ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Πάρτι, όργια, ναρκωτικά και γκολ - Η προσωπική «κόλαση» του «Θεού»

Ο γάμος της χλιδής που κατέληξε σε... μπουνιές

Άγνωστη έννοια αποτελούσε η εγκράτεια για το Ντιέγκο Μαραντόνα. Άπληστος, πλεονέκτης και ακόρεστος σε όλα του. Ίσως για αυτό και ήταν άγγελος και έκπτωτος. Άγιος και αμαρτωλός. Σίγουρα, όμως, μεγαλύτερος από τη ζωή. Και όπως όλοι οι όμοιοί του, πληθωρικός. Η προσωπική ζωή του δεν θα μπορούσε να διαφέρει από κάθε άλλη έκφανση μίας πορείας της οποίας ο χρόνος εμφάνισε μία άλλου είδους πυκνότητα, από αυτήν ενός κοινού θνητού. Εφτά χρόνια νωρίτερα είχε δηλώσει: «τί και αν είμαι 53. Είμαι 70, 80, 90, λόγω της ζωής που έζησα».

Η υπέρβαση διακατείχε και τους έρωτες του. Ο αριθμός των αναγνωρισμένων παιδιών που απέκτησε, άλλωστε, το αποδεικνύει περίτρανα: οκτώ από πολλές διαφορετικές γυναίκες και αρκετά άλλα, οι μητέρες των οποίων διεκδίκησαν την πατρότητα, χωρίς να έχουν γίνει γνωστές οι υποθέσεις και τα αποτελέσματα αυτών. Οι κατακτήσεις του αμέτρητες, οι θυελλώδεις έρωτές του ακόμα περισσότεροι, χωρίς να περισσεύει το δράμα, οι έριδες, οι αλλεπάλληλες ενδοοικογενειακές εντάσεις και συγκρούσεις, τις οποίες άλλωστε τροφοδότησε και ο ίδιος, τσαλακώνοντας τον ρόλο του συζύγου και του πατέρα. Και όλα αυτά υπό την ασφυκτική πίεση ενός παγκόσμιου ηδονοβλεπτικού – ανθρωποφαγικού ενδιαφέροντος προς το πρόσωπό του. Ένα ενδιαφέρον που δεν έσβησε ποτέ.

Όσο μπόι του έλειπε, τόσο επιμονή και χάρισμα είχε στις σχέσεις του με το άλλο φύλο, σχολιάσε ένας παιδικός φίλος του. Ακόμα και πριν αποκτήσει το συγκριτικό πλεονέκτημα της αναγνωσιμότητας, δεν δίσταζε να πλησιάζει τις πιο εντυπωσιακότερες γυναίκες που συναντούσε στο διάβα του. Αν και "περπατημένος", ερωτεύτηκε για πρώτη φορά, τη στιγμή που αντίκρυσε την 17χρονη τότε Κλαούντια Βιλαφάνε. Την πρώτη και μοναδική επίσημη σύζυγό του, μιας και το μυστήριο του γάμου αποδείχθηκε ένα από τα λίγα πράγματα στα οποία δεν έπεφτε με τα μούτρα ο Ντιεγκίτο. Έμειναν μαζί δέκα ολόκληρα χρόνια, πριν επισημοποιήσουν την σχέση τους ενώπιων θεού και ανθρώπων, σε έναν γάμο που χαρακτηρίστηκε «το γεγονός της χρονιάς». Το ημερολόγιο έδειχνε 7 Νοεμβρίου του 1989 και ο Μαραντόνα εκτός από γαμπρός ήταν και ο απόλυτος σταρ, έχοντας υπογράψει συμβόλαιο με την ομάδα της Νάπολη, οι οπαδοί της οποίας -και όχι μόνο- τον υποδέχθηκαν ως θεό. Το ζευγάρι είχε ήδη αποκτήσει τις δύο κόρες του: Ντάλμα και Τζιανίνα, τα ονόματα των οποίων ο Μαραντόνα είχε «χτυπήσει» στο στήθος του.

Ο γάμος της χλιδής

Η τελετή έλαβε χώρα στην εκκλησία Σαντίσιμο Σακραμέντο του Μπουένος Άιρες. Η αξία και μόνο του νυφικού της Κλαούντια κοστολογείται σε σημερινά χρήματα στο μισό εκατομμύριο ευρώ. Είχε ραφτεί με 1.500 πολύτιμους λίθους και συνολικά 5 κιλά κρυστάλλους γαλλικής προέλευσης. Το στυλ της νύφης δεν θα χαρακτηριζόταν σε καμία περίπτωση μίνιμαλ, αν σκεφτεί κανείς ότι συνοδευόταν από μία διαμαντένια τιάρα και μαργαριτάρια αμύθητης αξίας. Το γαμήλιο γλέντι είχε 1500 καλεσμένους και πραγματοποιήθηκε σε ένα στάδιο, το οποίο μεταξύ όλων των άλλων είχε χρησιμοποιηθεί για να υποδεχθεί τον Φρανκ Σινάτρα και τον Πάπα. Ο Ντιέγκο είχε επιλέξει έναν πολυέλαιο οροφής ύψους έξι μέτρων με συνολικά 12.000 λάμπες, ενώ ο τεράστιος χώρος είχε καλυφθεί με μία πολυτελή μοκέτα. Αυτό δεν αποτελούσε το πιο εντυπωσιακό στοιχείο της εκδήλωσης, αν αναλογιστεί κανείς ότι ανάμεσα στους καλεσμένους ήταν ο Φιντέλ Κάστρο, ένας από τους ελάχιστους ανθρώπους που θαύμασε τόσο πολύ ο Ντιέγκο. Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι και πολλές ακόμα προσωπικότητες από την Ευρώπη βρέθηκαν εκεί, καθώς ο Ντιέγκο ναύλωσε ειδικό αεροπλάνο για τους φίλους του. Η λίστα γάμου του ζευγαριού ήταν εξίσου…ιδιαίτερη. Το οικονομικότερο δώρο που μπορούσε να προσφέρει κάποιος στο ζευγάρι ήταν ένα κρυστάλλινο κεφάλι αλόγου της γαλλικής πολυτελούς εταιρείας Lalique. Τιμή ευκαιρίας 11.000 δολάρια (!) Η τούρτα ξεπερνούσε το ύψος του γαμπρού, ενώ μοιράστηκαν 100 διαμαντένια δαχτυλίδια σε κάποιες από τις τυχερές καλεσμένες, αν και δεν έλειψε η ένταση και η βία.

Ο Ντιέγκο επιτέθηκε σε φωτογράφους, ενώ λέγεται ότι το ακριβότερο δαχτυλίδι «φρόντισε» παρά τις αντιρρήσεις της συζύγου του να φτάσει όλως τυχαίως στη μικρότερη αδελφή του. Ο κουνιάδος του για μια ασήμαντη αιτία έκανε τόπι στο ξύλο κάποιους καλεσμένους. Παρά την εκκωφαντική πολυτέλεια, η οποία ενόχλησε αρκετούς πολίτες της χώρας που τα έβγαζαν με τα βίας πέρα, ο γάμος δεν ευδοκίμησε. Η σύζυγός του δήλωσε ότι ο ποδοσφαιριστής είχε ξεκινήσει τα ναρκωτικά έξι χρόνια νωρίτερα. Υποστήριξε ότι δεν το γνώριζε την εποχή εκείνη, καθώς δεν έκανε ποτέ χρήση παρουσία της.

Ήξερε, όμως, για το παιδί που ο σύζυγος της απέκτησε εκτός γάμου. Ο Ντιέγκο Μαραντόνα Τζούνιορ ήταν ο καρπός του εφήμερου έρωτά του με την Κριστιάνα Σινάγκρα. Γνωστές έγιναν και πάμπολες ακόμα εξωσυζυγικές σχέσεις. Η λήξη του γάμου ήταν εξίσου εντυπωσιακή με την έναρξή του. Εννιά χρόνια μετά το μυστήριο και 19 συνολικά μετά την πρώτη τους γνωριμία, η Κλαούντια καταθέτει αίτηση διαζυγίου και το ζευγάρι σέρνεται για κάτι λιγότερο από δύο δεκαετίες στα δικαστήρια. Ανάμεσα στις αλληλοκατηγορίες και διαδοχικές δίκες ακόμα και για υπεξαίρεση εννιά εκατομμυρίων, η πρώην κυρία Μαραντόνα μετατρέπεται σε τηλεοπτική παραγωγό και αστέρα.

Οι κόρες του πρώην ζεύγους στρέφονται δημόσια κατά του πατέρα τους και αυτός επίσης ακονίζει τα νύχια του. Δεν δέχεται να παραβρεθεί στο γάμο της κόρης του, αλληλοκατηγορούνται στα σόσιαλ μίντια για την τότε σύντροφο του και η αλλοτινή χρυσή οικογένεια σέρνεται στα πρωτοσέλιδα κουτσομπολίστικων περιοδικών. Η λατρεία του κόσμου για το είδωλο τους, όσο εκείνος μεγαλώνει, τόσο τον βαραίνει. «Δεν είμαι ο Ντιεγκίτο σας. Είμαι ο Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα», λέει πριν λίγα χρόνια στο πλήθος που τον είχε περικυκλώσει. Ακριβως όπως και όλοι οι εθισμοί, όμως, έτσι και αυτός την ώρα που τον ανέβαζε στα ουράνια, τον βύθιζε και στα τάρταρα.

Περιέργως, παρά τις διαφορές τους, η Κλαούντια δεν χάθηκε ποτέ από την ζωή του.Έσπευδε στο πλευρό του κάθε φορά που εκείνος αντιμετώπιζε μία νέα περιπέτεια υγείας. Η ίδια είχε δηλώσει ότι το μεγαλύτερο ελάττωμα του πρώην συζύγου της ήταν η ανωριμότητά του και ότι εν τέλει αυτή κατέστρεψε την σχέση τους. «Ποτέ δεν έμαθε να αποδέχεται σωστά τη δόξα. Δεν θέλει να παραδεχθεί αυτό που του συμβαίνει.Δεν θέλει να παραδεχθεί πως έχουμε χωρίσει και συνεχίζει να φορά τη βέρα του», είχε σχολιάσει αρκετά χρόνια μετά το διαζύγιο. Μία φήμη που επισκίασε περαιτέρω την ένωση αυτή, ήταν ότι ο ίδιος ο πατέρας της Βιλαφάνε ήταν εκείνος που σύστησε στον Μαραντόνα την κοκαΐνη, την οποία και του προμήθευε.

Μια ζωή σαν σαπουνόπερα

Τα «παραπτώματά» του Μαραντόνα κατά τη διάρκεια του γάμου του ήταν πολλά. Μετά από αυτόν, όμως, ρίχτηκε στις γυναίκες σαν πρωταθλητής δρομέας σε κατοστάρι. Το κοντέρ, όμως, σταμάτησε στη δεύτερη σημαντικότερη γυναίκα στη ζωή του, τη Βερόνικα Οχέδο, μία νεότερη εκδοχή της Κλαούντια. Η ύπαρξή της έγινε γνωστή, λόγω της εγκυμοσύνης της. Τον Φεβρουάριο του 2013 ήρθε στη ζωή ο γιός τους Ντιέγκο Φερνάντο. Ο ερχομός του προκάλεσε πόλεμο ανάμεσα στην νυν σύντροφο και στην πρώην σύζυγο και στις δύο μεγαλύτερες κόρες του. Η ένταση μεταξύ τους δεν είχε να ζηλέψει τίποτα από σαπουνόπερες. Η πρώην σύζυγος αποκάλεσε δημόσια την τότε εγκυμονούσα Βερόνικα «μαύρη σκύλα», ενώ απείλησε μέχρι και το αγέννητο παιδί της. Η τελευταία ζήτησε αστυνομική προστασία και ο Ντιέγκο αναγκάστηκε να παρέμβει μέσω του δικηγόρου του.

Προφανώς μετά από πιέσεις, ο Ντιέγκο δήλωσε ότι χώρισε αν και είχε κάθε διάθεση να αναγνωρίσει το παιδί που θα ερχόταν λίγους μήνες αργότερα στη ζωή, ενώ δεσμεύθηκε ότι θα τηρήσει τις οικονομικές υποχρεώσεις του απέναντι στις δύο μεγαλύτερες κόρες του. Μεταξύ άλλων, εκείνη την εποχή έγινε γνωστό ότι είχε δώσει ένα εκατομμύριο ευρώ στον εξώγαμο γιό του, ζητώντας ως αντάλλαγμα να μην κάνει ποτέ δημόσιες δηλώσεις για αυτόν στον τύπο. Ο Μαραντόνα και η Βερόνικα ξανα έσμιξαν, με αποτέλεσμα να μείνει για δεύτερη φορά έγκυος. Δυστυχώς απέβαλε, καθώς παρουσίασε επιπλοκές στην 14η εβδομάδα κύησης. Ήταν η περίοδος που η σχέση του ζευγαριού είχε τελειώσει με τον Μαραντόνα να αμφισβητεί και την πατρότητα του παιδιού που δεν ήρθε τελικά στον κόσμο. Οι σχέσεις τους αποκαταστάθηκαν.

Πέρασαν, μάλιστα, την ημέρα του πατέρα πριν κάποια χρόνια μαζί, επισκεπτόμενοι μία θεατρική παράσταση. Την ώρα που έμπαιναν στο αυτοκίνητο, δημοσιογράφοι τους περικύκλωσαν. Αν και αρχικά παρέμεινε ήρεμος, ο Ντιέγκο δεν άργησε να βρίσει τους εκπροσώπους του τύπου, ενώ ένας από αυτούς δεν κατάφερε να αποφύγει και ένα χαστούκι. Ένα σημαντικό κεφάλαιο της προσωπικής του ζωής γράφτηκε στην Κούβα, στην οποία διέμεινε για τέσσερα ολόκληρα χρόνια, με τις ευλογίες της οικογένειας Κάστρο. Συχνά πυκνά έτρωγαν και έπιναν μαζί ρούμι, με τον Φιντέλ να του διηγείται ιστορίες. Εκεί, νοσηλευόταν συχνά πυκνά σε κλινικές αποτοξίνωσης. Κατά τη διάρκεια της περιόδου αυτής απέκτησε τρία ακόμα παιδιά, από τρείς διαφορετικές γυναίκες. Όσο διαρκούσαν τα διαλείμματα της απεξάρτησης απολάμβανε τη νυχτερινή ζωή της Αβάνας. Κάθε βράδυ συνήθιζε να επισκέπτεται τα τοπικά κλαμπ, έχοντας δύο ή και περισσότερες γυναίκες στο πλευρό του.

Ο Μαραντόνα δέχεται τα φιλά από τις δύο κόρες του Τζιανίνα και Ντάλμα στις Κάνες το 2008

Ομηρικοί καυγάδες

Η τρίτη γυναίκα που κατέκτησε την καρδιά του ήταν η Ρόκο Ολίβα. Η Ρόκο έπαιζε και αυτή επαγγελματικό ποδόσφαιρο για την εθνική ομάδα γυναικών της Αργεντινής. Ο ώριμος, τουλάχιστον σε ηλικία, Μαραντόνα την ερωτεύτηκε παράφορα και το ζευγάρι γιόρτασε τον αρραβώνα του στα 28α γενέθλια της. Τους χώριζαν τρείς δεκαετίες. Σε αντίθεση με προηγούμενες σχέσεις του, εκείνη διατηρούσε άριστη επικοινωνία με τα παιδιά και την πρώτη του σύζυγο. Συχνά οι φωτογράφοι τους αποθανάτιζαν να δειπνούν όλοι μαζί. Ο τετράχρονος αρραβώνας του δεν έφτασε ποτέ στα σκαλιά της εκκλησίας. Οι καυγάδες του ζευγαριού ήταν ομηρικοί. Αποκορύφωμα αυτών, ένα βίντεο που κυκλοφόρησε στη δημοσιότητα. Το είχε τραβήξει η ίδια η Ρόκο και στο οποίο ο Μαραντόνα εμφανώς μεθυσμένος της αρπάζει το κινητό και στρέφεται εναντίον της.

Ο ίδιος είχε παραδεχτεί ότι έσπασε το τηλέφωνο, αλλά ορκίστηκε στα παιδιά του ότι δεν την χτύπησε. Μετά από το επεισόδιο αυτό, χώρισαν οριστικά οι δρόμοι τους. Σε συνέντευξή της, μόλις λίγους μήνες πριν από τον αναπάντεχο θάνατό του, παραδέχθηκε ότι η σχέση τους κλονίστηκε από τον εθισμό του ποδοσφαιριστή στο αλκοόλ. Εντωμεταξύ, αποκαλύφθηκε η ύπαρξη ενός ακόμα παιδιού του. Πρόκειται για έναν νεαρό άνδρα, ο οποίος έχασε τη μητέρα του Ναταλία από καρκίνο, όταν ήταν μόλις τριών ετών. Πολλά χρόνια αργότερα έμαθε για τον βιολογικό του πατέρα, ο οποίος δεν ήταν άλλος από τον Μαραντόνα… Η υπόθεση έγινε γνωστή μέσω μίας τηλεοπτικής εκπομπής!

Το μόνο σίγουρο είναι ότι αυτή η ήδη περίπλοκη οικογένεια που μετράει μέλη σε κάθε Ήπειρο, θα αναγκαστεί να έρθει για ακόμα μία φορά αντιμέτωπη με τον χαμό του Μαραντόνα, την διαχρονική απουσία του από την ζωή τους, το γεγονός ότι τον διεκδικεί όλος ο πλανήτης και δεν είναι δικός τους. Κατάδικος τους. Τέλος αναμένεται η περιουσία του και το πώς αυτή θα κατανεμηθεί να προκαλέσει νέες θύελλες. Το σίριαλ έχει ακόμα πολλά επεισόδια. Δυστυχώς σε αυτά δεν θα κάνει εμφάνιση ο θρύλος της στρογγυλής θεάς. Ο μικροσκοπικός αυτός άνδρας, με την ένταση στη φωνή και την Ηράκλεια όρεξη για ζωή. Την ζωή, όπως ακριβως είναι. Με τα φωτεινά ξέφωτα και τα σκοτεινά μονοπάτια.

protothema.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X
X