ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Πιθανόν από τσίμπημα εντόμου πέθανε η 20χρονη δόκιμος

«Θα έρθει το παιδί στο νησί, δεν ξέρω τι άλλο να πω», λέει ο τραγικός πατέρας

Την ώρα που οι γονείς και οι φίλοι της αδικοχαμένης Μαριάννας Τσίγκα περιμένουν τη σορό της 20χρονης στο νησί της Κω για να της πουν το τελευταίο αντίο από τη γενέτειρά της, το Ζηπάρι, ένα «πέπλο» μυστηρίου καλύπτει τις συνθήκες θανάτου της δόκιμης πλοιάρχου.

«Φως» στα ακριβή αίτια του θανάτου της 20χρονης φαίνεται να ρίχνει η νεκροψία-νεκροτομή στην οποία υποβλήθηκε σήμερα η σορός της. Κατά πληροφορίες η άτυχη κοπέλα «έφυγε» μετά από λοιμώδη εγκεφαλίτιδα η οποία προήλθε μετά από τσίμπημα, πιθανόν από έντομο.

«Δεν ξέρουμε από τι πέθανε. Περιμένουμε και εμείς να ενημερωθούμε. Θα έρθει το παιδί στο νησί, δεν ξέρω τι άλλο να πω; Περιμένουμε», μετέφερε στο protothema.gr ο κ. Παναγιώτης Τσίγκας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η 20χρονη αρχικά νοσηλεύτηκε σε νοσοκομείο του Σουέζ και φτάνοντας στην Ελλάδα εισήχθη σε μεγάλη, ιδιωτική κλινική του Πειραιά. Από εκεί, για άγνωστο λόγο μέχρι στιγμής, μεταφέρθηκε σε ιδιωτική κλινική της Αθήνας όπου λίγες ημέρες μετά κατέληξε. Αγνωστο παραμένει ακόμα τι προκάλεσε την πολυοργανική ανεπάρκεια που ήταν και η αιτία θανάτου της άτυχης Μαριάννας.

Το χρονικό της υπόθεσης

Ο θάνατος της 20χρονης με καταγωγή από την Κω έχει σκορπίσει θλίψη σε όλο το νησί. Όπως σημειώνουν τοπικά ΜΜΕ, η Μαριάννα Τσίγκα ήταν σπουδάστρια της σχολής Πλοιάρχων της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού Καλύμνου (είχε ολοκληρώσει το 1ο έτος και θα φοιτούσε στο 2ο έτος) και βρισκόταν σε υπερατλαντικό εκπαιδευτικό ταξίδι με εμπορικό πλοίο.

Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού αισθάνθηκε αδιαθεσία και επιδεινώθηκε η υγεία της (πιθανότατα από κάποια λοίμωξη ή μικρόβιο). Από Κάϊρο διακομίσθηκε σε νοσοκομείο της Αθήνας. Η υγεία της ενώ αρχικά παρουσίασε βελτίωση και πήγαινε καλύτερα και ήταν έτοιμοι να επιστρέψουν Κω, παρουσιάστηκε ραγδαία επιδείνωση και τελικά η κοπέλα κατέληξε την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου 2023 πρωί.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής, η άτυχη νεαρή ασθένησε ύστερα από τον απόπλου του πλοίου από το λιμάνι Σίκκα της Ινδίας, με αποτέλεσμα να χρειαστεί να αποναυτολογηθεί για λόγους υγείας σε λιμάνι του Σουέζ στην Αίγυπτο.

Ο επαναπατρισμός της δοκίμου έγινε στις 2 Σεπτεμβρίου μαζί με ιατρικό συνοδό με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας του δεξαμενόπλοιου και έπειτα μεταφέρθηκε σε ιδιωτική κλινική της Αθήνας. Στη συνέχεια έγινε η διακομιδή της σε νοσοκομείο, όπου η κατάσταση της υγείας της επιδεινώθηκε και τελικά υπέκυψε.

Η περιπέτεια της υγείας της διήρκεσε συνολικά 16 μέρες, ώσπου ο θάνατός της διαπιστώθηκε την περασμένη Κυριακή (17/09). Για το τραγικό περιστατικό διενεργείται προανάκριση.

Η ανακοίνωση του Λιμενικού Σώματος:

«Ασθένεια δοκίμου του Εμπορικού Ναυτικού σε δεξαμενόπλοιο στο εξωτερικό και θάνατός της

Ενημερώθηκε το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος–Ελληνικής Ακτοφυλακής την 17-09-2023 από την πλοιοκτήτρια εταιρεία, αναφορικά με ασθένεια 20χρονης ναυτικού (ειδικότητας δοκίμου Πλοιάρχου), μέλους πληρώματος υπό ελληνικής σημαίας δεξαμενόπλοιου, η οποία είχε ναυτολογηθεί για την εκτέλεση του εκπαιδευτικού της πλου.

Η ανωτέρω ασθένησε μετά τον απόπλου του δεξαμενόπλοιου από λιμένα Σίκκα Ινδίας, με αποτέλεσμα να αποναυτολογηθεί σε λιμένα Σουέζ Αιγύπτου. Η 20χρονη δόκιμος, επαναπατρίστηκε στις 02-09-2023 με μέριμνα της εταιρείας μαζί με ιατρικό συνοδό, μεταφέρθηκε σε ιδιωτική κλινική της Αττικής και εν συνεχεία σε νοσοκομείο, όπου και απεβίωσε την 17-09-2023. Διενεργείται προανάκριση».

Στυλιανίδης: Συγκλονισμένος με τον αδόκητο θάνατο της Μαρίας-Άννας Τσίγκα

Ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Χρήστος Στυλιανίδης, δήλωσε «Συγκλονισμένος με τον αδόκητο θάνατο της Μαρίας-Άννας Τσίγκα, Δόκιμου Πλοιάρχου, μέλους πληρώματος υπό ελληνικής σημαίας δεξαμενόπλοιου».

«Η σκέψη όλων μας είναι με την οικογένεια και τους φίλους της Μαρίας-Άννας. Ειλικρινή συλλυπητήρια», έγραψε ο κ. Στυλιανίδης.

Πηγή: protothema.gr 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση