ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Παραιτήθηκε η κυβέρνηση της Ολλανδίας

Η Ολλανδία βάδιζε έτσι κι αλλιώς σε εκλογές σε δύο μήνες

Η ολλανδική κυβέρνηση παραιτήθηκε σήμερα υπό το βάρος της λεγόμενης "υπόθεσης παροχών" η οποία αφορά περίπου 26.000 γονείς που κατηγορήθηκαν λανθασμένα για απάτη με το επίδομα παιδικής φροντίδας και την επακόλουθη σκληρή προσέγγιση της υπόθεσης από τις φορολογικές αρχές, η οποία οδήγησε σε οικονομικές δυσκολίες για χιλιάδες πολίτες στη χώρα. Η Ολλανδία βάδιζε έτσι κι αλλιώς σε εκλογές σε δύο μήνες (Τετάρτη 17 Μαρτίου) και ο Πρωθυπουργός Ρούττε θα παραμείνει υπηρεσιακός πρωθυπουργός ως τότε.

Σύμφωνα με το ιστορικό της υπόθεσης, την περίοδο 2012 - 2017, χιλιάδες οικογένειες χαρακτηρίστηκαν λανθασμένα ως απατεώνες επειδή θεωρήθηκε ότι επιδοτήθηκαν παράνομα για να πληρώσουν τις δαπάνες του παιδικού σταθμού των παιδιών τους.

Στην Ολλανδία αυτό το κόστος είναι δυσβάσταχτο, καθώς όλοι οι παιδικοί σταθμοί είναι ιδιωτικοί και η χρέωση είναι από 8 έως 12 ευρώ την ώρα. Που σημαίνει πάνω από 2.000 ευρώ τον μήνα για κάθε παιδί.

Εξαιτίας των φορολογικών προστίμων και της αδυναμίας κάλυψης των εξόδων πολλές οικογένειες αναγκάστηκαν να επιστρέψουν χιλιάδες ευρώ, χάνοντας τα σπίτια τους ή τις δουλειές τους.

Η ολλανδική κυβέρνηση προχώρησε σε διαγραφή των φορολογικών προστίμων και αποφάσισε καταβολή αποζημίωσης ψυχικής οδύνης € 30.000 σε κάθε θύμα της υπόθεσης, που συνολικά μπορεί να είναι έως 26.000 γονείς.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X