ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

«Πέθανα για 24 λεπτά και ξύπνησα για μια δεύτερη ζωή»

Η εμπειρία που περιγράφει μια γυναίκα

Μια γυναίκα, που πέθανε και επέστρεψε από τον άλλο κόσμο, περιγράφει την εμπειρία της. Η Lauren Canaday ήταν «κλινικά νεκρή», αφού η καρδιά της σταμάτησε να χτυπά για 24 λεπτά και διέρρευσε τις μακάβριες λεπτομέρειες της μεταθανάτιας παραμονής της κατά τη διάρκεια μιας συνεδρίας “Ask Me Anything”.

«Έπαθα καρδιακή ανακοπή, ενώ βρισκόμουν στο σπίτι τον περασμένο Φεβρουάριο. Ο σύζυγός μου τηλεφώνησε στο 911, ήρθαν και ξεκίνησαν ΚΑΡΠΑ», περιέγραψε η Canaday σε ανάρτησή της. «Χρειάστηκαν 24 λεπτά για να με επαναφέρουν οι γιατροί στη ζωή. Σύμφωνα με το ιατρικό προσωπικό, μετά από 9 ημέρες στη ΜΕΘ δεν είχα κάποια εγκεφαλική βλάβη στις μαγνητικές τομογραφίες».

Η επιζώσα πρόσθεσε ότι τα αποτελέσματα από το ηλεκτροεγκεφαλογράφημά της – μια εξέταση που μετρά την ηλεκτρική δραστηριότητα στον εγκέφαλο – επανήλθαν στα φυσιολογικά επίπεδα παρά το γεγονός ότι είχε υποστεί επιληπτική κρίση μετά την ανάνηψη.

Η συγγραφέας, που πήγε στον άλλο κόσμο και επέστρεψε, αποκάλυψε πώς είναι να πεθαίνεις και μετά να ξαναζείς για να περιγράψεις την εμπειρία. Απαντώντας σε ερωτήσεις σχετικά με τη διαδικασία ανάνηψης από τον σύζυγό της, η Canaday είπε: «Ο σύζυγός μου έκανε CPR για 4 λεπτά και ο χειριστής του είπε τι να κάνει. Δεν το είχε κάνει ποτέ και δεν είχε πιστοποιηθεί. Ως εκ τούτου, θα βλέπει για πάντα την αδελφή ψυχή της ως τον «ήρωά» της, μεταδίδει η NewYorkPost.

«Ευτυχώς είμαστε κοντά σε ένα πυροσβεστικό σταθμό και οι άντρες του σώματος έφτασαν σε 4 λεπτά, για να βοηθήσουν να σωθώ» πρόσθεσε. Όπως ήταν φυσικό, πολλοί ήταν περίεργοι για το τι βίωσε ως «νεκρή» και πώς ένιωσε μετά το ξύπνημα.

«Ήμουν σε κώμα για 2 ημέρες και όταν ξύπνησα ήμουν πολύ μπερδεμένη σχετικά με τη διασωλήνωση και δεν είχα βραχυπρόθεσμη μνήμη για αρκετές ημέρες»,ανέφερε. «Ποτέ δεν ξαναβρήκα τη μνήμη της προηγούμενης εβδομάδας ή από την παραμονή μου στη ΜΕΘ και ακόμα θυμάμαι πράγματα θολά, για έναν περίπου μήνα πριν την περιπέτεια» σημείωσε.

Είπε ότι βίωσε, επίσης, κάποια μεταθανάτια αμνησία, περιγράφοντας: «Δεν ξέρω πότε άρχισα να καταλαβαίνω ποια χρονιά ήταν και να απαντάω σε ερωτήσεις με ακρίβεια, αλλά νομίζω ότι ήταν λίγες μέρες μετά. Ξεχνούσα συνέχεια».

Μύθος ο «βαθύς ύπνος»

Όπως επισήμανε αργότερα η επιζώσα του φαινομένου του Λαζάρου, ο «χορός» της με το θάνατο δεν έμοιαζε με «βαθύ ύπνο», όπως τόσο συχνά αναφέρεται. Επίσης, δεν είδε τη ζωή της να περνάει μπροστά στα μάτια της – ένα σύμπτωμα που περιγράφεται από πολλούς.

Ίσως το πιο συναρπαστικό ήταν το αίσθημα της «ακραίας γαλήνης», το οποίο είπε ότι έμεινε μαζί της για «λίγες εβδομάδες μετά το ξύπνημα». Μάλιστα, η συγγραφέας έγραψε αργότερα ότι επισκέπτεται συχνά αυτό το «μέρος όπου έτυχε να ηρεμώ όταν είχα άγχος».

Δυστυχώς, οι συνέπειες της «αναγέννησής» της δεν ήταν καθόλου εύκολες. Είπε ότι «η συναισθηματική της κατάσταση ήταν εξαιρετικά κακή για λίγο», καθώς ήταν γεμάτη ενοχές, σύγχυση και θλίψη.

«Ήμουν ένας σωρός συναισθηματικών ανθρώπων», θυμάται η Canaday. «Τώρα είμαι πολύ πιο λειτουργική, αλλά εξακολουθώ να κάνω εβδομαδιαία θεραπεία και έπρεπε να κάνω ένα διάλειμμα από τη δουλειά» είπε και πρόσθεσε: «Λοιπόν, νομίζω ότι θα είναι μακρύς ο δρόμος. Βοηθάει να γνωρίζω ανθρώπους μέσω του ενημερωτικού δελτίου που ξεκίνησα. Αυτό με βοηθά να επεξεργαστώ τα πράγματα. Στέλνω πολλά email στους διαδικτυακούς μου φίλους».

Η Canaday είπε ότι η δεύτερη έλευσή της είχε επίσης μόνιμες επιπτώσεις στην προσωπικότητά της, εξηγώντας: «Τα αγαπημένα φαγητά άλλαξαν και έχω διαφορετικές προτεραιότητες που επηρεάζουν τις φιλίες/σχέσεις. Η αγάπη μου για τον σύζυγό μου έχει πραγματικά μεγαλώσει, αλλά μπορεί να οφείλεται στο ότι είναι ο ήρωάς μου» είπε. «Νιώθω ότι η πρώτη μου ζωή τελείωσε τον Φεβρουάριο και ξύπνησα στη δεύτερη ζωή μου».

Τελικά, η Canaday λέει ότι ο σύντομος θάνατός της της έδωσε μια νέα οπτική για τη ζωή. «Νιώθω ότι υπάρχει μια πολύ λεπτή γραμμή μεταξύ ζωής και θανάτου και ενώ είμαι ευγνώμων που έχω περισσότερο χρόνο με φίλους/οικογένειες, δεν ανησυχώ πια για τον θάνατο», είπε. «Ανησυχώ πολύ περισσότερο για τον πόνο που βιώνω συχνά στη ζωή…».

Πηγή: newsbeast 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση