ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Πορεία για Γρηγορόπουλο: Η στιγμή που μολότοφ πέφτει πάνω σε αστυνομικό (vid)

Πεδίο μάχης η Θεσσαλονίκη με φωτιές και μολότοφ στην 14η επέτειο για τον Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο

Ένταση σημειώθηκε στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, μετά τις 8 το βράδυ, μετά την ολοκλήρωση της πορείας στη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Στο ύψος του τουρκικού προξενείου, στην οδό Αποστόλου Παύλου, ομάδα ατόμων επιτέθηκε με μολότοφ και φωτοβολίδες εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων, οι οποίες απάντησαν με χειροβομβίδες κρότου-λάμψης και χημικά. Στη συνέχεια, το σκηνικό της έντασης μεταφέρθηκε στην οδό Ολυμπιάδος.

Μάλιστα, βίντεο του protothema.gr, κατέγραψε τη στιγμή όπου αστυνομικός δέχεται μολότοφ και αρπάζουν φωτιά τα ρούχα του.

Δείτε το βίντεο:

Την ίδια ώρα, ζημιές έχουν προκληθεί σε σταθμευμένα ΙΧ, ενώ οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας σπεύδουν στο σημείο για να σβήσουν τις φωτιές σε κάδους απορριμμάτων. Η αύρα της Αστυνομίας που βρίσκεται στο σημείο συμμετέχει στις προσπάθειες κατάσβεσης.

H πορεία είχε μαζική συμμετοχή και ξεκίνησε γύρω στις 7 το απόγευμα από την Καμάρα, με τη συμμετοχή συλλογικοτήτων της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς και ατόμων του ευρύτερου αντιεξουσιαστικού χώρου. Οι διαδηλωτές, αρχικά κινήθηκαν με κατεύθυνση την οδό Εθνικής Άμυνας, Tσιμισκή, Ίωνος Δραγούμη και επέστρεψαν στην Εγνατία. Λίγο μετά τις 8 επέστρεψαν στην Καμάρα και ανέβηκαν προς τη Ροτόντα.

ΠΗΓΗ: protothema.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X
X