ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Πέταξε έξω από το εστιατόριό του δύο Ουκρανές φωνάζοντας «Ζήτω ο Πούτιν»

Η Μελίσα τράβηξε μάλιστα με το κινητό της το ξέσπασμα του διευθυντή

Δεν έχει προηγούμενο αυτό που συνέβη σε εστιατόριο στο Παρίσι όταν ο διευθυντής αποφάσισε να διώξει δύο Ουκρανές πρόσφυγες φωνάζοντας παράλληλα «ζήτω ο Πούτιν».

Η μάνα και η κόρη που εκδιώχτηκαν κακήν κακώς υποστήριξαν ότι ο διευθυντής του εστιατορίου Le Cozy Montparnasse τις έδιωξε την Δευτέρα από το ρεστοράν λόγω της εθνικότητάς τους.

Η Μελίσα τράβηξε μάλιστα με το κινητό της το ξέσπασμα του διευθυντή «ένα απόσπασμα μόνον επειδή η μητέρα μου κι εγώ ήμασταν σε κατάσταση σοκ», όπως είπε στο γαλλικό δίκτυο BFMTV.

Το βίντεο των 15 δευτερολέπτων με τον διευθυντή του εστιατορίου να φωνάζει δύο φορές «Ζήτω ο Πούτιν», ανάρτησε στο Twitter ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Ουκρανών της Γαλλίας, Βολόντιμιρ Κογκουτιάκ.

 

Τι λένε οι δύο Ουκρανές

Το περιστατικό συνέβη τη Δευτέρα, είπε στα ρωσικά η Μελίσα. «Έβρεχε και έκανε πολύ κρύο, οπότε αποφασίσαμε να πάμε σε αυτό το καφέ «Le Cozy Montparnasse» για να πιούμε τσάι εκεί. Όταν ανοίξαμε το μενού, αναζητήσαμε την τιμή των ζεστών ροφημάτων και καλέσαμε τη σερβιτόρα για πληροφορίες».

Μάνα και κόρη έφθασαν ως πρόσφυγες από την Ουκρανία στη Γαλλία πριν από τρεις μήνες κι έκτοτε μετρούν και το τελευταίο ευρώ για να τα βγάλουν πέρα. «Εξηγήσαμε στη σερβιτόρα ότι επειδή είμαστε Ουκρανές πρόσφυγες, τα χρήματά μας είναι λιγοστά και γι’ αυτό πρέπει να γνωρίζουμε τι θα μας στοιχίσει ένα τσάι».

Η σερβιτόρα προφανώς δεν συγκινήθηκε. «Μας απάντησε με υβριστική γλώσσα ότι οι Ουκρανοί δεν είναι καλοδεχούμενοι στο κατάστημά τους», λέει η Μελίσσα, που αποφάσισε να καλέσει τον διευθυντή του ρεστοράν.

«Νόμιζα ότι δεν γνώριζε με ποιο τρόπο συμπεριφέρονται τα μέλη του προσωπικού στους πελάτες. Και μου απάντησε φωνάζοντας ότι υποστηρίζει τον Πούτιν κι ότι αυτός έχει δίκιο να σκοτώνει τον ουκρανικό λαό», είπε η κοπέλα.

Η εκδοχή του διευθυντή του ρεστοράν

Από την πλευρά του ο διευθυντής του Cosy Montparnasse ομολόγησε ότι φώναξε «ζήτω ο Πούτιν», αλλά αφού προηγουμένως τον απείλησαν οι δύο πελάτισσες. Ζήτησε συγνώμη, είπε ότι απλώς ενήργησε πάνω στα νεύρα του: «Δεν με νοιάζει αν είναι Ουκρανοί, τους δεχόμαστε όλους, απλώς δεν ήθελαν να καταναλώσουν κάτι και ξόδεψαν το χρόνο του προσωπικού την ώρα που ήταν κατάμεστο το εστιατόριο», υποστήριξε.

Από την πλευρά του ισχυρίζεται πως οι δύο Ουκρανές πρόσφυγες ήθελαν απλώς να χρησιμοποιήσουν την τουαλέτα, αλλά αυτό δεν επιτρέπεται σε μη πελάτες του εστιατορίου και οι δύο γυναίκες αποδέχθηκαν τον κανόνα. Ο διευθυντής είπε ακόμη ότι η σερβιτόρα πήγε πολλές φορές να πάρει παραγγελία από τις γυναίκες, αφού επέστρεψαν από την τουαλέτα, αλλά εκείνες δεν ήθελαν να παραγγείλουν τίποτε και ζήτησαν να αλλάξουν τραπέζι επειδή έκανε κρύο. Εκείνες του είπαν ότι ήταν Ουκρανές.

 

Μετά από ένα μισάωρο οι δύο Ουκρανές πρόσφυγες σηκώθηκαν να φύγουν. Όταν εκείνος τους ζήτησε να παραγγείλουν κάτι, τράβηξαν το κινητό τους για να δυσφημίσουν το εστιατόριο, λέει. Κι υποστηρίζει ότι ζήτησε τότε από τις γυναίκες να αποχωρήσουν με τη βοήθεια μιας Πολωνής σερβιτόρας, αφού δεν μιλά Αγγλικά. Ο διευθυντής υποστηρίζει ότι μετά το συμβάν έχει δεχθεί απειλές λόγω του βίντεο και πληθώρα αρνητικών σχολίων στο λογαριασμό του στο Facebook.

 

ΠΗΓΗ: In.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση