ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Πόσα χρήματα άφησε η Νταϊάνα στον Χάρι

Χάρι - Μέγκαν ζουν από τα χρήματα της πριγκίπισσας Νταϊάνα

Περισσότεροι από 17 εκατομμύρια άνθρωποι παρακολούθησαν, κατά μέσο όρο αυτό που περιγράφουν τα βρετανικά μέσα ως "η χειρότερη βασιλική κρίση των 85 τελευταίων χρόνων", τη συνένετευξη του Χάρι και της Μέγκαν στην Όπρα.

Καθώς το Μπάκιγχαμ προετοιμάζεται να γιορτάσει το Πλατινένιο Ιωβηλαίο της βασίλισσας, δηλαδή την επέτειο των 70 ετών βασιλείας της το 2022, ως η μακροβιότερη μοναρχία όλων των εποχών, ο Χάρι και η Μέγκαν με όσα είπαν στη συνέντευξη έχουν ρίξει λάδι στη φωτιά πολλών οργανώσεων που τάσσονται κατά της μοναρχίας και ζητούν την κατάργησή της.

Μεταξύ των πολλών αποκαλύψεων που έκανε το ζευγάρι, προκειμένου να δικαιολογήσει την απόφασή του να ρίξει μαύρη πέτρα πίσω του και να αφήσει το βροχερό Λονδίνο για το ηλιόλουστο Λος Άντζελες, αποκάλυψε και την τιμωρία του παλατιού σε βάρος τους, κόβοντας κάθε ροή εισοδήματος από το παλάτι, με αποτέλεσμα ο Χάρι να πιεστεί πολύ οικονομικά και να αγχωθεί ιδιαίτερα.

Μάλιστα, ο ίδιος ο Χάρι, ο οποίος επικαλέστηκε πολλές φορές τη μητέρα του κατά τη διάρκεια της συνέντευξης, τόνισε ότι αναγκάστηκαν να ζήσουν με τα χρήματα που του άφησε η πριγκίπισσα Νταϊάνα μετά τον θάνατό της.

Όπως διευκρίνισε ο Χάρι, μετά την εγκατάλειψη των υποχρεώσεων τους ως μέλη της βασιλικής οικογένειας (και την αφαίρεση των τίτλων), πλέον δεν παίρνουν σεντ από το παλάτι.

Ο Πρίγκιπας Κάρολος έκοψε κάθε παροχή, αφότου έγινε ξεκάθαρο πως το ζευγάρι θα μείνει για πάντα στις ΗΠΑ και δεν θα εργαστεί ποτέ ξανά για τη βασιλική οικογένεια.

Με μεγάλη πικρία, ο Χάρι εξήγησε στην Όπρα ότι δεν θα είχε την οικονομική δυνατότητα να πληρώσει για την ασφάλεια της οικογένειας του, αν δεν είχε τα χρήματα που του είχε αφήσει η μητέρα του, Πριγκίπισσα Νταϊάνα. "Πιστεύω ότι η ίδια είχε δει τι θα συμβεί” σχολίασε ο Χάρι.

Πόσα χρήματα άφησε η Νταϊάνα στον Χάρι
Όπως αποκάλυψε η Telegraph, η Λαίδη Νταϊάνα είχε αφήσει -στη διαθήκη της- το ποσό των 7.492.000 ευρώ στο Χάρι που μέσω επενδύσεων έγινε 8.420.000 ευρώ. Και άλλα τόσα είχε αφήσει στον πρίγκιπα Γουίλιαμ.

Από τα 25α γενέθλια του ο Χάρι άρχισε να λαμβάνει μέρος της κληρονομιάς. Στα 30του (το 2014) πήρε το πλήρες ποσό. Η περιουσία της ‘Lady D’, όταν σκοτώθηκε, ήταν 26.520.000 ευρώ αφορούσε το διακανονισμό του διαζυγίου της με τον Πρίγκιπα Κάρολο, στο πλαίσιο του οποίου είχε εισπράξει χρήματα, κοσμήματα και μετοχές. Ποσό που μοιράστηκε στα ίσια ανάμεσα στους δύο γιους της.

Πριν την αποχώρηση από τα βασιλικά καθήκοντα, το Δεκέμβριο του 2019 ο Χάρι πήρε και το μεγαλύτερο μέρος των εσόδων από το Δουκάτο της Κορνουάλης (ένα portfolio με γη και επενδύσεις που διαχειρίζεται ο Πρίγκιπας Κάρολος).

Εκείνο το έτος το εν λόγω Δουκάτο έδωσε στην οικογένεια 25.050.000 ευρώ. Μοιράστηκε στους Κάρολο, Καμίλα, Χάρι, Ουίλιαμ και τις οικογένειες τους.

Συγκεκριμένα, ο Χάρι έπαιρνε από την Κορνουάλη 5.800.000 ευρώ, ως ετήσιο επίδομα από την Κορνουάλη -για τις υποχρεώσεις του ιδίου και της συζύγου του, ως μελών της βασιλικής οικογένειας (δηλαδή, ρούχα, ταξίδια κλπ).

Ακόμα, ο Πρίγκιπας λάμβανε και ποσοστό από το Sovereign Grant, το φόρο των πολιτών για τα έξοδα της βασιλικής οικογένειας. Συνολικά, το Παλάτι λαμβάνει 95.843.000 ευρώ, από τους βρετανούς φορολογούμενους και το 5% πήγαινε στην οικογένεια του Χάρι.

ΠΗΓΗ: thetoc.gr

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση