ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Πάπας Φραγκίσκος: Στο νοσοκομείο για «επείγουσα» εγχείρηση

Θα νοσηλευτεί για αρκετές ημέρες, επιβεβαίωσε το Βατικανό

Στην πολυκλινική Τζεμέλι της Ρώμης, όπου μετέβη χθες για ιατρικές εξετάσεις, εισήλθε και σήμερα ο Πάπας Φραγκίσκος, που αναμένεται ότι θα χειρουργηθεί σήμερα λόγω εντερικής απόφραξης.

Σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα Il Fatto Quotidiano, η εγχείρηση «θεωρείται επείγουσα», ενώ αναμένεται να νοσηλευτεί στο νοσοκομείο για αρκετές ημέρες. Να σημειωθεί ότι το 2021, ο ποντίφικας είχε υποβληθεί σε επέμβαση στο παχύ έντερο.

Χθες, σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα, ο Πάπας έκανε αξονική τομογραφία. Τα αποτελέσματα θορύβησαν τους γιατρούς που έκριναν ότι είναι απαραίτητη μια νέα επέμβαση.

Είναι η τρίτη εισαγωγή στην πολυκλινική, μετά από το 2021, που νοσηλεύτηκε για 10 ημέρες και τον Μάρτιο του 2023, που είχε βροχίτιδα και νοσηλεύτηκε για τρεις ημέρες.

Ο διευθυντής του Γραφείου Τύπου του Βατικανού Ματέο Μπρούνι, επιβεβαίωσε ότι μετά το τέλος της ακρόασης, ο Πάπας «μετέβη στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο Τζεμέλι, που νωρίς το απόγευμα θα υποβληθεί σε λαπαροτομία και πλαστική επέμβαση του κοιλιακού τοιχώματος», ενώ θα γίνει γενική αναισθησία.

Η επέμβαση, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Βατικανού, συντονίστηκε από την ιατρική ομάδα που επικουρεί τον ποντίφικα και κατέστη αναγκαία.

Η νοσηλεία του στο νοσοκομείο θα διαρκέσει αρκετές μέρες, πρόσθεσε ο Μπρούνι, για να καταστεί δυνατή η φυσιολογική μετεγχειρητική πορεία και η πλήρης λειτουργική αποκατάσταση.

Πηγή: protothema.gr 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X