ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Περισσότερες από 35 σφαίρες χτύπησαν τον Ζαμπούνη

Οι εκτιμήσεις για τους εκτελεστές

Δεκάδες σφαίρες σε όλο του το σώμα και το κεφάλι δέχθηκε ο ο Βαγγέλης Ζαμπούνης από τον καταιγισμό των πυροβολισμών των δύο δραστών της μαφιόζικης εκτέλεσης στον Νέο Κόσμο, σύμφωνα με την ιατροδικαστική εξέταση.

Όπως αποκάλυψε ο Βασίλης Λαμπρόπουλος στο MEGA και στο Live News στην ιατροδικαστική έκθεση αποτυπώνεται η αγριότητα της επίθεσης.

Η ιατροδικαστική εξέταση

Συγκεκριμένα, αφαιρέθηκαν από τη σορό του 15 σφαίρες, 10 θραύσματα βολίδων ενώ άλλες τόσες σφαίρες είχαν διαπεράσει το σώμα του 44χρονου.

Συνολικά πάνω από 35 σφαίρες εντοπίστηκαν στη σορό χωρίς οι ιατροδικαστές να μπορέσουν να μετρήσουν τον ακριβή αριθμό των βολίδων λόγω των καταιγισμό των πυρών που δέχθηκε.

Την ίδια ώρα σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για τους δράστες που συμμετείχαν στη δολοφονία του 44χρονου Βαγγέλη Ζαμπούνη, έξω από πρατήριο υγρών καυσίμων στον Νέο Κόσμο.

Το θύμα, παρόλο που επέβαινε σε θωρακισμένη BMW, δέχθηκε πλήθος βλημάτων από τους δύο εκτελεστές.

Οι έρευνες

Η Αστυνομία γνώριζε εδώ και μήνες ότι ο επόμενος στόχος σε μια σειρά μαφιόζικων εκτελέσεων ήταν ο Βαγγέλης Ζαμπούνης.

Αστυνομικοί κάνουν λόγο για ένα από τα «ακριβότερα» συμβόλαια θανάτου το οποίο δεν αποκλείεται να φέρει «ανακατατάξεις» στον κόσμο της νύχτας, και αναζητούν το άτομο το οποίο έδωσε την εντολή για να εκτελεστεί το συγκεκριμένο συμβόλαιο.

Οι Αστυνομικοί συγκρίνουν αυτά τα δεδομένα με τα τρία – τέσσερα τελευταία συμβόλαιο θανάτου ώστε να βρουν κοινή δράση.

Διαπιστώθηκε πως ο Ζαμπούνης δεν είχε προσωπική ασφάλεια γιατί φοβόταν μήπως τους προδώσει κάποιος.

Αλλοδαποί εκτελεστές

Η Αστυνομία δεν θεωρεί βέβαιο πως η επίθεση προέρχεται από άλλους Έλληνες νονούς της νύχτας αλλά εξετάζει σενάρια για εμπλοκή αλλοδαπών.

Επιπλέον, από τη παρακολούθηση του Βαγγέλη Ζαμπούνη προ δύο ετών με βάση το πρόγραμμα «Σκιές» είχε διαπιστωθεί πως δεν είχε προχωρήσει σε οποιαδήποτε παράνομη ενέργεια αλλά είχε μία συγκεκριμένη καθημερινότητα την οποία εντόπισαν οι δράστες.

Μάλιστα, διαπιστώθηκε πως σκόπευε να αγοράσει και άλλο θωρακισμένο όχημα καθώς είχε διαπιστώσει προβλήματα με το ήδη υπάρχων.

Εντός της ημέρας αναμένονται τα αποτελέσματα των βαλλιστικών εξετάσεων.

Πηγή: in.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση