ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ποιο ήταν το πρώτο πράγμα που έκανε όταν παραιτήθηκε το δεξί χέρι του Μπέζος

Η Amazon δεν εφαρμόζει συγκεκριμένες πρακτικές προκειμένου να κρατήσει τους υπαλλήλους της και να αυξήσει τα κίνητρά τους

Η ανακοίνωση της αποχώρησης του Τζεφ Μπέζος από το τιμόνι της Amazon έφερε τα πάνω κάτω στον τεχνολογικό κολοσσό. Τουλάχιστον 45 αντιπρόεδροι και ανώτερα στελέχη της έχουν αποχωρήσει από τα πόστα τους, τους τελευταίους 15 μήνες.

Ανάμεσά τους και ο Τζεφ Γουίλκε – το δεξί χέρι του Μπέζος – ο οποίος αποχώρησε από την εταιρεία τον Μάρτιο. Σε πρόσφατη συνέντευξή του στο dot.LA, ο Γουίλκε αποκάλυψε πως αμέσως μετά την παραίτησή του από την εταιρεία, το πρώτο πράγμα που έκανε δεν ήταν ούτε να ξεκουραστεί ούτε να κλείσει αεροπορικά εισιτήρια για τον αγαπημένο του προορισμό.

Τι έκανε όμως;

Σύμφωνα με την σελίδα newmoney, το πρώτο πράγμα που έκανε λίγο αφότου έκλεισε την πόρτα στον τεχνολογικό κολοσσό ήταν να αρχίσει μαθήματα προγραμματισμού.

«Πέρασα τις πρώτες δύο εβδομάδες μαθαίνοντας τη γλώσσα προγραμματισμού Python. Πιστεύω πως είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να συνεχίσω να στηρίζω έμπρακτα την Amazon και τους υπαλλήλους της που εργάζονται στο συγκεκριμένο κλάδο και συγχρόνως να αναβαθμίσω τις δεξιότητές μου, αφού δεν είχα γράψει ποτέ έναν κώδικα σε σύγχρονες γλώσσες προγραμματισμού» δηλώνει χαρακτηριστικά σύμφωνα με το CNBC.

Το πρώην στέλεχος της Amazon, όμως φαίνεται πως δεν είναι το μόνο άτομο που μαθαίνει ή βελτιώνει τις δεξιότητές στον προγραμματισμό. Σύμφωνα με την πλατφόρμα σταδιοδρομίας LinkedIn, δύο μαθήματα που επικεντρώνονται στην εκμάθηση της Python κατατάσσονται μεταξύ των 20 δημοφιλέστερων μαθήματων του LinkedIn Learning για το έτος 2020.

Σύμφωνα μάλιστα, με πρόσφατα στοιχεία, το “upskilling” είναι το νέο hot trend της εποχής καθώς ολοένα και περισσότεροι οργανισμοί αγκαλιάζουν σήμερα τον προγραμματισμό. Ο αριθμός των ατόμων που μπορεί να μην ασχολούνται επαγγελματικά με τον προγραμματισμό αλλά παρόλα αυτά παρακολουθούν μαθήματα πάνω στο συγκεκριμένο αντικείμενο στο LinkedIn Learning αυξήθηκε κατά 568% σε ετήσια βάση μέχρι και τον Αύγουστο του 2020.

Η Codecademy, η κορυφαία διαδικτυακή πλατφόρμα εκπαίδευσης τεχνολογίας μάθησης, είδε πάνω από πέντε εκατομμύρια νέες εγγραφές, σύμφωνα με τον Ceo της, Ζακ Σιμς. «Αυτή είναι μια αύξηση της τάξεως περίπου του 125% σε σύγκριση με την προηγούμενη χρονιά» υποστηρίζει. Αξίζει να σημειωθεί μάλιστα, πως η πλατφόρμα έχει ήδη δεκάδες εκατομμύρια χρήστες σε σχεδόν κάθε χώρα της Γης και διατίθεται δωρεάν.

Γλώσσες προγραμματισμού όπως η Python προσφέρουν απεριόριστες δυνατότητες. «Συμβάλλουν στη δημιουργία μιας ιστοσελίδας, μπορείτε ακόμη να δημιουργήσετε με τη βοήθειά της οικονομικά μοντέλα ή να κατανοήσετε σε βάθος τα αναλυτικά στοιχεία μάρκετινγκ» υπογραμμίζει ο Ceo της εταιρείας.

Γιατί η εκμάθηση της Python είναι το κλειδί για την οικονομία του Διαδικτύου

Ο Σιμς υποστήριξε πως η γλώσσα Python είναι μια «εξαιρετική γλώσσα για αρχάριους» και αν ενδιαφέρεστε να μάθετε περισσότερα σχετικά με την ανάλυση δεδομένων ή την ανάπτυξη back-end, «με την Python μπορείτε να κάνετε το πρώτο βήμα» προσθέτει. Η εκμάθηση της Python ήταν «μια υπενθύμιση για το πώς ο προγραμματισμός συνδυάζει τη δημιουργικότητα και την εκπαίδευση», δήλωσε ο Γουίλκε.

ΠΗΓΗ: newmoney

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X