ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Περιγραφή-σοκ για το πώς εντοπίστηκε το νεκρό έμβρυο στη Σόλωνος

Οι Αρχές αναμένουν το πόρισμα των ιατροδικαστών

Ενώ οι Αρχές αναμένουν το πόρισμα των ιατροδικαστών για το νεκρό έμβρυο που εντοπίστηκε χθες το μεσημέρι στο φρεάτιο επί της οδού Σόλωνος η ιδιοκτήτρια της εταιρείας καθαρισμού περιγράφει το θέαμα που αντίκρισε ο υπάλληλος που έκανε την απόφραξη στον σωλήνα.

Όπως λέει, αρχικά ο τεχνικός νόμισε πως πρόκειται για ποντίκι, ωστόσο, στη συνέχεια κατάλαβε ότι το σώμα ανήκει σε μωρό.

«Μαζί με τα μωρομάντηλα το έφερε προς τα έξω με την κουτάλα και όπως έβγαλε τα χαρτιά τα πρώτα, έσυρε μαζί και αυτό. Στην αρχή κατάλαβε ότι είναι ποντίκι, νομίζοντας ότι είναι το δέρμα του. Οταν, όμως, ξεκίνησε να το φέρνει προς τα έξω είδε ότι κάτι δεν του κάνει για ποντίκι. Ερχόμενο το πρώτο πράγμα ήταν ο λώρος και ο άνθρωπος επειδή έχει παιδί, κατάλαβε ότι κάτι δεν πάει καλά. Όπως το έφερε και το ανέβασε με την κουτάλα του στην επιφάνεια διαπίστωσε ότι αυτό που έφερε μαζί ήταν μωρό. Σοκ για τον άνθρωπο τεράστιο», εξηγεί η ιδιοκτήτρια της εταιρείας.

Ακούστε ηχητικό με όσα περιγράφει η ιδιοκτήτρια της εταιρείας:

«Υπήρχε μια αμφιβολία στην αρχή ότι μπορεί να ήταν και κούκλα. Ο τεχνικός, όμως, είπε ότι ήταν 100% δεδομένο πως αυτό που έβγαλε από μέσα δεν ήταν κούκλα. Καταρχήν ήταν πολύ ζωντανό για να είναι κούκλα. Δηλαδή ήταν, κατά την εμπειρία τους, της ίδιας μέρας ή το πολύ δύο ημερών. Ήταν περιποιημένο και καθαρό. Δεν φαινόταν να ήταν σε αγωγό ώστε να έχει φθαρεί», προσθέτει ενώ περιγράφει και τις διαδικασίες που ακολούθησαν μαζί με τον υπάλληλό της προκειμένου να ενημερώσουν την ΜΚΟ, στην οποία ανήκει ο αγωγός, αλλά και την Αστυνομία.

«Σταμάτησε οτιδήποτε έκανε, δεν άγγιξε τίποτα. Φώναξε κάποιον υπεύθυνο και του λεει ''ελάτε εδώ πέρα, υπάρχει ένα θέμα πολύ σοβαρό που έχει προκύψει''. Κατέβηκε ο κύριος που μας ενημέρωσε και άνοιξε το χώρο και σοκαρισμένος ο άνθρωπος είδε τι βρέθηκε εκεί. Προφανώς δεν γνώριζαν. Φώναξαν έναν άλλο κύριο και ταυτόχρονα έδωσαν εντολή και ήρθε μια νοσηλεύτρια με ένα κουτί να το παραλάβει. ''Ξέρουμε'', λέει, ''τι πρέπει να κάνουμε, θα πάρουμε το μωρό για DNA να δούμε σε ποια γυναίκα ανήκει, γιατί ίσως και να κινδυνεύει''. Ο υπάλληλος μου έδειξε κατευθείαν το υλικό που είχε. Με το που το είδα πήρα κατευθείαν εκεί τηλέφωνο να τους ρωτήσω τι έχουν κάνει από την πλευρά τους. Η προϊσταμένη μου είπε ότι ως γιατροί θα κάνουν αυτό που πρέπει και να κάνουμε και εμείς αυτό που νομίζουμε για τη διαδικασία».

Η ίδια πήγε στο Αστυνομικό Τμήμα Εξαρχείων προκειμένου να δώσει κατάθεση για το μακάβριο εύρημα που ανέσυρε από το φρεάτιο ο υπάλληλός της. Εκει, ωστόσο, κατάλαβε πως στην επικοινωνία που είχαν οι αστυνομικοί με την ΜΚΟ, οι υπεύθυνοι της οργάνωσης αμφισβητούσαν το συμβάν δηλώνοντας, αρχικά, άγνοια για το νεκρό έμβρυο που βρέθηκε στον αγωγό τους.

«Εγώ ενημέρωσα την προϊσταμένη της ΜΚΟ ότι πάω στο Αστυνομικό Τμήμα Εξαρχείων να δώσω την κατάθεση που πρέπει. Εκεί αργήσαμε πολύ γιατί στις διαδικασίες που κάναμε υπήρξε αμφισβήτηση στα τηλέφωνα που έκανε ο αστυνόμος από τον κύριο της οργάνωσης που με κάλεσε. Ότι ''δεν γνωριζω για ποιο μωρό μου μιλάτε, ποιος σας έχει ενημερώσει γι'αυτό''. Και είπε ο αστυνόμος ''σας παίρνω από το Αστυνομικό Τμήμα, έχει προκύψει ένα συμβάν είναι εδώ οι άνθρωποι''. Αυτός επέμενε ''για ποιο μωρό μιλάτε;''. Μου είπε να επικοινωνήσω με την προϊσταμένη, αλλά η προϊσταμένη δεν το σήκωνε. Τότε ο αστυνόμος του είπε ''μην προσπαθήσεις να το αμφισβητήσεις, πρέπει να συνεργαστείς γιατί οι άνθρωποι έχουν έρθει εδώ με υλικό''.

Εκεί ''κόλλησε'' η κατάσταση. Εκείνος του είπε ''δεν θέλω να μπλέξω, καλύτερα να μιλήσετε με την προϊσταμένη''. Και η προϊσταμένη στην αρχή που την πήραμε τα ''μασούσε'' κι εκείνη ότι ''δεν ξέρω τι μου λέτε''. Την ενημέρωσαν ότι εμείς έχουμε υλικό γιατί δεν γνώριζαν ότι έχουμε υλικο από το χώρο. Αν δεν υπήρχε το υλικό από το χωρο, να ξέρετε, ότι είναι πολύ πιθανό να μην έμπαιναν στη διαδικασία. Αν και είχαν βγάλει και οι ίδιοι φωτογραφίες από το σημείο», αναφέρει η ίδια.

Πηγή: protothema.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση