ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Πόσο κάνουν οι θωρακισμένες BMW που δεν παρέλαβε ο Μητσοτάκης;

Είχαν αποκτηθεί επί πρωθυπουργίας Γεωργίου Παπανδρέου

Ο νέος Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αρνήθηκε να παραλάβει τις δύο θωρακισμένες κρατικές BMW 760 που είχαν αποκτηθεί επί πρωθυπουργίας Γεωργίου Παπανδρέου…

… έναντι 1,5 εκατ. ευρώ ή 750.000 ευρώ έκαστη! 

Να υπενθυμίσουμε πως οι δύο BMW 760Li HS (High Security) αποκτήθηκαν το 2011 επί κυβερνήσεως Γεωργίου Παπανδρέου έναντι 1,5 εκατ. ευρώ και θα χρησιμοποιούνταν από τους εκάστοτε υπουργούς Οικονομικών και Δημόσιας Τάξης. Ο πρώτος «ένοικος» της μίας εκ των δύο θωρακισμένων λιμουζινών ήταν ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου ενώ στη συνέχεια το ίδιο αυτοκίνητο χρησιμοποίησε για τις μετακινήσεις του ο τότε Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος.

Να τονίσουμε πως τα συγκεκριμένα μοντέλα διαθέτουν τα υψηλότερα επίπεδα θωράκισης παγκοσμίως και αντέχουν σε επιθέσεις με σφαίρες, χειροβομβίδες, βόμβες μέχρι και ρουκέτες! Επίσης υπήρχε και πρόβλεψη για αντιμετώπιση επιθέσεων με δηλητηριώδη αέρια!

Πρώην κυβερνητικό στέλεχος που είχε χρησιμοποιήσει ένα από τα δύο θωρακισμένα BMW της σειράς 7 ανέφερε ότι μόνο το τζάμι έχει πάχος όσο ένας χονδρός τόμος εγκυκλοπαίδειας!

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είχε ανακοινώσει ότι θα πωλούσε τις δύο θωρακισμένες λιμουζίνες αλλά κάτι τέτοιο δεν συνέβη ποτέ! 

Σύμφωνα με τα στοιχεία του κατασκευαστή ο κινητήρας αποδίδει 535 ίππους στις 5.250 σ.α.λ. και μέγιστη ροπή 55 χλγρ. στις 1.500 σ.α.λ.

Τα θωρακισμένα αυτοκίνητα παρά το αυξημένο βάρος, μπορούν να επιταχύνουν από 0 ως 100 χλμ./ώρα σε μόλις 7,9 δευτερόλεπτα, ενώ η τελική τους ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 210 χλμ./ώρα. 

Εφόσον η Κυβέρνηση αποφασίσει να πουλήσει τα συγκεκριμένα αυτοκίνητα, υπολογίζεται οτι θα βάλει στα ταμεία του Κράτους περίπου 500.000€.

Πηγή: newsauto

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση