία θανάτου τη «μεγάλη ηλικία».

Η συγκεκριμένη αιτία θανάτου γίνεται επισήμως αποδεκτή όταν ο θανών είναι άνω των 80 ετών και ο γιατρός που υπογράφει τον παρακολουθούσε για πολύ καιρό, διαπιστώνοντας μια σταδιακή κατάπτωση του οργανισμού.

Σημαίνει ότι δεν υπήρχε μία συγκεκριμένη ασθένεια ή συγκεκριμένος τραυματισμός που συνέβαλε στο θάνατο.

Το πιστοποιητικό αναφέρεται στον εκλιπόντα ως «Η Αυτού Υψηλότης Πρίγκιπας Φίλιπ, Δούκας του Εδιμβούργου, προηγουμένως γνωστός ως Πρίγκιπας Φίλιππος της Ελλάδας και της Δανίας, προηγουμένως γνωστός ως Φίλιπ Μαουντμπάτεν».

Ως επάγγελμα δηλώνεται αρχικά «Ναυτικός αξιωματικός και Πρίγκιπας του Ηνωμένου Βασιλείου», ενώ ως δεύτερο επάγγελμα δηλώνεται «σύζυγος της Αυτής Μεγαλειότητος Βασίλισσας Ελισάβετ ΙΙ, της Μονάρχου».

Πηγή: ΚΥΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X
X